De ce alăptezi un copil de 4 ani intreabă curioasele. Pentru că il iubesc, DE ASTA - confesiunile unei mame
Are 4 ani și încă îl alăptezi? Păi nu îi dai altă mâncare? Nu se joacă?
Băiețelul meu va împlini 4 ani peste 2 luni. Și încă îl alăptez. La întrebarea pe care o ai chiar acum pregătită, am să îți răspund că nu îți pot spune de ce unele mămici își alăptează un copil de peste 2 ani, DAR îți pot spune de ce eu personal îmi alăptez copilul de 4 ani. Și îți voi răspunde și la celelalte întrebări incomode – confesiunile unei mame.
- vei citi:
Îmi alăptez copilul de 4 ani
Pentru a vă răspunde la întrebări: Da, copilul meu mănâncă mâncare :)
Încearcă să oprești un copil de 4 ani de la joc, nu?
Copilul meu încă iubește să fie alăpta
Si ce daca? Sunt sanii mei - e copilul meu - de ce atat de multe intrebari rautacioase? E greu pentru unii oameni sa inteleaga de ce o mamă ar mai alăpta un copil de 4 ani, un toddler. Vor urma intotdeauna intrebari de genul „Dar nu mănâncă mâncare? Bea lapte obișnuit? Nu este prea ocupat să joace?"
Acest articol este dedicat tuturor celor care doresc să afle mai multe despre acest alaptarea prelungita. Oamenii care pun întrebări, împiedică judecata și au o minte deschisă pentru a asculta experiențele altcuiva - confesiunile unei mamici expunse pe forumul de alaptare de la Desprecopii.
Îmi alăptez copilul de 4 ani. Dar probabil ca daca nu mi s-ar fi intamplat chiar mie - as fi spus ca e ciudat.
Baietelul meu va implini peste 2 luni 4 anisori. Si inca il alaptez. La intrebarea pe care o ai chiar acum pregatita am sa iti raspund ca nu iti pot spune de ce unele mamici isi alăptează un copil de peste 2 ani dar iti pot spune de ce personal, îmi alăptez copilul de 4 ani.
Nu aveam de gând să-l alăptez atât de mult. Dacă cineva m-ar fi întrebat cand s-a nascut baiatul meu ce cred despre alăptarea unui copil de 4 ani, aș fi spus că este ciudat. Acum, că sunt aici, pot spune că nu este deloc ciudat pentru noi!
Pentru a vă răspunde la întrebări: Da, copilul meu mănâncă mâncare :)
Copilul meu mănâncă practic tot ce mâncăm și noi, și are o mulțime de gustări pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, el nu bea lapte obișnuit, dacă prin „obișnuit” vrei să spui lapte de vacă. Dar nu pentru că nu-l las eu - i-am oferit și pur și simplu nu-i place. I-am oferit și alte tipuri de lapte dar nu le acceptă.
Asta pentru că este INCA alaptat? Mă îndoiesc, cred că este doar pretențios :) Bea multă apă și puțin suc natural. Nu simt nevoia să-i elimin din laptele matern pentru a-i furniza lapte dintr-o altă sursă.
Da, normal că se joacă. Adică... încearcă să oprești un copil de 4 ani de la joc, nu?
Fii pe pace curioaso - NU își petrece toată ziua cautand sânul meu. Cand era mai micut - sanii mei îndeplineau în mod evident toate nevoile sale; nutriție, confort, siguranță, atașament, etc. Pe măsură ce a crescut, a început să îndeplinească unele dintre aceste nevoi în alte moduri.
Cu siguranță, nutriția provine în principal din alimente solide dar laptele matern nu-și pierde valoarea nutritivă. Niciodată. Mijloacele sale de a-și satisface nevoia de confort, securitate și atașament au crescut, de asemenea, la fel ca la orice alt copil la vârsta lui. Dar alăptarea este încă o mare parte din aceasta. Cred că înțărcarea este un proces și va dura ceva timp.
Ad-Extra3:
Copilul meu încă iubește să fie alăptat
Îi place, are nevoie și beneficiază de alăptare. Suge de aproximativ 3 ori pe zi, deși întreabă mai des. Nu îl alăptez de fiecare dată când îmi cere, pentru că este prea mult pentru mine. De asemenea, mai alăptez un copil de 1 an, așa că am nevoie de granițe pentru confortul meu. Dacă mă întreabă, mă asigur că are puțină apă dacă îi este sete și ceva de mâncare dacă îi este foame.
Dar, de obicei, pot spune ce se întâmplă când mă întreabă. Dacă suntem într-un parc și sunt o grămadă de copii, pot garanta că va întreba. Are unele sensibilități în ceea ce privește stimularea auditivă și dacă un copil țipă lângă el, pot prezice că se va apropia de mine - va dori să fie alăptat. La fel, dacă stăm mult timp undeva - suge apoi doarme.
Copiii care nu sunt alăptați reacționează și ei la toate aceste situații, doar o fac în moduri ușor diferite
Alăptarea satisface multe nevoi pentru copilul meu în acest moment, dar acest lucru nu este de obicei acceptabil în țara noastră. Există o mulțime de momente în care este epuizant, când aversiunea pentru alăptare este în plină desfășurare, când vreau doar să fug și să mă ascund într-un dulap. Este greu, există părți bune dar și părți rele.
Am multe prietene care își alăptează copiii de 4 ani. Dar am și prietene care nu o fac. Noi toți satisfacem nevoile copiilor noștri în moduri care funcționează pentru noi. Iar asta, funcționează pentru noi.
Alăptarea prelungită a copilului: beneficii
Alăptarea prelungită este pentru unele mămici o realitate, pentru alte mămici este o curiozitate iar pentru altele doar un vis...
Există e drept insă si persoane care ridică o spranceană dacă aud sau văd că incă iti alăptezi copilul desi el e trecut de vârsta de 1 an. Dar, exista totusi mult suport pentru alăptarea prelungită. Academia Americana de Pediatrie recomandă alăptarea si după primul an de viată, atata timp cât mama si copilul doresc sa o facă.
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII