A 3-a sarcină după 2 avorturi suferite - jurnal de sarcină

A 3-a sarcina dupa 2 avorturi suferite - jurnal de sarcina

A 3-a sarcină după 2 avorturi suferite - jurnal de sarcină

Voi incepe cu o mica poveste despre parcursul spre viata de mamica. In trecut am avut doua sarcini pierdute, ambele in saptamana a 8a, la 4 luni diferenta una de cealalta, dintre care una gemelara, am fost la 2 doctori diferiti...

- vei citi:
In trecut am avut doua sarcini pierdute
Aveam anemie si trombofilie ereditara
Am revenit la gandul de a ramane din nou insarcinata
Am inceput sa fac injectiile cu Clexane
Am emotii pana la prima morfologie
Urmeaza sa merg sa cer o a 3-a parere de la alt medic infectionist
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MaryDor - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

In trecut am avut doua sarcini pierdute

Eu sunt noua pe aici, de aceea voi incepe cu o mica poveste despre parcursul spre viata de mamica. In trecut am avut doua sarcini pierdute, ambele in saptamana a 8a, la 4 luni diferenta una de cealalta, dintre care una gemelara, am fost la 2 doctori diferiti.

La prima nu am aflat nimic pentru ca nu mi s-a recomandat vreo analiza pentru a se identifica cauza. Iar avortul s-a declansat in mod natural, fara interventie din partea medicului, ca si cum imi venise menstruatia (pe tampon am putut intrezari ceva tare ca un ovul, cheag sigur nu era).

A 2a sarcina cand s-a oprit din evolutie nu am sangerat, nu am simtit nimic care sa anunte evenimentul nefericit, chiar in ziua cand am aflat, trebuia in mod normal sa aud cele doua inimi. Din pacate nu a fost asa, si am primit tratament medicamentos pentru eliminare. Pe langa durerea sufleteasca a existat si multa durere fizica.

De atunci si pana sa raman a 3a oara insarcinata, toate menstruatiile mele au fost cumplit de dureroase de parca cineva ma injunghia cu un cutit in zona aia, transpiratii reci si stare de lesin daca voiam sa fac vreo activitate in primele 2 zile, nici macar in picioare nu puteam sa stau prea mult ca vedeam negru in fata ochilor si imi tiuiau urechile (inainte de a pierde sarcina 2, in afara de sangerari abundente era ca si cum nu aveam nimic).

► Citeste pe larg Sarcina oprita in evolutie - cauze si probleme

Aveam anemie si trombofilie ereditara

Dupa cea de a doua sarcina pierduta am facut o multime de analize, in urma carora s-a constatat ca aveam anemie si trombofilie ereditara: probleme cu protrombina III si la gena MTHFR ambele mutatii sunt heterozigote (deci MTHFR heterozigot compus). De mentionat ca nici la prima sarcina si nici la 2a dupa ce au fost confirmate nu am primit vreo recomandare pentru analize sau vitamine desi aveam istoric de anemie, tiroidita autoimuna (in stadiu eutiroidian in acel moment). Printre aceste analize a iesit igG si igM pozitiv la toxoplasmoza dar despre asta nu s-a mentionat nimic pana am mers la alt doctor.

Abia dupa 1 an si ceva am urmat un tratament cu spiramicina recomandat de noul doctor ginecolog. Dupa jumatate de an de tratament si pana in prezent igM tot pozitiv a iesit (desi au trecut 4 ani de la infectia acuta, daca o fi fost acuta si atunci cand a fost descoperita). Testul de aviditate a aratat mereu ca infectia este cea veche, deci nicio infectie acuta in toti acesti ani, valorile nici nu au crescut nici nu au scazut foarte mult.

Am revenit la gandul de a ramane din nou insarcinata

Dupa 1 an am revenit la gandul de a ramane din nou insarcinata, asta s-a intamplat abia la inceputul acestui an ca o surpriza deoarece am avut interdictie de a ramane insarcinata din cauza toxoplasmozei care tot parea acuta conform anticorpilor. Cand am facut testul de sarcina, am simtit ca imi iese inima din piept. De o saptamana tot aveam o pofta intensa de ceva picant si gogosi, asa ca dupa ce am vazut cele 2 linii asta a fost primul lucru pe care l-am facut. De atunci, nu mai am nicio pofta, de dulciuri nici sa nu aud, desi inainte erau prezente zilnic in alimentatia mea :)).

Ad-Extra3:

Am inceput sa fac injectiile cu Clexane

Deja sunt in sapt a 9a, am inceput sa fac injectiile cu Clexane la 2 zile dupa ce s-a confirmat sarcina de 6 sapt, pentru ca trebuia sa ajung si la hematolog. Pana acum am fost la 3 controale (la controlul 2 in sapt 7 am auzit inimioara si tot atunci mi s-a spus ca am un hematom pe care il mai am dar intre timp s-a mai micsorat putin), am facut toate analizele posibile, totul arata bine, iau toate vitaminele prescrise, progesteron, doar ca la ultima ecografie de sapt aceasta doctorul a mentionat ca este in urma cu o saptamana, si ca nu ar fi o problema pentru ca asa a fost de la inceput.

Am emotii pana la prima morfologie

Sper ca va fi un bebelus perfect sanatos si voi reusi cu tot tratamentul pe care il urmez, sa duc sarcina pana la termen. In continuare sunt ingrijorata in privinta toxoplasmozei, pentru ca la inceputul anului trecut cand am fost la un medic de boli infectioase cu toate analizele, mi-a dat o multime de explicatii, mi-a spus ca am anticorpi si nu mai este nevoie de tratament. Felul in care mi-a explicat cu lux de amanunte tot procesul, mi-a dat incredere in acel doctor. Apoi a venit pandemia, si cand am iesit din starea de urgenta am repetat analizele la toxoplasma, bineinteles ca igM tot pozitiv a iesit iar medicul ginecolog mi-a recomandat sa merg din nou la medicul infectionist sa confirme sigur ca nu mai este vreo problema si pana atunci sa nu raman insarcinata (de 3 ani de zile primisem interdictie pe baza acestui motiv, si uite asa anii au trecut degeaba doar din cauza unor anticorpi care probabil sunt fals pozitivi si in cazul meu IgM sa ramana pozitiv toata viata...am citit ca mai sunt si astfel de cazuri).

Urmeaza sa merg sa cer o a 3-a parere de la alt medic infectionist

Abia prin decembrie am reusit sa contactez un alt medic infectionist, deoarece primul nu a fost de gasit in nicio clinica. Acesta mi-a dat sa repet analizele dar in acelasi timp mi-a prescris si tratamentul cu antibiotic. Nu l-am luat pana nu au venit rezultatele analizelor, pentru ca tratamentul de 6 luni cu spiramicina din trecut imi distrusese stomacul cu toate ca am luat probiotice in timpul tratamentului dar si o perioada dupa terminarea lui. IgM tot pozitiv a iesit, aviditatea a indicat la fel ca infectia este veche si ADN pcr la toxoplasmoza a iesit negativ.

Dupa o luna am ramas insarcinata, medicul ginecolog considera ca nu mai este nevoie de tratament avand in vedere si analiza ADN pcr, la fel ca si primul medic infectionist, dar al 2 lea medic considera ca infectia este acuta si sa iau tratamentul fara alte explicatii desi prima data cand mersesem la el cu toata documentatia plus analize recente spunea ca nu ar trebui sa mai fie o problema toxoplasma. Acum urmeaza sa merg sa cer o a 3a parere de la alt medic infectionist (pentru ca asa mi s-a recomandat). De cand a aparut pandemia parca au disparut toti medicii de la boli infectioase.

Autor - MaryDor, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII