Riscul de Sindrom Down și amniocenteza - jurnal de sarcină

Riscul de Sindrom Down si amniocenteza - jurnal de sarcina

Riscul de Sindrom Down și amniocenteza - jurnal de sarcină

Cum te poate da viata asta cu capul de toti peretii atunci cand crezi ca esti cel mai fericit e greu de inteles, de explicat... Si nici nu vreau sa stiu, sa ma gandesc. Pentru mine, acele momente au fost groaznice asa ca nu imi pot imagina cu ce se confrunta mamicile care au astfel de probleme... Nu pot decat sa ma rog la Dumnezeu sa fim cu totii sanatosi!

- vei citi:
Risc de 1 la 149 de sindrom Down la bitest
Cum as putea sa renunt la sarcina la 20 de saptamani?
Ma mangai pe burtica si vorbesc cu bebe sa fie sanatos
Amniocenteza nu este ieftina deloc
Nu au fost detectate anomalii genetice!
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii ralu1889  - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Risc de 1 la 149 de sindrom Down la bitest

Totul a inceput in cazul meu cand la bitestul facut la sfarsitul trimestrului I de sarcina mi s-a pus un risc de 1 la 149 de sindrom Down. Recomandarea medicului si decizia mea a fost sa fac direct amniocenteza, fara a repeta testul, fara triplu test si altele. Pentru ca un astfel de rezultat de 1 la 149 risc nu poate fi ignorat. In plus, amniocenteza imi va da un rezultat exact de 100%, fara alte statistici.

Cum as putea sa renunt la sarcina la 20 de saptamani?

Incurajarile vin de peste tot in jurul meu, cu toate astea nu ma pot aduna, nu ma pot preface ca totul va fi bine si ca nu exista niciun risc. Nu ma mai pot bucura de sarcina, din contra. Nu stiu ce voi face daca copilul meu va fi diagnosticat cu sindrom Down... Cum as putea sa renunt la sarcina la 20 de saptamani?

Citesc niste povesti pe tema asta si sunt cutremuratoare! Ce inima sa am sa fac asta? Pe de alta parte, ce inima sa am sa aduc pe lume un copil cu un handicap atat de sever? Nici situatia materiala nu ne ajuta in sensul asta desi nu e cel mai important lucru.

Ma mangai pe burtica si vorbesc cu bebe sa fie sanatos

In jurul meu toata lumea incearca sa empatizeze cu mine dar din nou nu ma ajuta. Pana si sotul, desi il vad ca sufera, imi spune sa nu ma mai consum atat de tare, ca totul va fi bine. Prietenele mele insarcinate au trecut si ele de primul trimestru si oricat de rau regreta situatia in care ma aflu ele isi vad de viata lor si de bebele lor... Parca am devenit dintr-o data foarte egoista si nu ma mai pot bucura din tot sufletul pentru ele... In perioada asta ar trebui sa incep sa il simt pe bebe ca misca dar parca nu vreau... Nu vreau sa ma mai atasez... nu inca... nu pana nu voi primi un rezultat. Cu toate astea, instinctul de mama ma indeamna invers. Bebe incepe sa miste... primesc confirmarea oficiala ca e baietel. Burtica incepe sa se vada din ce in ce mai evident. Ma mangai pe burtica si vorbesc cu bebe sa fie sanatos. Ma rog la Dumnezeu sa nu fie cazul nostru. Sa nu fie cazul nimanui... Desi, ne intoarcem fata spre Dumnezeu doar cand avem nevoie.

Ma simt vinovata, simt ca platesc pentru pacatele mele. Dar cel mai rau este faptul ca simt ca devin o persoana egoista, o persoana rea. Cum m-as mai putea bucura eu pentru prietena mea daca eu as fi nevoita sa renunt la propriul copil? E cineva care ar putea sa faca asta? Stiu ca nu e ok, ma judec si ma acuz pentru asta dar cred ca nu as putea sa ma bucur din tot sufletul. Totodata, cum as putea trai stiind ca am adus pe lume un copil cu un handicap, un copil care va fi marginalizat si exclus din mai toate colectivele... Ar insemna sa renunt la servici, sa fiu langa el nu doar in copilarie ci toata viata... Cum ne vom descurca? Nu vreau sa ma uit la lucrusoare pentru copil, nu vreau sa le cumpar, nici macar la nume nu ma gandesc. Asta desi incerc sa ma incurajez ca totul va fi in regula.

Ad-Extra3:

Amniocenteza nu este ieftina deloc

Astfel de intrebari ma macinau permament in cele 4 saptamani pana am facut amniocenteza... efectiv taiam zilele din calendar. La asta s-a adaugat si stresul banilor, caci, pentru cei ce nu stiu amniocenteza nu este ieftina deloc. Am reusit sa o decontez si sa platesc doar o suma modica dupa muulte telefoane si programari.

Citeste si - Despre amniocenteza pe larg

De interventia in sine nu mi s-a facut frica decat in ultimul moment; recunosc ca mi-a fost si frica de durere dar frica cea mai mare era ca bebe ar putea pati ceva. Ar fi putut sa fie sanatos si sa pateasca ceva din cauza mea si a amniocentezei. Totodata nu puteam sa ma prefac ca nimic nu s-a intamplat si sa continui sa port sarcina cu un astfel de risc atasat. Cand am facut amniocenteza parca eram teleghidata. Ma incurajam gandindu-ma ca sunt pe mana unui medic foarte, foarte bun, citisem numai recenzii pozitive.

Am stat nemiscata in timpul procedurii ca nu cumva sa ma misc si bebe sa pateasca ceva. Desi, dragul de el m-a mutat instinctiv cand a simtit acul in burtica. Destept de mic. Am stat la pat cateva zile si am luat tratamentul ca sa nu periclitez sarcina cu ceva. Ca sunt sanse de pierdere a sarcinii de 1 la 200, daca nu chiar de 1 la 100. Din fericire, totul a fost ok, ne-am revenit repede. Numai ca rezultatele urmau sa soseasca in 15 zile lucratoare. O eternitate! Mult mai mult decat m-as fi asteptat...

Nu au fost detectate anomalii genetice!

Am incercat in toate aceste 3 saptamani sa nu mai caut informatii pe internet, sa nu ma mai gandesc... Nici sa ma mai rog nu mai puteam pentru ca efectiv imi aduceam aminte si intram iar in starea respectiva (nu ca as fi iesit vreodata). Incercam sa fac orice altceva, lucruri care sa-mi ocupe timpul. Lucruri care excludeau copiii, bineinteles. Devenisem distanta si rece. Desi nu trecuse nici macar o saptamana de la interventie imi verificam frenetic emailul sa vad daca am primit rezultatele.

Weekendul dinaintea sosirii rezultatelor a fost cel mai greu

In momentul in care m-am dus la receptie sa iau rezultatele, fix la ora la care mi-au spus (abia le adusese din laborator) si am vazut ca "Nu au fost detectate anomalii genetice" am izbucnit in plans. Abia atunci am constientizat cat de usurata am fost si cat de mult m-am stresat. Am anuntat pe toata lumea ca totul este bine si le-am multumit ca ne-au fost alaturi... si sa speram ca asa va fi in continuare!

Autor - ralu1889, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

Alte teste importante in timpul sarcinii

Triplul test in sarcina
Testul de depistare al Streptococului B in sarcina
Testul pentru diagnosticul incompatibilitatii Rh in sarcina
Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational (diabetul de sarcina)
Cordocenteza, testul prin recoltare de sange fetal din cordonul ombilical
Testul TORCH de depistare a infectiilor in sarcina
Testul alfafetoproteinic – AFP
Testul fetal non stres (NST)
Testul de vilus corionic


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII