Crede și ți se va întâmpla: șansa noastră a fost înseminarea intrauterină - jurnal de sarcină

Crede si ti se va intampla -  sansa noastra a fost inseminarea intrauterina - jurnal de sarcina

Crede și ți se va întâmpla: șansa noastră a fost înseminarea intrauterină - jurnal de sarcină

Aș vrea să împărtășesc povestea mea celor care se luptă cu infertilitatea. Povestea mea începe la vârsta de 12 ani, când am fost diagnosticată cu ovare micropolichistice, amenoree, hirsutism și rezistență la insulină...

Timp de un an, am tot repetat stimularea ovariană si început și IUI (inseminare intrauterină). La a treia IUI, am văzut la ecograf cel mai perfect punctuleț cu o inimioară puternică, iar acum câteva săptămâni am sărbătorit prima lui aniversare. Sincer, pe lângă tratamente, vitamine și dietă, ceea ce m-a ajutat să obțin sarcina a fost schimbarea modului de gândire.

- vei citi:
Nu voi putea niciodata sa fac copii
Prima data la un specialist in infertilitate
Dupa inseminare intrauterina s-a lasat cu o inimioara!
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MamiDeLuc - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Nu voi putea niciodata sa fac copii

Dupa o gramada de tratamente si vizite la o multime de doctori tot nu s-a schimbat nimic. Menstruatia imi venea doar daca luam anticonceptionale. La 14 ani un renumit doctor imi spusese ca nu voi putea niciodata sa fac copii.

Prima data la un specialist in infertilitate

La varsta aia nici nu ma prea interesa... tot ce voiam era sa scap de hirsutism (cresterea excesiva a parului in diferite zone ale corpului). Trecand anii, am cunoscut un baiat, in prezent sotul meu, si am decis sa incercam sa facem un bebe, el stiind din primele saptamani de relatie ca probabil nu voi putea face niciodata copii. In 2018 am fost prima data la un specialist in infertilitate si de la inceput mi-a spus ca sunt sanse minime sa obtin o sarcina dar putem incerca stimularea ovariana.

A trebuit sa iau progesteron pt declansatea menstruatiei (altfel nu venea) si in octombrie am inceput prima data tratamentul pt stimulare. In ziua 16 de menstruatie am fost la foliculometrie si surpriza, aveam cate 4 foliculi pe fiecare ovar. Dupa cateva zile am luat o injectie pt eliberarea foliculilor si ne-am pus pe treaba :)), dar fara rezultat pozitiv. 

Inseminarea intrauterină (IUI) este o procedură medicală utilizată pentru a trata infertilitatea. În cadrul acestei proceduri, spermatozoizii sunt introduși direct în uterul unei femei în timpul ovulației, pentru a crește șansele de fertilizare.  IUI este adesea utilizată atunci când există probleme cu numărul sau mobilitatea spermatozoizilor, dificultăți de ovulație, endometrioză ușoară sau în cazuri de infertilitate inexplicabilă. De asemenea, poate fi folosită în cazul cuplurilor care utilizează spermă donată.

Procedura începe de obicei cu monitorizarea ovulației femeii. Odată ce ovulația este confirmată, sperma, fie proaspătă, fie congelată, este procesată în laborator pentru a concentra spermatozoizii cei mai mobili. Apoi, un cateter subțire este folosit pentru a introduce spermatozoizii direct în uter, aproape de momentul eliberării ovulului, pentru a facilita fertilizarea - mai multe detalii despre inseminarea intrauterina aici.

Dupa inseminare intrauterina s-a lasat cu o inimioara!

Timp de un an, am tot repetat stimularea ovariană, iar în 2019 am început și IUI (inseminare intrauterină). La a treia IUI, am văzut la ecograf cel mai perfect punctuleț cu o inimioară puternică, iar acum câteva săptămâni am sărbătorit prima lui aniversare. Sincer, pe lângă tratamente, vitamine și dietă, ceea ce m-a ajutat să obțin sarcina a fost schimbarea modului de gândire.

Stiu cum ii dezamagirea din fiecare luna cand vezi testul de sarcina negativ si disperarea pe care o simti cand te gandesti ca altele isi abandoneaza copii si tu l-ai iubi mai presus de orice. Insa mi-am dat seama ca nu pot continua asa, ma distrug psihic. Si am inceput sa vizualizez mental tot procesul de formare, crestere, eliberare a foliculilor, fecundarea si implantarea ovulelor si in final dezvoltarea unui bebe sanatos. Acest lucru m-a ajutat sa ma relaxez, sa simt ca am cumva control asupra acestui proces.

De asemenea, in drum spre lucru ascultam muzica zen, sau affirmations for positive thinking. Si la servici aveam pe desktop o poza care spune “whatever you ask for in prayer, believe that you have received it, and it will be yours!”. Desigur ca aveam momente in care simteam ca nu mai pot, dar pe langa sotul si familia care ma incurajau mereu, simteam ca trebuie sa merg mai departe pt ca puiul meu e acolo sus si in curand va creste in burtica mea. Pe scurt asta a fost povestea mea, povestea noastra in formula de 3.

Le doresc tuturor celor care se lupta cu infertilitatea din diferite motive sa vada cat de curand cele mai perfecte 2 liniute pe testul de sarcina.

Citeste mai departe - Metode de tratare a infertilitatii

Autor - MamiDeLuc, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


 

Ad-Extra3:

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Octombrie 2025)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII