Cele mai bune fructe pentru femeile însărcinate - pline de vitamine, folați și fibre
Fructele sunt o modalitate excelentă de a crește aportul de vitamine in timpul sarcinii - pe lângă reducerea poftei de dulce.
• Iata 12 dintre cele mai bune fructe pe care ai putea să le incluzi într-o alimentatie sănătoasă in perioada sarcinii - pline de vitamine, folați și fibre.
- vei citi:
12 fructe recomandate în sarcină
Cât de multe fructe sunt recomandate în timpul sarcinii?
Există fructe pe care o gravidă ar trebui să le evite?
Despre alimentatia din timpul sarcina
12 fructe recomandate în sarcină
1. Caisele si sarcina
Caisele conțin: vitaminele A, C și E, calciu, fier, potasiu, beta caroten, fosfor, siliciu. Toți acești nutrienți ajută la dezvoltarea și creșterea bebelușului. Fierul poate preveni anemia, iar calciul ajută oasele și dinții să crească puternici.
2. Portocalele si sarcina
Portocalele sunt o sursă excelentă de: folat, vitamina C, apă.
Portocalele sunt excelente pentru a menține o graviduță hidratată și sănătoasă. Vitamina C poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor și poate ajuta la absorbția fierului.
Folatul poate ajuta la prevenirea defectelor de tub neural, care pot provoca anomalii ale creierului și ale măduvei spinării la copil, sau spina bifida (măduva spinării nu se dezvoltă corespunzător) și anencefalia (lipsește o mare parte a creierului și a craniului).
• Citeste Defectele de tub neural al fătului: cum se pot preveni și cum sunt detectate
Ad-Extra3:
3. Mango si sarcina
Mango este bogat în vitaminele A și C. O cană de mango tocat oferă 100% din doza zilnică recomandată de vitamina C și mai mult de o treime din cea de vitamina A.
Un copil născut cu deficit de vitamina A poate avea imunitate mai mică și un risc mai mare de complicații postnatale, cum ar fi infecții respiratorii.
4. Perele si sarcina
Perele furnizează o mulțime de nutrienți: fibre, potasiu, folat.
A obține o mulțime de fibre în perioada sarcinii poate ajuta la ușurarea constipației, un simptom obișnuit dar foarte neplăcut.
Potasiul ajută la sănătatea inimii atât pentru femeie, cât și pentru bebeluș. De asemenea, stimulează regenerarea celulară.
5. Rodiile si sarcina
Rodiile pot oferi femeilor însărcinate o mulțime de: vitamina K, calciu, folat, fier, proteine, fibre.
Rodiile dense în nutrienți sunt, de asemenea, o sursă bună de energie, iar conținutul lor ridicat de fier ajută la prevenirea deficitului de fier.
Vitamina K este, de asemenea, esențială pentru menținerea oaselor sănătoase.
Cercetările sugerează că, consumul sucului de rodie poate ajuta la scăderea riscului de rănire a placentei.
6. Avocado si sarcina
Avocado este o sursă excelentă de: vitaminele C, E și K, acizi grași mononesaturați, fibre, Vitamine B, potasiu, cupru.
Avocado conține grăsimi sănătoase care furnizează energie și ajută la prevenirea defectelor de tub neural. De asemenea, stimulează celulele responsabile de construirea pielii și a țesuturilor cerebrale ale bebelușului în curs de dezvoltare.
Potasiul din avocado poate ameliora crampele picioarelor, un alt simptom care este frecvent în timpul sarcinii, în special în al treilea trimestru.
7. Guava si sarcina
Guava conține vitamina E și folat, ceea ce îl face un fruct ideal pentru gravide.
Guava este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc mai mult din următoarele substanțe nutritive: vitaminele C și E, polifenoli, carotenoizi, izoflavonoide, folat.
Guava conține o combinație variată de substanțe nutritive, făcându-l ideal pentru femeile însărcinate. Consumul de guava în timpul sarcinii poate ajuta la relaxarea mușchilor, la digestie și la reducerea constipației.
8. Bananele si sarcina
Bananele conțin niveluri ridicate de: vitamina C, potasiu, vitamina B-6, fibre.
Conținutul ridicat de fibre al bananelor poate ajuta la constipație și există unele dovezi care sugerează că vitamina B-6 poate ajuta la ameliorarea senzației de greață și a vărsăturilor la începutul sarcinii.
9. Strugurii si sarcina
Consumul de struguri poate crește aportul de: vitamina C și K, folat, antioxidanți, fibre, acizi organici, pectină.
Nutrienții din struguri pot ajuta la modificările biologice care apar în timpul sarcinii.
Strugurii conțin antioxidanți care stimulează imunitatea, cum ar fi flavonol, tanin, linalol, antociani și geraniol, care ajută și la prevenirea infecțiilor.
10. Fructele de pădure în sarcina
Fructele de pădure sunt o sursă bună de: vitamina C, carbohidrați sănătoși, antioxidanți, fibre.
Acestea conțin, de asemenea, multă apă, deci sunt o sursă excelentă de hidratare. Vitamina C ajută la absorbția fierului și stimulează sistemul imunitar al organismului.
11. Merele si sarcina
Merele sunt pline de substanțe nutritive pentru a ajuta un făt în creștere, inclusiv: vitaminele A și C, fibre, potasiu.
Un studiu a constatat că, consumul de mere în timpul sarcinii poate reduce probabilitatea ca bebelușul să dezvolte astm și alergii în timp.
12. Fructele uscate si sarcină
Următorii nutrienți apar în fructele uscate: fibre, vitamine si minerale, energie.
Fructele uscate conțin aceiași nutrienți ca și fructele proaspete. Prin urmare, femeile însărcinate își pot lua DZR-ul de vitamine și minerale consumând porții de fructe uscate care sunt mai mici decât cantitatea echivalentă de fructe proaspete.
Cu toate acestea, este important să ne amintim că fructele uscate pot avea un conținut ridicat de zahăr și nu mai au conținutul de apă pe care îl dețin fructele proaspete. Astaînseamnă că nu ajută digestia. Femeile însărcinate ar trebui să consume fructe uscate cu moderare și să evite total fructele confiate.
Cât de multe fructe sunt recomandate în timpul sarcinii?
Femeile însărcinate trebuie să consume cel puțin cinci porții de fructe și legume proaspete în fiecare zi și să le varieze cât mai mult posibil. Fructele pot fi proaspete, conservate, congelate sau uscate.
Ca regulă generală, o porție de fructe înseamnă:
o bucată de fruct, pentru fructele care sunt mai mari decât dimensiunea unei mingi de tenis
o cană de fructe tocate
Consumul de multe fructe și legume în timpul sarcinii oferă femeilor însărcinate o nutriție adecvată pentru a-și susține copilul în curs de dezvoltare. De asemenea, ar trebui să minimizeze riscul anumitor boli și defecte și să ajute la hrănirea corpului viitoarei mame.
Există fructe pe care o gravidă ar trebui să le evite?
Nu există un anumit fruct pe care femeile însărcinate ar trebui să îl evite. Cu toate acestea, este esențial ca femeile să fie conștiente de dimensiunea porției. Unele fructe au un conținut ridicat de zahăr, iar sucurile de fructe și fructele uscate, au adesea semnificativ mai mult zahăr și calorii decât cele proaspete.
Cumpărarea fructelor organice te va asigura că nu au intrat în contact cu îngrășăminte și pesticide care le-ar putea afecta calitatea. Cu toate acestea, dacă fructele organice nu sunt o opțiune, fructele neecologice sunt mai bune decât eliminarea totală a fructelor din dietă.
Este important să elimini orice urmă de pesticide și bacterii care ar putea fi prezente pe fructe, spălându-le bine înainte de a le consuma.
Fii atenta la măsuri de siguranță prin:
eliminarea bucăților stricate de fruct, care sunt mai susceptibile de a conține bacterii
depozitarea fructelor într-o zonă separată a frigiderului
evitarea pepenilor sau altor ructe deja tăiate
consumul sucului de fructe pasteurizat sau fiert
Fructele sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali în timpul sarcinii
Fructele pot oferi vitamine, folat, fibre și multe altele, care contribuie la menținerea sănătății femeii și a bebelușului. Acești nutrienți pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea unora dintre simptomele comune ale sarcinii.
Femeile gravide ar trebui să urmărească să consume cel puțin cinci porții diferite de fructe și legume în fiecare zi. Cele 12 fructe enumerate în acest articol sunt alegeri deosebit de bune în timpul sarcinii. Femeile gravide ar trebui, de asemenea, să limiteze consumul de fructe uscate și sucuri de fructe, deoarece acestea pot avea un conținut ridicat de zahăr și calorii.
Alimente de evitat sau consumat cu mare atentie in sarcina
Specialistii atrag intotdeauna atentia viitoarelor mame sa nu consume branzeturi moi si anumite sortimente de carne. Acestea pot fi contaminate cu o bacterie numita Listeria, care poate produce imbolnavirea grava - sau chiar moartea fatului. Pentru protejarea copilului dumneavoastra, inlocuiti branzeturile moi cu branzeturi tari si consumati numai carne foarte bine gatita. Cititi pe larg: Alimente de evitat in timpul sarcinii
Sunt gravida, pot manca ... ? - intrebari si raspunsuri
Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?
Sunt gravida: pot manca caviar / icre?
Sunt gravida: pot manca merisoare? dar suc de merisoare?
Poftele in timpul sarcinii
Nu se stie precis de ce unele femei insarcinate poftesc la muraturi si inghetata, sau la alte combinatii ciudate de alimente. Exista numeroase teorii despre poftele din timpul sarcinii, insa a fost dificila evidentierea unui motiv clar, biologic sau fiziologic al poftelor. Medicii sunt in general de acord ca poftele din timpul sarcinii sunt foarte normale, iar in afara faptului in care poftiti la ceva nesanatos, satisfacerea poftei este probabil cea mai buna idee. Cititi pe larg: Poftele in timpul sarcinii
Greutatea in timpul sarcinii: cat este sanatos si cat nu
Sarcina nu este un motiv pentru a manca pentru doua persoane. A castiga prea multe kilograme in plus in timpul sarcnii nu este sanatos nici pentru bebelusul din burtica si nici pentru nastere sau sanatatea post-natala a mamei.
Iata care sunt normele pentru kilogramele acumulate in timpul sarcinii si cum se calculeaza greutatea ideala in timpul sarcinii. Citeste in continuare cate kilograme este sanatos sau nu sa iei in timpul sarcinii.
Despre alimentatia din timpul sarcina
Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Ceaiurile si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati – sunt sigure in timpul sarcinii?
Soia si sarcina
Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare
Sarcina si homeopatia
Poftele in timpul sarcinii
Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii
Femeile insarcinate si consumul de alcool - o problema controversata
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii
cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii
Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII