Greșeli în alăptare: Nu continui să iei vitamine prenatale
Mamicile care alăptează ard 300-500 de calorii pe zi, doar alăptând! Corpul unei mamici lucrează din greu pentru a produce lapte.
• Este foarte important să aprovizionezi corpul cu suficiente calorii și apă în fiecare zi. De asemenea, este important să continui sa iei vitamine prenatale.
- vei citi:
În mod ideal, ar trebui să continui să iei vitamine prenatale când alăptezi
De ce ar trebui să iei vitamine prenatale în timpul alăptării?
Trebuie sa iau vitamine prenatale pe durata alaptarii? Iata sfatul medicului
Alte greseli pe care le poate face mami in timpul alaptarii bebelusului
Atasarea corecta la san a bebelusului (video)
În mod ideal, ar trebui să continui să iei vitamine prenatale când alăptezi
Ai un bebe? Probabil ca stii ca lLaptele matern este tot ce are nevoie copilul tău in ceea ce priveste hrana. Dar si tu mami, trebuie sa ai grija de tine. Medicii recomandă continuarea administrării vitaminelor prenatale pentru a asigura necesarul de nutrienți care lipsesc din alimentația unei mamici care isi alapteaza bebelusul.
De ce ar trebui să iei vitamine prenatale în timpul alăptării?
Proaspetele mămici au multe pe cap - numai la mâncare nu le este gândul. Dar pentru satisfacerea nevoile nutriționale crescute în timpul alăptării, mamele au nevoie de mai multă energie și vitamine. Unele vitamine și minerale sunt necesare în cantități chiar mai mari decât în timpul sarcinii, inclusiv unele vitamine din grupul B și vitaminele A și C. Un alt nutrient important de care femeile care alăptează au mai mare nevoie este folatul, deoarece acesta este excretat în laptele matern. Asta înseamnă că, dacă o mamă nu primește suficient atât pentru ea, cât și pentru copilul ei, corpul ei va lua folatul din propriile rezerve pentru a se asigura că este suficient în laptele matern - punând-o pe mamă în pericol de avea deficit de folat.
Deoarece vitaminele prenatale oferă cantități mai mari de folat, este o idee bună să fie luate în continuare pe durata alăptării. Dacă se dorește, se poate lua o multivitamină obișnuită plus un supliment suplimentar de folat. De asemenea, este important să iei 1000 mg de calciu în fiecare zi direct din alimente, cum ar fi lapte, iaurt, brânză și legume cu frunze de culoare verde închis. Un supliment de calciu (care conține 500 mg de calciu) poate fi ideal pentru o zi în care nu vei consuma suficiente alimente bogate în calciu.
Deoarece femeile care alăptează ard 500 de calorii în plus în fiecare zi (chiar mai mult decât în timpul sarcinii), trebuie să completeze aceste calorii cu două gustări suplimentare în fiecare zi, care conțin aproximativ 250 de calorii, inclusiv o combinație de carbohidrați (cereale, fructe, lactate) și proteine (carne, fasole, nuci / semințe și lactate). Acest lucru va asigura consumul suficient de macronutrienți sau carbohidrați, proteine și grăsimi. O vitamină prenatală va umple orice goluri de vitamine și minerale.
De asemenea, este important să ne amintim că nevoile de lichide cresc până la 10 - 12 căni de 235ml, pe zi. Deoarece laptele matern este mai mult de 75% apă, acest lichid trebuie înlocuit pentru a asigura o producție adecvată de lapte matern, precum și o bună hidratare pentru mamă!
Alte greseli pe care le poate face mami in timpul alaptarii bebelusului
Greșeli în alăptare: când mami nu da importanță durerii
Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului
Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas
Ghid de alaptare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Trebuie sa iau vitamine prenatale pe durata alaptarii? Iata sfatul medicului
E nevoie de vitamine pentru mamicile care alapteaza? Multi doctori recomanda mamelor care alapteaza sa continue administrarea de suplimente prenatale.
Luand suplimentele concepute special pentru mamele care alapteaza, poti fi sigura ca obtii cele mai importante substante nutritive care te ajuta sa pastrezi sanatatea organismului si sa produci suficient lapte de buna calitate pentru copil.
Iata ce fel de vitamine sunt recomandate pentru perioada alaptarii - sfatul medicului.
Ad-Extra3:
Atasarea corecta la san a bebelusului (video)
Atasarea corecta la san este esentiala pentru o alaptare de succes.
Bebelusii se nasc cu reflexul de supt, activitate pe care o intreprind cu mare placere inca din perioada intrauterina. Primul alaptat dupa nastere este un moment unic si minunat – incepe speciala interactiune sincrona dintre dumneavoastra, prospata mamica, si minunea pe care ati asteptat-o noua luni. Mai departe >>
Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:
Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare
autor:Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII