Greșeli in alăptare: nu ai urmat un curs prenatal de alăptare în timpul sarcinii
Esti insarcinata? Acest sfat este pentru a te scuti de probleme in alaptare, dupa ce incepi alaptarea bebelusului.
Desigur, alăptarea este naturală. Stim ca sunt atât de multe lucruri de făcut pentru a te pregăti de naștere și sosirea copilului... Adăugarea unui lucru în plus la programul tău încărcat pare o glumă... Ce ai de învățat oricum de la un curs prenatal de alăptare? Ei bine, foarte multe...
- vei citi:
Un curs prenatal de alăptare îți va crește încrederea în tine
Un curs îți va oferi o bază cuprinzătoare de cunoștințe
Greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului
Un curs prenatal de alăptare îți va crește încrederea în tine
Sarcina, nașterea, un copil... toate acestea sunt lucruri înfricoșătoare pentru mulți oameni. Dar, momentul in care esti insarcinata - e timpul sa te pregatesti pentru ce urmeaza.
Dacă nu știi nimic despre alăptare, sunt doua variante - fie sa nu stii ce te astepta ... fie sa NU îți faci griji cu privire la modul în care va decurge procesul.
Învățarea acestor lucruri (dar nu numai) despre alăptarea bebelusului inca din timpul sarcinii te va ajuta să te simți mai încrezătoare în alăptarea bebelușului. Vei avea așteptări realiste cu privire la momentul în care copilul tău este flămând și la ce este normal. Aceste cunoștințe te vor ajuta să te simți încrezătoare că poți face alăptarea să funcționeze pentru tine.
Un curs îți va oferi o bază cuprinzătoare de cunoștințe
Vei afla noțiunile de bază despre modul în care funcționează alăptarea, ce este normal și cum să știi că bebelușul este bine. Vei auzi care sunt cele mai frecvente provocări, astfel încât să știi la ce să te aștepți și cum să le gestionezi.
Studiile 1 arată că mamele care au urmat un curs prenatal pentru alăptare predat de către un consultant în lactație (IBCLC) și au primit sprijinul unui consultant în lactație după ce au născut, au avut rate de alăptare îmbunătățite și au fost mai puțin susceptibile de a avea un aport scăzut de lapte comparativ cu mamele care nu au avut sprijin sau educație prenatală de la un consultant în lactație. Un alt studiu ² a constatat că femeile însărcinate care au primit educație prenatală pentru alăptare și sprijin de la un consultant în lactație după ce s-a născut bebelușul au avut rate mai mari de alăptare exclusivă decât femeile care nu au primit acest ajutor. Pe scurt, șansele de a avea succes în alăptare sunt mult îmbunătățite dacă lucrezi cu un consultant în lactație.
Cred că lipsa educației prenatale poate sabota proaspetele mame. Există atât de mulți factori în ceea ce privește travaliul și nașterea, care pot, de asemenea, să cadă în inițierea și menținerea alăptării. Cunoașterea întărește și sporește încrederea înainte de sosirea copilului.
În plus, La Leche League International oferă mai multe seminarii web gratuite. S-ar putea să găsești o întâlnire online care să te ajute.
Deci, dacă intenționezi să alăptezi, îți recomandăm să urmezi un curs de alăptare prenatal - cu prioritate. Învățarea despre alăptare în timpul sarcinii este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a avea o experiență de succes în alăptare.
Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului
Greșeli în alăptare: a nu da importanță durerii
Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului
Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas
Greșeli în alăptare: nu continui să iei vitamine prenatale
Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte
Greșeli în alăptare: a judeca oferta de lapte pe baza rezultatului pompării
Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita.
Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:
Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare
Ghid de alaptare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
→ Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
autor:Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2021
Referințe:
(1) Andaya, E., Bonuck, K., Barnett, J., & Lischewski-Goel, J. (2012). Perceptions of primary care-based breastfeeding promotion interventions: qualitative analysis of randomized controlled trial participant interviews. Breastfeeding medicine : the official journal of the Academy of Breastfeeding Medicine, 7(6), 417–422. https://doi.org/10.1089/bfm.2011.0151
(2) Bonuck, K., Stuebe, A., Barnett, J., Labbok, M. H., Fletcher, J., & Bernstein, P. S. (2014). Effect of primary care intervention on breastfeeding duration and intensity. American journal of public health, 104 Suppl 1(Suppl 1), S119–S127. https://doi.org/10.2105/AJPH.2013.301360
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII