Ce face un bebe la 2 LUNI: Iată cum crește, cât doarme și cum se dezvoltă emoțional

Ce face un bebe la 2 LUNI -  Iata cum creste, cat doarme si cum se dezvolta emotional

Ce face un bebe la 2 LUNI: Iată cum crește, cât doarme și cum se dezvoltă emoțional

La 2 luni, bebelușul începe să înțeleagă diferența între zi și noapte, astfel încât, în mod natural, va începe să doarmă mai mult noaptea decât în timpul zilei. De asemenea, începe să acorde o atenție deosebită fețelor și poate fi capabil să recunoască oamenii și obiectele viu colorate de la o distanță mai mare. Bebelușul va începe să-și piardă „reflexul de apucare”, astfel că nu va mai prinde întotdeauna instinctiv degetul sau un obiect, ci va începe să prindă și să elibereze obiectele intenționat.

Fiecare bebeluș este diferit, dar, în medie, micuțul tău are nevoie de aproximativ 14 până la 17 ore de somn pe zi, inclusiv 3 sau mai multe ore de somn în timpul zilei - iata in detalii ce face un bebe la 2 LUNI:

vei citi:
Somnul bebelușul la vârsta de 2 luni
Bebelușul de 8 săptămâni și alimentația sa
Dezvoltarea fizică la bebelușul de 8 săptămâni
Mișcarea și controlul capului la 2 luni
Vederea, auzul și conștientizarea a 2 luni
Social, emoțional și comunicare
Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 8 săptămâni?
Copilul tău la 8 săptămâni

Somnul bebelușul la vârsta de 2 luni

Unii sugari se trezesc noaptea o singură dată pentru a suge la această vârstă, în timp ce alții vor trebui să se hrănească de două sau trei ori în timpul nopții. Depinde de fiecare - aproximativ 50% dintre mame au un copil de 8 săptămâni care doarme neîntrerupt timp de cinci ore sau mai mult noaptea, dar celelalte mame sunt încă trezite de mai multe ori pe noapte.

Dar nu uita că trezirea pe timp de noapte este normală și sănătoasă în timpul copilăriei timpurii - rezistă, deoarece lucrurile se vor îmbunătăți în curând.

Bebelușul de 2 luni și alimentația sa

Tot ce are nevoie bebelușul la 2 luni - privind hrana - este laptele și, în mod ideal, ar trebui să fie doar laptele matern în primele 6 luni. Dacă alăptezi exclusiv, micuțul tău ar trebui să ia un supliment zilnic de vitamina D (8,5-10 micrograme).

La 2 luni, bbelușul bea aproximativ 720 ml până la 960 ml de lapte pe zi, repartizat pe șase până la nouă sesiuni. 

 Dezvoltarea fizică la bebelușul de 8 săptămâni

Medicul de familie vă face un control bebelușului, un examen fizic complet la 6-8 săptămâni care include verificarea ochilor, a inimii, șoldurilor și testiculelor (la băieți). Apoi, la 8 săptămâni, va fi timpul pentru vaccinul hexavalent diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B hepatitic B (DTPa-VPI-Hib-Hep B). Bolile împotriva cărora oferă protecție: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, boli determinate de Haemophilus Influenzae, Hepatita B.

Ad-Extra3:

Mișcarea și controlul capului la 2 luni

În timpul perioadei pe burtică, bebe va putea probabil să țină capul la un unghi de 45 de grade și va încerca să se împingă în sus. De asemenea, va avea un control mai bun asupra brațelor și picioarelor și va putea să se zvârcolească și să se miște mai ușor.

Bebelușul tău va începe să-și piardă „reflexul de prindere”, așa că nu va apuca întotdeauna degetul sau un obiect instinctiv, ci va începe să prindă și să dea drumul obiectelor intenționat.

Vederea, auzul și conștientizarea a 2 luni

Bebelușul tău acordă o atenție deosebită fețelor și poate fi, de asemenea, capabil să recunoască oamenii și obiectele viu colorate mai departe. Ori de câte ori ești în apropiere, va încerca să te privească și va realiza, de asemenea, din ce direcție vine un sunet.

Social, emoțional și comunicare

Îți poți da seama că plânsul bebelușului sună diferit dacă îi este foame, obosit, plictisit, etc. În general, perioadele de plâns ar trebui să înceapă să scadă pe măsură ce micuțul tău se exprimă mai bine. În medie, un copil de 8 săptămâni poate plânge doar 40 de minute pe zi sau până la 4 ore pe zi. De asemenea, va putea să vocalizeze în alte moduri, cum ar fi gânguritul și fredonatul. Plânsul, gânguritul și emiterea altor sunete sunt vitale pentru dezvoltarea limbajului, deoarece bebelușul învață cum să-și controleze plămânii, corzile vocale și mușchii folosiți pentru vorbire.

Ai observat că bebelușul tău uneori își suge mâna sau un deget? Acesta este copilul tău care învață cum să se calmeze și este un alt motiv pentru care s-ar putea să nu simtă nevoia de a plânge atât de des în unele zile.

De asemenea, vei observa că bebelușul poate acum zâmbi oamenilor!

► Citeste si Bebelușul la 2 luni - cadoul pretios al acelui zambet adorabil. Dezvoltare, activităti și cat mănancă.

Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 8 săptămâni?

Zâmbește și acționează entuziasmat atunci când micuțul tău scoate sunete; copiază-i sunetele uneori, dar folosește și un limbaj clar, astfel încât să poată începe să învețe cuvinte.
Discută cu bebe, citește-i, cântă-i și priviți poze împreună.
Joaca de-a cucu-bau.
Pune-l zilnic de burtică.
Încurajează-l să caute jucării.
Lasă bebelușul să se privească într-o oglindă specială pentru bebeluși (adică să nu fie din sticlă).

Copilul tău la 8 săptămâni - Etapele cheie pentru bebelușul tău de 8 săptămâni sunt următoarele:

Ține capul în sus când stă întins pe burtică.
Se întoarce cu capul către sunete și te privește.
Zâmbește și acordă o atenție deosebită fețelor.
Urmărește un obiect cu ochii.

Probabil ...

Se va calma dacă își suge mâna sau un deget
Va recunoaște oamenii de la distanță.
Va scoate sunete.

► Citeste si Cand bebelușul este agitat și nervos: 5 modalități de a-l calma

Despre somnul bebelusului - si mai multa informatie:

 O mamica ne impartaseste un truc genial de adormire si calmare a bebelusului
Co-sleeping sau cand bebe doarme in acelasi pat cu parintii: 7 mituri si multe adevaruri
4 produse ce stimuleaza somnul - pe care fiecare bebelus le apreciaza
10 semnale ca e timpul sa inveti bebelusul sa isi corecteze somnul
Bebelusul nou-nascut nu doarme suficient si este agitat: 9 sfaturi care pot shimba situatia
►si mai multe la sectiunea: SOMNUL BEBELUSULUI

Cat doarme bebelusul

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

Citeste mai departe...

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

  autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII