Pomparea laptelui matern: în cât timp se golesc sânii?

Pomparea laptelui matern -  in cat timp se golesc sanii?

Pomparea laptelui matern: în cât timp se golesc sânii?

Daca esti o mamica ce isi pompeaza sanii, te intrebi probabil cat trebuie sa dureze o sesiune de pompare.

Între 10-25 de minute este de obicei suficient ca majoritatea mamelor să-și golească sânii. Dacă pompezi pentru a crește cantitatea de lapte, atunci ar trebui să mai pompezi timp de 2 minute după ce vezi ultimele câteva picături de lapte.

vei citi:
Pomparea laptelui pentru nou-născut
Pompare pentru aprovizionare scăzută de lapte matern
Pompare laptelui pentru mamele care lucrează
Cât timp trebuie să pompezi?
Despre pomparea laptelui matern citeste si

Pomparea laptelui pentru nou-născut

Dacă suplimentezi sesiunile de alăptare cu biberoane ocazionale, este posibil să fie nevoie să pompezi doar de câteva ori pe zi. Poate fi cel mai ușor să pompezi dimineața când sânii sunt plini. Dacă suplimentezi, încearcă să pompezi după sesiunile normale de alăptare.
Pompezi exclusiv? Alăptarea funcționează pe principiul cerere și ofertă - iar nou-născuții pot fi pretențioși! Dacă bebelușul suge de 8-12 ori pe zi, poate fi necesar să pompezi de cel puțin 8 ori pentru a menține oferta la cererea bebelușului.

Nu există un număr stabilit sau o regulă fermă - depinde de  propriul bebeluș și de nevoile sale nutriționale. S-ar putea să fie mai util să pompezi la fiecare două până la trei ore non-stop în perioada de nou-născut.

De asemenea, este posibil să fie nevoie să pompezi de cel puțin două ori în timpul nopții pentru a ajuta la stabilirea unei aprovizionări bune. Nevoia de a pompa noaptea va depinde în mare măsură de modul în care rezerva ta individuală de lapte rezolvă pauzele mai lungi. Dacă descoperi că aprovizionarea de lapte scade după ce ai omis unele sesiuni de pompare pe timp de noapte, va trebui să le adaugi din nou.

Pompare pentru aprovizionare scăzută de lapte matern

Dacă nu simți că produci suficient lapte, nu te îngrijora. Aprovizionarea cu lapte poate fi diferită pe tot parcursul zilei. Sau poți produce mai mult lapte într-o săptămână și mai puțin în următoarea. Alimentația ta, nivelul de stres și alți factori pot afecta cantitatea de lapte pe care o produci.

Unele femei pot umple un biberon într-o singură sesiune de pompare, în timp ce altele ar putea fi nevoite să pompeze de două sau de trei ori pentru a umple aceeași sticlă. Nu este o competiție și există o gamă largă de normalități. Discută cu medicul sau cu un consultant în alăptare dacă producția ta de lapte continuă să fie redusă sau observi că scade mai mult.

De asemenea, poți încerca să consumi anumite alimente pentru a ajuta la creșterea producției de lapte.

Pompare laptelui pentru mamele care lucrează

La locul de muncă, ar trebui să încerci pomparea la fiecare trei până la patru ore timp de aproximativ 15 minute pe sesiune. Poate suna foarte mult, dar revenim la conceptul de cerere și ofertă. Bebelușul tău suge la fiecare câteva ore. Pomparea te va asigura că poți ține pasul cu nevoile sale.

Poți încerca să pompezi ambii sâni în același timp - super eficient - pentru a reduce timpul totalde pompare.

Ad-Extra3:

Cât timp trebuie să pompezi?

Nevoile copilului se vor schimba în timp, poate chiar de la o zi la alta, mai ales dacă trece printr-un puseu de creștere. Deci, de unde vei ști dacă pompezi suficient lapte matern?

La vârsta cuprinsă între 6 săptămâni și 6 luni, bebelușii tind să bea aproximativ 30ml pe oră. Asta înseamnă că, dacă ești departe de copil timp de 10 ore, ar trebui să ai pentru bebe de la 300ml până la 355ml de lapte matern. Unii bebeluși pot avea nevoie de mai mult, în timp ce alții pot avea nevoie de mai puțin. În timp, veți găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru copilul tău.

Cât timp vei pompa este individual. Încearcă să pompezi suficient de mult timp pentru a goli sânul. Acest lucru este diferit de la femeie la femeie. O regulă generală este de aproximativ 15 minute pe fiecare sân. Acesta este standardul chiar dacă laptele nu mai curge.

Despre pomparea laptelui matern citeste si:

3 motive ESENȚIALE pentru pomparea laptelui matern

Pomparea laptelui matern: cat de des se pompeaza laptele cand esti departe de bebelus

Pomparea laptelui matern: când trebuie să incep pomparea laptelui matern - ne intreabă mămicile

Pomparea laptelui matern: trebuie să am o provizie de lapte matern la congelator?

► Citeste in continuare Beneficii ale alaptarii pentru bebelusi si mamici - INFOGRAFIC

De ce trebuie să pompez lapte matern? Cum mă ajuta?

Nu trebuie să pompezi lapte matern decât dacă acest lucru se încadrează în obiectivele / stilul tău de viață. Cu toate acestea, există multe motive pentru care o mamă poate alege / trebuie să pompeze. Mai departe>>

 

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea bebelusului - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI  

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII