Morcovul in alimentația bebelușului: când il putem oferi bebelușului și cum
Morcovii sunt legume pline de vitamine și nutrienți de calitate și sunt printre cele mai bune alimente pentru un bebeluși.
Iată cand putem introduce morcovii in alimentația bebelușului și in ce formă:
- vei citi:
Când pot bebelușii să mănânce morcovi?
Beneficiile morcovilor pentru bebeluși
Cum să gătești morcovii pentru bebeluși?
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Alergiile la bebelusi
Diversificarea Alimentatiei Bebelușului cu ajutorul unei aplicatii mobile
Când pot bebelușii să mănânce morcovi?
Bebelușii pot să mănânce preparate cu morcovi începând cu vârsta de 6 luni.
Atentie, morcovul este bogat în nitrați, motiv pentru care Academia Americană de Pediatrie recomandă a nu se da copiilor cu vârsta sub 4 luni. Când începi diversificarea, oferă-i bebelușului morcovii fierți, deoarece morcovii cruzi au șanse mai mari de a declanșa alergii.
Deoarece morcovii sunt o comoară de substanțe nutritive, bebelușul beneficiază de ei în multe feluri.
Beneficiile morcovilor pentru bebeluși
Morcovii sunt bogați în vitamine și mai mulți nutrienți vitali. Iată cum ajută diferite funcții ale corpului.
Buni pentru ochi: beta-carotenul prezent în morcovi este un precursor al vitaminei A, care este esențială pentru o retină sănătoasă. Iar celulele retiniene sănătoase duc la o vedere mai bună.
Un sistem circulator sănătos: micronutrienții, cum ar fi flavonoizii, mențin sănătatea inimii și a vaselor de sânge. De asemenea, sunt buni pentru rinichi, care purifică sângele pentru a filtra toxinele.
Cresc imunitatea: Un sistem imunitar sănătos este esențial pentru un copil în curs de dezvoltare. Cercetările arată că, un consumul regulat de morcovi crește numărul de limfocite și trombocite - celule sanguine care ajută la reglarea imunității.
Susțin funcționarea ficatului: morcovii protejează ficatul de efectele nocive ale substanțelor chimice toxice ingerate. Consumul regulat de morcovi menține sănătatea celulelor hepatice.
Sănătatea generală a celulelor corpului: morcovul previne creșterea necontrolată a celulelor și ajută celulele existente în vindecarea rănilor.
Cum să gătești morcovii pentru bebeluși?
Există trei modalități de a găti morcovul pentru bebeluși:
Ad-Extra3:
1. Morcov gătit la aburi
Aburirea este cea mai bună modalitate de a gătit, deoarece înmoaie morcovul și păstrează toți nutrienții. Iată cum se vor prepara:
Curăță morcovii și tăie-i în cuburi sau fâșii lungi, subțiri. Pune morcovii într-un coș pentru aburi și așează-l apoi deasupra unei tigăi adânci in care se află apă.
Morcovii se vor găti la aburi pe flacără medie timp de zece minute sau pâna cand sunt moi..
2. Morcov fiert
Tot ce ai nevoie este o oală de gătit sau o oală sub presiune. Nu arunca apa după fierberea morcovilor, deoarece apa este bogată în nutrienți. În schimb, utilizeaz-o imediat pentru a face un piure de morcovi sau altceva. Iată cum fierbi morcovii:
Taie morcovul la dimensiunea dorită și pune-i într-o oală cu apă. Fierbe morcovii cu capac pe flacără medie timp de 20 de minute sau până când sunt complet moi.
De asemenea, puoți folosi o oală sub presiune.
Scoate morcovii și folosește apa la alte preparate.
3. Morcovi copți
Coacerea este ideală pentru felii subțiri și lungi sau rondele de morcov - ideale pentru alimentele tip degețel. Iată pașii:
Pune morcovii tăiați la dimensiunea dorită pe o tavă de copt unsă cu puțin ulei vegetal. Dacă vrei să eviți uleiul, folosește o tavă de sticlă în care leguma nu se lipeste de vas.
Preîncălzește cuptorul la 177°C. Introdu vasul în cuptor și coace morcovii timp de 40 de minute sau până când devin de un portocaliu închis.
Scoate morcovii copți din tavă și lasă-i să se răcească înainte de a-i servi.
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni.
Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi GHIDUL DIVERSIFICARIII BEBELUSULUI aici.
Alergiile la bebelusi
Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?
Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.
Citeste si: Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori
Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste mai jos despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.
Diversificarea Alimentatiei Bebelușului cu ajutorul unei aplicatii mobile
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. (4,99 euro pentru accesul intregului continut)
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII
autor: Desprecopii.com, Articol realizat cu sfaturile dnei Nutritionist Pediatric - Valery Beghuis, Rotterdam, Olanda,
Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII