Mamele care alăptează nu mai pot fi discriminate: cunoaște-ți drepturile prevăzute de LEGEA ALĂPTĂRII
Pentru toate mamicile care isi alapteaza pruncii, aceasta lege - recent adoptata, este o veste buna.
Camera Deputaților, for decizional, a adoptat legea pivind alăptatul în public care stabilește sancționarea persoanelor fizice și juridice care interzic sau împiedică alăptarea în public. Amenzile, care vor fi date de Ministerul Afacerilor Interne sau de Protecția Consumatorului, sunt cuprinse între 100 și 2.000 de lei.
vei citi:
Legislația din România nu interzicea alăptatul în public
Următoarele fapte constituie contravenții
Alaptarea - ghid complet
Legislația din România nu interzicea alăptatul în public
Proiectul de lege privind alăptarea în public a fost pus în dezbatere publică la Senat în toamna anului 2017, de mai mulți parlamentari liberali și de la USR.
Cum vor fi sancționați cei care discriminează mamele care alăptează
- evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil de până la 24 de luni;
- interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni;
- refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.
Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică provocată de reacțiile discriminatorii ale unora.
Prin această lege, evacuarea din spațiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii unei femei care alăptează sau orice alt mod de a interzice alăptatul în public devin fapte sancționabile cu amendă de la 100 de lei pana la 2.000 de lei.
Până acum, legislația în vigoare nu sancționa o astfel de practică discriminatorie, care încalcă nu numai dreptul copilului la hrană, ci și la sănătate.
Numai prin #legisănătoase combatem discriminarea, abuzul și izolarea socială.” a punctat pe pagina sa de Facebook senatoarea liberală Alina Gorghiu.
Alaptarea - ghid complet
Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Totul despre alaptare, cu detalii - de la Desprecopii.com:
Ghid de alaptare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
► Pe forumul desprecopii.com exista UN FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.
► Pentru suport, te asteptam si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
sursa: g4media.ro (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII