Naștem la stat sau la privat? Analize, sanse și solidarizare intre gravide -- jurnal de sarcină

Nastem la stat sau la privat? Analize, sanse si solidarizare intre gravide - jurnal de sarcina

Naștem la stat sau la privat? Analize, sanse și solidarizare intre gravide -- jurnal de sarcină

Povesteam într-un articol anterior despre dezbaterea spital de stat versus clinică privată, fiecare având atât părți bune, cât și dezavantaje...

- vei citi:
Am primit un mesaj cu o clinică privată
Am ales un spital de stat
M-am programat la un spital privat pentru monitorizare
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

#Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MamIoana8 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Am primit un mesaj cu o clinică privată

La un moment dat am primit un mesaj cu o clinică privată din Constanța, unde totul părea ideal: urma să naști, chiar și în timpul pandemiei, având partenerul lângă tine. Ce poate fi mai liniștitor pentru o gravidă decât să știe că nu va fi în cele mai grele momente?

Prețul era okay și eram cât pe ce să semnez contractul, până când o prietenă mi-a spus că ar trebui, totuși, să caut recenzii despre ea. În acel moment mi s-a destrămat basmul, realizând potențialul pericol de a naște într-o unitate mică ce nu e neapărat echipată pentru cazuri grave, punând astfel în pericol și mama și bebelușul. Sigur, există foarte multe șanse să fie totul bine, însă eu n-aș risca pe propria-mi piele.

Am ales un spital de stat, dar m-am ingrozit

Luând toate acestea în considerare, am ales un spital de stat, Filantropia, am sunat un medic recomandat și m-am prezentat în ambulatoriu la consult. Ce am văzut acolo ne-a îngrozit și pe mine și pe partener. Eu aveam doar câteva luni și eram bine-mersi, dar, la rând cu mine erau în jur de 10 femei, toate aproape de momentul nașterii, care așteptau singure în curtea spitalului, în soare, în picioare pentru a fi primite. Se înainta foarte greu, iar când am întrebat portarul, a venit răspunsul înduioșător: „săraca femeie de la triaj este doar una”. Săraca femeie care triază, nu săracele gravide care stau cu orele în căldură așteptând.

Nu știam în acel moment dacă așa e fiecare zi, dar deja îmi imaginam viitorul meu de gravidă așteptând și așteptând la cozi interminabile.
Am rezistat 10 minute, timp în care încercam să conving femeile cu sarcini mai puțin avansate sau care erau venite la alte tipuri de control să le lase în față pe cele care aveau o evidentă nevoie să nu se forțeze.

M-am programat la un spital privat pentru monitorizare

Am plecat cu inima îndoită și m-am programat la un spital privat pentru monitorizare, însă și acum mă gândesc cu groază la toate femeile care trebuie să treacă prin asta și la modul în care toți acceptăm situația pentru că altfel nu se poate. De fapt, se poate și altfel, însă asta ar însemna să raportăm neregulile, să luptăm pentru drepturile de a beneficia de un sistem de sănătate la care contribuim cu toții.

► Citeste si: 8 intrebari pe care sa i le adresezi medicului cu care vei naste

Autor - MamIoana8, o mamica de la Desprecopii - publicat aici


 

Ad-Extra3:

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII