Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: unguent pentru ochii nou-născutului

Decizii importante de luat pentru copil inainte de nastere -  unguent pentru ochii nou-nascutului

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: unguent pentru ochii nou-născutului

Unele spitale oferă bebelusilor nou nascuti - in mod preventiv, un unguent pentru ochi în decurs de o oră după naștere. Acesta este de fapt un tratament antibiotic, cum ar fi eritromicina, tetraciclina sau azotatul de argint.

Ideea este de a curăța ochii pentru a preveni orice infecție asociată de obicei cu bolile cu transmitere sexuală (BTS) ce poate declansa conjunctivita neonatala. Vezi cand este necesar acest unguent si cand NU.

vei citi:
Alegerea unguentului pentru ochii nou-născutului
Fără unguent pentru ochii nou-născutului
Bebelușul are NEVOIE de contact direct piele-pielea mamei - iată de ce

Alegerea unguentului pentru ochii nou-născutului

Acest lucru este esențial numai dacă ai fost testată pozitiv pentru o boală cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia, gonoreea sau herpesul. Orice infecție lăsată netratată după o naștere vaginală poate provoca orbirea bebelușului. Testarea în al treilea trimestru te va asigura că bebelușul primește tratamentul corect pentru orice boală cunoscută pe care o ai.

De asemenea, poți opta pentru unguent ca protecție dacă ai fost tratată pentru o boală sexuală anterioară, dar nu una activă.

Conjunctivita neonatala

Conjunctivita neonatala poate fi determinata de bacterii cu transmitere sexuala (luate din vaginul matern, in timpul nasterii spontane), de flora bacteriana normala care colonizeaza pielea si nazofaringele in primele zile dupa nastere, de substante chimice aplicate in ochiul nou-nascutului.
 
In plus, secretia oculara poate fi determinata de obstructia canalului nazolacrimal, mai mult decat conjunctivita in sine.
 
Cauzele conjunctivitei neonatale pot fi bacteriale, virale, chimice.
 
Cea mai grava infectie oculara este aceea cu Neisseria gonorree, care determina gonoreea materna, fiind o boala cu transmitere sexuala. Pentru a preveni acest tip sever de conjunctivita, se practica aplicarea in sacul conjunctival de unguente cu antibiotic, sau solutii cu nitrat de argint nou-nascutilor care se nasc pe cale vaginala.

Solicită unguentul cel mai puțin iritant, cum ar fi tetraciclina.

Fără unguent pentru ochii nou-născutului

Dacă ai o naștere prin cezariană, nu este nevoie de unguent, indiferent de infecția cunoscută. Acest lucru se datorează faptului că bebelușul nu va trece prin canalul de naștere.

Utilizarea profilactică a unguentului pentru ochi fără o infecție cunoscută este de fapt dăunătoare copilului. Poate provoca iritații și încețoșarea ochilor, care perturbă legătura crucială la contactul piele pe piele. Copilul poate fi chiar alergic la unguent, dar nu vei ști până nu i se va da.

Bacteriile bune din canalul de naștere îl ajută pe bebeluș să dezvolte un sistem imunitar puternic. Administrarea de antibiotice inutile poate perturba acest proces și poate provoca probleme viitoare pentru sănătatea bebelușului.

Dacă legea solicită administrarea unguentului, dar tu nu vrei asta, discută cu medicul pentru a înțelege pe deplin ce ar implica acest lucru.

Ad-Extra3:

Mai multe decizii de luat pentru copil înainte de naștere:

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: clamparea cordonului ombilical

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: contactul cu bebe

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vaccinul antihepatic B

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: unguent pentru ochii nou-născutului

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: îi oferim sau nu suzeta?

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vitamina K pentru nou-născut

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: suplimentarea cu formulă sau alăptare

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: stocarea sângelui din cordonul ombilical

Bebelușul are NEVOIE de contact direct piele-pielea mamei - iată de ce

Bebelusii nou-nascuti au nevoie de contact direct piele-piele cu corpul mamei lor. Cercetarile arata ca bebelusii care au parte de contact direct piele-pielea mamei se dezvolta mai bine. Deci, interactiunea directa, prin piele - mama-bebelus promoveaza cresterea si are multe beneficii pentru creierul bebelusului - find primul pas din educatia timpurie.

Iata de ce are nevoie bebelusul de contact direct piele-pielea mamei.

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur

Simulatorul virtual al nasterii

Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: redactor Desprecopii  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII