3 rețete de supe pentru bebelușii de 12 luni - a șaptea lună de diversificare
Supa este hrana ideala pentru bebelusii de 12 luni. Mai ales pentru ca putem strecura multe tipuri de legume...
Copiilor le place sa înmoaie ceva în castron, așa că încearcă să servești supa cu pâine prăjită cu unt sau pâine de casă. Iată deci 3 rețete de supe pentru bebelușii de 12 luni - a șaptea lună de diversificare.
- vei citi:
Supă de spanac
Supă de ciuperci
Supă de ardei roșu copt și cartofi dulci
Retete pentru bebelusii de 12 luni
Supă de spanac
Toată lumea este de acord că spanacul este bun pentru sănătate, deoarece este bogat în fier și vitamine. Dar dacă ai probleme cu includerea spanacului în alimentația copilului, atunci ar trebui să încerci această delicioasă supă cu spanac. Se prepară fără efort și are un gust foarte bun. Copiii nu vor spune nu acestei supe gustoase de spanac!
Ingrediente:
• frunze de spanac - cca 2 pumni mari
• 1/2 cartof, tocat mărunt
• 1 ceapă mică, tocată mărunt
• 2 caței de usturoi, zdrobiți
• puțin turmeric
• 1/2 linguriță unt
• 1/2 linguriță seminte de chimen - opțional
• cca 500 ml apa
Preparare:
Spală bine spanacul în apă curentă (de cel puțin două ori).
Topește untul și adăugă semințele de chimen. Lasă-le să trosnească.
Acum adaugă ceapa, usturoiul și amestecă bine până devin aurii. Acum adaugă cartofi împreună cu pudra de curcuma. Amestecă bine și adaugă 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă timp de 7-10 minute la flacără mică, medie sau până când cartofii se fierb bine. Adaugă spanacul pentru cca 5 minute, apoi stinge flacăra.
Se mixează supa într-un blender / mixer.
Se servește caldă.
Supă de ciuperci
Ciupercile oferă o mulțime de comori ascunse ale naturii. Printre acestea se numără antioxidanții, vitaminele B, cuprul, fosforul, potasiul și vitamina D. Această supă bogată și cremoasă de ciuperci cu usturoi este perfectă. Se servește cu pâine prajită sau crutoane!
Ingrediente:
• 200g ciuperci proaspete (tocate)
• 1 ceapă mare (tăiată fin)
• 1 tulpină mare de țelină (cubulețe)
• 360 ml supă de legume sau de pui
• 300ml lapte proaspăt
• 30g unt
• 3 linguri de făină
• Sare și piper negru - opțional
Preparare:
Spală ciupercile pentru a îndepărta murdăria sau resturile. Feliază-le pe jumătate și toacă-le mărunt.
Topește untul într-o cratiță. Gatește ceapa până devine translucidă, apoi adaugă ciupercile și telina. După câteva minute toarnă supa.
Se amestecă făina cu un pic de apă, apoi se adaugă în supă.
Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Se amestecă ocazional.
La final se mixează într-un blender. Se toarnă înapoi în cratiță, se adăugă laptele și se fierbe încă 4 minute la foc mediu. (Ai grijă să nu fierbi excesiv laptele).
Se condimentează cu sare și piper negru.
Supă de ardei roșu copt și cartofi dulci
Ingrediente:
• 1 cartof dulce, sferturi, cu piele
• 1 ardei gras roșu
• 1 ceapă roșie, curățată și tăiată sferturi
• 3 căței de usturoi, curățați de coajă
• 1 linguriță boia afumată
• 2 linguri de ulei de măsline
• 200ml lapte de cocos
• 200ml upă de pui
Preparare:
Încălzește cuptorul la 190C. Puneți cartoful dulce, ardeiul, ceapa și usturoiul pe o tavă de copt. Presaraă boia, apoi stropește cu uleiul. Amestecă bine și pune tava la cuptor penttu cca 30 de minute sau până începe să se rumenească.
După ce legumele, ardeiul se curăță de coajă și semințe, apoi toate legumele se mixează într-un blender cu lapte de nucă de cocos. Se amestecă până la omogenizare. Se servește cu pâine prajită sau crutoane.
Ad-Extra3:
Retete pentru bebelusii de 12 luni: a saptea luna de diversificare
La 12 luni, si dupa 6 luni complete de diversificare, ora mesei poate fi foarte distractiva atat pentru copoii cat si pentru parinti. Majoritatea copiilor vor sa manance singuri, dar daca nu ii tenteaza acest lucru, nu este nici un motiv de ingrijorare, au suficient timp sa invete. Incepand de la 1 anisor, copiii au voie sa manance aproape orice, dar cu masura! In mod evident nu le vom dat mancare prajita si dulciuri la discretie.
Pe cat posibil este recomandat sa evitam zaharul si sa folosim cat mai putina sare!
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.
Alergiile la bebelusi
Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?
Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.
Citeste si: Reactii la alergiile alimentare
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului, retete si sfaturi despre diversificare
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita (cost 4,99 euro - one time).
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII
autor: redactor desprecopii.com (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII