Tine nou-născutul departe de riscul de imbolnavire pentru ca este sensibil și predispus la infectii - sfaturi importante

Tine nou-nascutul departe de riscul de imbolnavire pentru ca este sensibil si predispus la infectii - sfaturi importante

Tine nou-născutul departe de riscul de imbolnavire pentru ca este sensibil și predispus la infectii - sfaturi importante

Dacă tocmai ai fost binecuvântată cu un bebeluș, felicitări! Un nou-născut aduce multă bucurie familiei. Insa bebelusii trebuie protejati corect de virusuri si bacterii pentru ca aceste infectii sunt foarte periculoase pentru un copilas atat de mic.

Iata niste sfaturi foarte importante de la medicul pediatru.

vei citi:
Nou-născuții sunt extrem de sensibili și predispuși la infecții
Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului

Nou-născuții sunt extrem de sensibili și predispuși la infecții

Deoarece bebelușii sunt sensibili si exrem de vulnerabili - pentru ca sistemul lor imunitar este inca in dezvoltare, trebuie să fie protejați de expunerea la infecții bacteriene și virale. Imunitatea nou-născutului este relativ scăzută. Astfel, părinții trebuie să aibă grijă să-i ofere puiului un mediu sigur pentru a crește.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta cu îngrijirea nou-născutului.

Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului

Ține cald copilului

Nou-născuții au nevoie de o temperatură caldă pentru a se ajusta și a crește în lumea exterioară. Astfel, atingerea mamei este cea mai sigură pentru a oferi căldură bebelușului. Dar atentie - nu prea cald. Citeste aici Mamici, aceasta este temperatura ideala in camera pentru un nou-nascut.

Împiedică oamenii să-ți sărute copilul

Deoarece nou-născuții sunt foarte sensibili și predispuși la infecții, există un risc ridicat de infectare. Trebuie să restricționăm străinii de a săruta copilului sau de a-l îmbrățișa. Acest lucru ar putea duce la răspândirea infecțiilor transmisibile și să îmbolnăvească copilul. Citeste te rugam Virusul herpetic la bebeluși. Iată de ce un bebeluș poate muri din cauza unui pupic - povestea unei mămici

Ad-Extra3:

Spală-te întotdeauna pe mâini

Mâinile noastre sunt expuse la multe lucruri care pot fi infectate. Deci, asigură-te că te speli corect pe mâini înainte de a manipula bebelușul sau de a-l hrăni.

Alăptează copilul cel puțin 6 luni

Laptele matern este singura sursă de nutriție pentru bebeluș. O mamă trebuie să alăpteze copilul cel puțin 6 luni pentru a-i asigura aportul adecvat de substanțe nutritive copilului. De asemenea, alăptarea ajută la creșterea imunității bebelușului. Citeste Laptele matern: ce contine si ce calitati are

Spală separat hainele bebelușului

Asigură-te că nu speli hainele bebelușului împreună cu restul hainelor. Trebuie să speli separat hainele bebelușului pentru a le menține în condiții de siguranță.

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune sfaturi de îngrijire a nou-născutului pe care trebuie să le urmezi. Acest lucru va ajuta copilul să aibă un mediu sănătos pentru a crește corect.

► Citeste in continuare Cât timp beneficiaza bebelusii de imunitatea primita de la mama? Asa ne putem asigura ca ne protejam bebelusul.

Despre curatenie si microbi, mai citeste

Locuri unde se ascund microbii in casa
Cum distrugem microbii din masina de spalat?
Buretele de bucatarie, hotelul bacteriilor din casa
Uscarea rufelor in casa nu este un lucru sanatos 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com, Material realizat cu sfaturile dnei dr. pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII