Depresia post-partum este reală - jurnal de mami de bebe
După ce am născut, emoțiile mele au luat-o razna, hormonii nu m-au ajutat deloc, iar acum la 3 luni de la acest eveniment sunt conștientă de depresia post-partum.
De mult timp știu și sunt conștientă ca am anumite probleme emoționale, traume și amintiri pe care ar trebui sa le depășesc, fiindcă îmi afectează viața, însă nu simțeam presiunea lor pana acum...
- vei citi:
Sunt conștientă de depresia post-partum
Sănătatea mintala este extrem de importanta
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de sarcina
- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Emasmom - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Sunt conștientă de depresia post-partum
De mult timp știu și sunt conștientă ca am anumite probleme emoționale, traume și amintiri pe care ar trebui sa le depășesc, fiindcă îmi afectează viața, însă nu simțeam presiunea lor pana acum.
După ce am născut, emoțiile mele au luat-o razna, hormonii nu m-au ajutat deloc, iar acum la 3 luni de la acest eveniment sunt conștientă de depresia post-partum. Cauza exacta a depresiei nu o găsesc, dar știu ca toate sentimentele vechi acum s-au declanșat, toate traumele, trăirile mai puțin bune și mai ales nașterea fetiței. Am sentimente mixte, fie ca nu sunt o mama capabila sau o soție buna, fie ca am uitat sa ma ingrijesc.
Depresia postpartum (depresia după naștere) este o formă de depresie care poate apărea la femei după nașterea unui copil. Aceasta se manifestă prin sentimente intense de tristețe, anxietate, oboseală și iritabilitate, care pot face dificilă îngrijirea bebelușului și gestionarea activităților zilnice. Această condiție diferă de "baby blues" (o stare de tristețe ușoară și temporară) prin intensitate și durată, necesitând adesea intervenție medicală sau psihologică pentru a ajuta mamele să se recupereze.
Tratamentul poate include terapie, suport social și, în unele cazuri, medicație. Este important ca femeile care experimentează simptome de depresie postpartum să caute ajutor pentru a putea gestiona această condiție și pentru a asigura bunăstarea lor și a bebelușului - citeste cum poti gestiona depresia postpartum aici.
Sănătatea mintala este extrem de importanta
Ma macină gândul ca nu am născut natural, deși sunt perfect conștientă ca cezariana a fost cea mai buna și sigura varianta. Etapele de creștere a fetitei îmi dau uneori bătăi de cap, oare fac bine? O ajut suficient de mult ca să evolueze? Poate o forțez prea mult.
Ziua de azi nu ma găsește cu aceleași gânduri ca ziua de ieri, iar acest lucru ma sperie. Dar sunt optimista, știu ca va trece, cu ajutor specializat, am sa pot trece peste aceasta perioada. Sănătatea mintala este extrem de importanta, mai ales acum când fetita învață totul de la mine.
► Citeste si: Depresia postpartum - de ce e important să o recunoști la timp si ce trebuie să știi
Autor - Emasmom, o mamica de la Desprecopii - publicat aici
► Citeste in continuare Prima saptamana acasa cu noul-nascut
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Despre bebelusul nou-nascut, citeste si
Bebelusul nou-nascut: schimbarile majore prin care trece in primele zile dupa nastere
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII