Infarct la 31 de ani apoi insarcinată la 36 de ani - sau cand femeile au probleme cardiovasculare

Infarct la 31 de ani apoi insarcinata la 36 de ani - sau cand femeile au probleme cardiovasculare

Infarct la 31 de ani apoi insarcinată la 36 de ani - sau cand femeile au probleme cardiovasculare

Intr-o noapte, Erica, 31 de ani, s-a trezit cu dureri toracice severe... a alertat-o ​​pe una dintre colegele ei de cameră, apoi și-a pierdut cunoștința. S-a trezit o zi mai târziu în secția de terapie intensivă și a aflat că a suferit un infarct cauzat de un cheag în artera descendentă anterioară stângă.

Peste cativa ani, Erica a decis să înființeze o familie. A rămas însărcinată imediat. Dar, spre șocul cuplului, niciun doctor nu o dorea ca pacientă. Fiecare birou la care a fost a spus că are un risc prea mare și că nu vor să o trateze...

Boala cardiovasculară este una dintre primele cinci cauze de deces la femeile gravide. Femeile cu antecedente personale de boli de inimă ar trebui să utilizeze metode contraceptive eficiente, mai ales dacă medicul le-a spus că sarcina ar putea fi nesigură.

- vei citi:
Erica a avut norocul să rămână în viață
Niciun doctor nu luat-o ca pacientă
S-a decis o cezariană planificată
Ce ar trebui să știe femeile cu probleme de inimă

Erica a avut norocul să rămână în viață

La 31 de ani, Erica Hoyle s-a trezit cu dureri toracice severe... a alertat-o ​​pe una dintre colegele ei de cameră, apoi și-a pierdut cunoștința. S-a trezit o zi mai târziu în secția de terapie intensivă și a aflat că a suferit un infarct cauzat de un cheag în artera descendentă anterioară stângă (LAD).

Acest tip de atac de cord este adesea fatal - mulți oameni care îl au nu supraviețuiesc. Această experiență înfricoșătoare ar fi prima dintre numeroasele etape complicate, frustrante, dar în cele din urmă vesele pe drumul ei către maternitate. Erica a împărtășit povestea ei mai jos.

Niciun doctor nu ar lua-o ca pacientă

După infarctul din 2014, Erica a trăit cu o teamă perpetuă că va suferi un altul. Medicii au spus că o aritmie a provocat un cheag în artera ei. De asemenea, i-au spus să nu rămână însărcinată imediat - dar nu era o preocupare presantă pentru că atunci era singură.

Nu după mult timp, Erica s-a căsătorit. În 2017 a decis să înființeze o familie. A rămas însărcinată imediat. Dar, spre șocul cuplului, niciun doctor nu o dorea ca pacientă. Fiecare birou la care a fost a spus că are un risc prea mare și că nu vor să o trateze.

Cuplul a fost devastat. In final - au gasit un centru medical privat - UT Southwestern, iar tristețea lor s-a transformat în entuziasm. Ei au fost singurii medici care au ajutat-o.

Medicii au analizat istoricul eimedical și a petrecut timp cunoscând cuplul. Ea le-a explicat riscurile, dar a fost pozitivă și optimistă.

Medicii au asigurat-o pe Erica ca vor fi acolo pentru ei la fiecare pas. Pe măsură ce sarcina a progresat, a avut teste regulate și ecocardiograme pentru a se asigura că inima funcționează corect. A făcut și câteva analize de sânge pentru a-i verifica coagularea. La început lunar, apoi la fiecare două săptămâni.

S-a decis o cezariană planificată

S-a deciz o operație cezariană planificată, nu o naștere vaginală. În acest fel, inima Ericăi era protejată în continuare evitând împingerea și încordarea. Astfel, pe 4 februarie, s-a născut fiul lor, David. A fost cea mai fericită zi din viața lor.

► Citeste Nașterea prin cezariană, ghid complet

Ad-Extra3:

Ce ar trebui să știe femeile cu probleme de inimă

Cazul Erica a fost neobișnuit din cauza tipului de atac de cord pe care l-a avut și având doar 31 de ani când s-a întâmplat.

Boala cardiovasculară este una dintre primele cinci cauze de deces la femeile gravide.
Femeile cu antecedente personale de boli de inimă ar trebui să utilizeze metode contraceptive eficiente, mai ales dacă medicul le-a spus că sarcina ar putea fi nesigură.

Femeile cu antecedente familiale de boli de inimă ar trebui evaluate în funcție de afecțiunile legate de inimă, în mod ideal înainte de a rămâne gravide. Dacă se descoperă o problemă cardiacă, femeile care doresc să aibă un copil ar trebui să viziteze un expert în sarcini cu risc ridicat și un cardiolog pentru o evaluare avansată.

Alte riscuri in timpul sarcinii de care e bine sa stii:

Sunt permise radiografiile in timpul sarcinii?
Cum poate afecta fumatul pasiv sarcina?
Gripa in sarcina: ce trebuie sa stie orice graviduta
Gonoreea in timpul sarcinii: riscuri si tratament
Virusul Zika: intrebari si raspunsuri importante pentru sarcina si sanatatea bebelusului
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului
Infectiile urinare in timpul sarcinii
Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc
Albirea dintilor in timpul sarciii
Sarcina si aspirina
Anemia in sarcina
Sarcina si folosirea parfumurilor
Produsele chimice cresc riscul pierderii sarcinii si a Sindromului Down
Sarcina si fumatul
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Antidepresivele si sarcina
Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii
Cauzele malformatiilor fetale

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

  Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii  - Toate drepturile rezervate - © 2023
Dupa o poveste reala de viata publicata in https://www.chicagotribune.com/

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII