Somnul bebelușului la 2 luni: cât doarme și probleme de somn la 2 luni - 6 sfaturi de somn
Cat doarme un bebe de 2 luni? Ei bine la 2 luni, bebelușul începe - încet - să înțeleagă că există o diferență între zi și noapte.
Noaptea pare să fie acea perioadă în care este mai puțină lumină iar mami vorbește mai încet. Și nu e dispusă să se joace cu el... așa că se doarme mai mult (în lipsă de altceva mai distractiv).
→ 6 Sfaturi pentru somnul bebelușului de 2 luni
- vei citi:
Numărul orelor de somn nu se va modifica față de luna anterioară
Cât de mult ar trebui să doarmă un copil de 2 luni?
Antrenamentul de somn la un copil de 2 luni
Sfaturi pentru somnul bebelușului de 2 luni
Probleme de somn la bebelușul de 2 luni
Numărul orelor de somn nu se va modifica față de luna anterioară însă
Cat doarme un bebe de 2 luni? Ei bine la 2 luni, bebelușul începe - încet - să înțeleagă că există o diferență între zi și noapte.
Te poți aștepta ca bebe doarmă între 14 și 18 ore - în decurs de 24 de ore - dintre care aproximativ 8-9 ore noaptea și 7-9 ore în timpul zilei - împărțite în câte 3-5 reprize.
După aproape două luni împreună, probabil că ai inceput sa ai un ritm alături de bebeluș. În general știi când tinde să fie treaz și jucăuș și când preferă să doarmă. Dar, probabil, ai auzit că este important să-i stabilești un program de somn pentru a-l ajuta la stimularea obiceiurilor sănătoase.
Adevărul este, totuși, că bebelușii de 2 luni sunt încă prea mici pentru a respecta un program strict, iar rutina ta va fi diferită.
Iată ce trebuie să știi despre programul de somn al bebelușului de 2 luni, plus cât de mult ar trebui să doarmă bebelușul la această vârstă.
Cât de mult ar trebui să doarmă un bebelus de 2 luni?
În timp ce nevoile de somn ale fiecărui copil sunt ușor diferite, un copil tipic de 2 luni doarme în total 14 până la 18 ore pe zi, inclusiv patru până la șase reprize de somn. Confuzia zi-noapte ar trebui să scadă și este posibil să observi deja un model de 60 până la 90 de minute de veghe, urmat de 30 de minute până la 2 ore de somnic. De asemenea, este posibil să înceapă să doarmă mai mult sau mai bine noaptea (dar dacă micuțul tău se trezește încă să mănânce la fiecare două ore, este perfect normal).
Antrenamentul de somn la un bebe de 2 luni
Antrenamentul de somn se referă la diferite moduri de a-l învăța pe bebeluș să doarmă toată noaptea. Deși nu este necesar acest lucru, unii părinți consideră că este de ajutor. Dacă alegi să încerci antrenamentul de somn, este recomandat, în general, să aștepți până când bebelușul are vârsta de 4 până la 6 luni.
Ad-Extra3:
Sfaturi pentru somnul bebelușului de 2 luni
Bebelușii nu au cicluri regulate de somn până la vârsta de aproximativ 6 luni, dar există câțiva pași pe care îi poți face la această vârstă pentru a încuraja obiceiurile sănătoase.
Joaca în timpul zilei - Copilul tău de 2 luni va petrece în continuare o bună parte a zilei dormind, dar să te joci cu el în timpul zilei te poate ajuta să întărești diferența dintre zi și noapte.
O rutină de culcare pe care să o respecți - Crearea unei rutine de culcare previzibile - care ar putea include o baie, pijamalele, cântece de leagăn sau o poveste - te poate ajuta să-i semnalezi micuțului că este timpul de somnic.
Începe rutina de culcare a copilului devreme - Cu aproximativ 30 de minute înainte de ora de sommn, începe să pregătești bebelușul pentru culcare. De exemplu, dacă de obicei se culcă la ora 19:00, începe rutina în jurul orei 18:30.
Nu trebuie să parcurgi rutina completă înainte de fiecare pui de somn de peste zi, dar o versiune mai scurtă (de exemplu, doar citirea unei cărți sau ascultarea unor melodii de leagăn) poate fi de ajutor.
Pune bebelușul în pat când este somnoros - Este tentant să legeni bebelușul până când adoarme, dar să-l culci când este somnolent, nu treaz sau adormit deja, îl va învăța cum să adoarmă singur.
Menține stimularea la minimum în timpul nopții - Fă tot posibilul pentru a menține camera liniștită și întunecată atunci când alăpezi sau schimbi bebelușul noaptea pentru a-i permite să se întoarcă ușor la somn.
Așteaptă înainte de a-i răspunde - Când bebelușul se trezește în timpul nopții, așteaptă câteva minute înainte de a merge la el. Poate adormi singur. Dacă continuă să se agite, verifică-l, dar nu aprinde lumina, nu-l ridica sau nu te juca cu el. Dacă plânsul continuă, poate-i este foame, are nevoie de un scutec curat sau nu se simte bine.
► Citeste si Bebelușul la 2 luni - cadoul pretios al acelui zambet adorabil. Dezvoltare, activităti și cat mănancă.
Probleme de somn la bebelușul de 2 luni
Iată câteva probleme obișnuite de somn la vârsta de 2 luni cu care te poți confrunta și cum să le rezolvi:
Hrăniri constante pe timp de noapte - Majoritatea copiilor de 2 luni trebuie să mănânce o dată sau de două ori pe noapte, dar de obicei nu este necesar ca bebelușul tău să pape patru ori pe noapte. Pentru a minimiza trezirile nocturne, încearcă să lungești hrănirea la culcare și asigură-te că primește suficient lapte în timpul zilei.
Dificultate de adormire - S-ar putea ca bebelușul să prefere să rămână treaz puțin mai târziu, dar aruncă o privire la rutina din timpul zilei dacă ai probleme să-l adormi la culcare. Poate petrece prea mult timp treaz în timpul zilei, fiind astfel mult prea obosit.
Dacă bebelușul nu intră într-un program clar de somn, nu e motiv panică! Copilul tău de 2 luni învață încă o mulțime de lucruri noi, inclusiv să se bucuri de un somn bun.
► Citeste si Cand bebelușul este agitat și nervos: 5 modalități de a-l calma
Despre somnul bebelusului - si mai multa informatie:
O mamica ne impartaseste un truc genial de adormire si calmare a bebelusului
Co-sleeping sau cand bebe doarme in acelasi pat cu parintii: 7 mituri si multe adevaruri
4 produse ce stimuleaza somnul - pe care fiecare bebelus le apreciaza
10 semnale ca e timpul sa inveti bebelusul sa isi corecteze somnul
Bebelusul nou-nascut nu doarme suficient si este agitat: 9 sfaturi care pot shimba situatia
►si mai multe la sectiunea: SOMNUL BEBELUSULUI
Cat doarme bebelusul
Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.
In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII