Alăptarea dupa cezariană: 11 sfaturi esențiale de la Dr. Sears
Alaptarea unui bebelus nascut prin cezariana poate incepe teoretic un pic mai greu. Insa, studiile arata ca majoritatea mamicilor care nasc prin cezariana au la fel de mult succes în alăptare ca și mamele care nasc vaginal, atâta timp cât dorinta si angajamentul lor pentru alăptare rămâne ridicat. Este adevarat ca după o cezariană laptele tinde să vină ceva mai târziu - un rezultat direct al intervenției chirurgicale sau deoarece mamele care au cezariane au mai puține oportunități de alăptare precoce și frecventă.
Pentru a incepe alăptarea bebelușului cu dreptul - după cezariană, aplică aceste 11 sfaturi speciale de la Dr. Sears.
- vei citi:
11 sfaturi privind alăptarea după cezariană de la dr Sears
Recuperarea dupa cezariana - pe zile
Alăptarea, etapele alăptarii și nevoile bebelușului
Ghid de alăptare
11 sfaturi privind alăptarea după cezariană de la dr Sears
Sa incepem cu inceputul. Pentru ca dacă esti insarcinata si știi că vei trece printr-o cezariană, discută din timp cu medicul despre alăptarea copilului imediat după naștere.
Chiar dacă cezariana nu a fost nașterea pe care ai anticipat-o, poți profita la maximum de primele sesiuni de alăptare ale bebelușului. Dar vei avea nevoie de ajutor suplimentar. Încearcă aceste sfaturi utile ale unui medic celebru american:
Dr. Willian Sears este un medic pediatru american, celebru, autor al multor carti de mare succes de pediatrie si cresterea bebelusului. Dr. Sears este si ambasadorul parentingului atasat.
Cere dinainte medicului să-ți vezi și să-ți iei bebelușul în brațe cât mai curând posibil după naștere. Cu ajutorul asistenților medicali și al partenerului, te poți bucura de contactul piele pe piele și îi poți oferi bebelușului posibilitatea de a suge imediat.
Citeste Ora Magica. Iata ce este aceasta ora si cat de importanta este pentru bebelusul nou nascut
Planifică să alăptezi copilul în camera de recuperare înainte ca efectul anesteziei să dispară. Cu ajutorul asistenților medicali sau al partenerului, poți pune copilul la sân, chiar dacă trebuie să stai culcată în pat.
Medicul îți poate prescrie medicamente pentru durere care nu vor afecta copilul. Durerea suprimă producția de lapte. Pentru a reduce durerea postoperatorie, discută cu anestezistul despre utilizarea medicamentelor care te vor ajuta să te simți mai confortabilă, dar alertă, după operație. Analgezicele cu acțiune îndelungată injectate imediat după naștere pot ușura considerabil durerea postoperatorie.
Discută cu medicul despre utilizarea „analgezicelor controlate de pacient” în care tu administrezi medicamentul pentru ameliorarea durerii, deoarece simți nevoia de ameliorare. Nu ezita să utilizezi medicamente pentru durere - astfel tu și copilul vă veți bucura mai mult unul de celălalt dacă te simți confortabil.
Planifică să alăptezi devreme și des. Când bebelușul este flămând sau se agită, roagă un însoțitor (fie asistenta medicală, fie soțul, etc.), să aducă bebelușul la tine și să-i poziționeze corpul și gura pentru o atașare eficientă.
Adresează-te unui consultant în alăptare sau asistentei medicale care te asistă, pentru a îți arăta cum să alăptezi în poziția culcat lateral sau alte poziții ce nu îți vor provoca dureri. Aceste poziții mențin greutatea bebelușului în afara inciziei.
Când alăptezi în poziție laterală, înconjoară-te confortabil cu perne. Așează una sau două perne la spate, o altă pernă între genunchi, o pernă sub cap și una sub bebeluș. Pentru a-ți susține incizia în timp ce stai lateral, pune o pernă sub burtă (o pernă mică, din spumă sau chiar un prosop de baie pliat) între pat și abdomen.
Dacă te așezi în pat pentru a alăpta, folosește o mulțime de perne pentru a-ți sprijini corpul. Pune perne sub genunchi pentru a scoate tensiunea de pe abdomen și spate; perne pe poală sub bebeluș pentru a proteja incizia.
Asigură-te că partenerul urmărește modul în care profesioniștii te ajută să alăptezi. Roagă-i să-i arate cum să te ajute în spital și mai târziu, acasă. Este deosebit de important ca tăticii să învețe cum să te ajute.
Pe cât posibil, ține bebelușul cu tine în cameră după o cezariană.
Deciziile și detaliile referitoare la o naștere prin cezariană pot părea uneori copleșitoare. Nu lăsa acest lucru să-ți distragă atenția de la timpul prețios cu bebe. Fă tot ce poți pentru a vă bucura împreună de primele zile.
Despre recuperarea dupa cezariana, citeste si
Recuperarea dupa cezariană: La o ora după operație iată la ce să te aștepți
Recuperarea dupa cezariană: La o zi după operație iată la ce să te aștepți
Recuperarea dupa cezariană: La doua zile după operație iată la ce să te aștepți
Recuperarea dupa cezariană: La patru zile dupa operație iată la ce să te aștepți
Alăptarea, etapele alăptarii și nevoile bebelușului
Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
sursa: Dr. Bill Sears (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII