Brânză de vaci cu piersici și căpșuni - rețetă pentru bebeluși
Bebelusul ar trebui să aibă între 8 și 10 luni înainte de a-i introduce brânza în alimentația sa. La această vârstă, copiii ar trebui să primească între un sfert și o treime de ceașcă de lactate pe zi. Totuși, va trebui să-i întârzii introducerea brânzei dacă în familie există un istoric de alergii alimentare - lucru valabil și pentru căpșuni, de altfel.
Însă, dacă totul este în regulă, această rețetă de brânză de vaci cu piersici și căpșuni este perfectă pentru bebelușul tău de 8-10 luni!
- vei citi:
Când putem introduce căpșunile în alimentația bebelușului?
Brânză de vaci cu piersici și căpșuni
Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
Alergiile la bebelusi
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Când putem introduce căpșunile în alimentația bebelușului?
Căpșunile pot provoca reacții alergice la copii. Experții au opinii și orientări diferite cu privire la momentul în care aceste fructe pot fi introduse în alimentația copiilor. Unii recomandă să așteptăm până când bebelușii împlinesc cel puțin 1 an. Cu toate acestea, în SUA, un raport al Academiei Americane de Pediatrie din 2020 - afirmă că aceste linii directoare au fost modificate pentru a permite bebelușilor să consume căpșuni de la vârstă de 6 luni. Mai departe: Capșunile in alimentația bebelușului: când, cum și ce trebuie să știm
- rețetă pentru bebelușii de 8-10 luni -
Brânză de vaci cu piersici și căpșuni - Ingrediente:
½ cană de brânză de vaci
4 căpșuni
¼ cană de apă
½ piersică
Mod de preparare:
Spală, curăță și taie piersica și căpșunile în bucăți.
Așează-le într-un vas și zdrobește-le fin.
Pune brânza de vaci într-un castron puțin adânc și toarnă deasupra piersicile și căpșunile zdrobite.
Ad-Extra3:
Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
In timpul diversificariii e bine sa ai la indemana acest ghid de introducere a fructelor in alimentatia bebelusului.
La inceputul diversificarii, stim ca toate mamicile au aceleasi intrebari, cand, ce introducem in alimentatia bebelusului? De la ce varsta are voie si alte alimente? Haideti sa o luam treptat si sa vedem in primul rand cu ce fructe putem incepe diversificarea, si ce introducem dupa cateva sapamani, luni, ce are si ce nu are voie pana la o anumita varsta. Spor in diversificare :)
Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
Diversificarea bebelusului este un moment emotionant pentru parinti. Este un mare pas inainte pentru copilul vostru, intr-o lume noua, plina de gusturi si texturi.
Primele alimente oferite bebelusului trebuie sa fie usor de digerat si sa nu provoace alergii. Nu fiti tentati sa adaugati sare sau zahar in mancarea bebelusului! Nu are nevoie! Putin ulei este suficient. Sarea poate afecta rinichii iar zaharul este cu atat mai nesanatos, provocand si dependenta de dulce - vezi GHIDUL introducerii legumelor in alimentatia BEBELUSULUI aici.
Alergiile la bebelusi
Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?
Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere.
Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.
Citeste si: Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori
Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste mai jos despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii, cost 4,99 euro - one time)
Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita insa a necesitat multa munca (cost 4,99 euro - one time)/.
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
► In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.
Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII