3 rețete de supe pentru bebelușii de 10 luni - a cincea lună de diversificare

3 retete de supe pentru bebelusii de 10 luni - a cincea luna de diversificare

3 rețete de supe pentru bebelușii de 10 luni - a cincea lună de diversificare

Supa este întotdeauna o optiune super sănătoasă ce satisface cerințele zilnice de nutrienți/vitamine ale copiilor.

Strecoară legumele pe care copilul tău nu le consumă în mod normal, împreună cu cantități mari de legume pe care le adoră să mascheze aroma și astfel le va consuma în supe. Poate suna ca o metodă de comandă rapidă, dar în cele din urmă va funcționa pe termen lung, copilul tău obișnuindu-se cu gustul.

- vei citi:
Supă de roșii
Supă de fenicul și morcovi
Supă de sparanghel
Retete pentru bebelusii de 10 luni

Supă de roșii pentru bebe

Bebelușii pot fi hrăniți cu roșii, deoarece au multe beneficii pentru sănătate. Vârsta potrivită când se pot introduce roșiile este în jur de 8-10 luni. Roșiile, în general, nu provoacă alergii, dar atenție: pentru orice eventualitate, la erupțiile cutanate.

Roșiile sunt o sursă bogată de vitamina A și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți, care sunt esențiali pentru bebeluș. Vitamina K se găsește din abundență în roșii. Există o mulțime de entități biochimice găsite în roșii care ajută la întărirea sistemului imunitar, ceea ce este foarte important pentru dezvoltarea copilului. Toxicitatea plumbului este o altă problemă care poate fi contracarată cu roșiile. O cantitate mare de vitamina C este prezentă în roșii, ceea ce ajută la reducerea efectelor nocive provocate de plumb.

Ingrediente:

• 1 lingură unt nesărat
• 1/2 ceapa, tăiată feliuțe
• 5 roșii proaspete, decojite
• 1 cană de supă de legume sau supă de pui
• oregano și cimbru

Preparare:

Topește untul la foc mediu într-o cratiță. Adaugă apoi ceapa, supa, roșiile tocate cuburi. Dupa ce fierbe dă focul la mic, cu capac, pentru aproximativ 40 de minute. Amestecă ocazional.
Supa nu trebuie să fie ultra-fină, o anumită textură este bună. Se mixează cu un blender până ajunge la consistentă dorită, iar la final se pun câteva verdețuri tocate mărunt.

Supă de fenicul și morcovi

Ce supă! Morcovii și feniculul se caramelizează atunci când sunt copți, apoi își eliberează esența dulce când sunt mixați.

Ingrediente:

• 1 bulb de fenicul mediu
• 2 morcovi, tăiați sferturi pe lungime
• 1 ceapă medie, tăiată în patru
• 1 cățel de usturoi
• 1 cartof mic cu coajă
• 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțit
• 2 cani supă de pui

Preparare:

Preîncălzește cuptorul la 230°C. Bulbul de fenicul curațat, tăiat în sferturi spune într-o tavă alături de morcov, ceapă, cartof, usturoi și uleiul. Se amestecă bine și se lasă în cuptorul încins până se rumenesc și se înmoaie, 25 până la 30 de minute.

După ce legumele sunt moi, se pun într-un blender și se mixează alături de supă de pui (sau de legume) până ajunge la consistentă dorită (cartoful se decojeste!). Supa se adaugă treptat.

Supă de sparanghel

Ingrediente:

• 340g sparanghel
• 2 linguri unt
• 2 linguri făină de orez
• 2 cani de lapte integral
• 1/2 cană de smântână
• 1/2 cană de brânză de vacă
• mărar

Preparare:

Pregătește sparanghelul: curăță-l, fierbe-l, răcește-l. Într-o cratiță topește untul. Se amestecă făina cu puțin lapte până se omogenizează; se adaugă treptat restul de lapte, apoi totul peste unt. Adu la fierbere și amestecă pană se ingroașă, aproximativ 2 minute. Se răcește ușor.
Se toarnă jumătate din amestecul de lapte într-un blender, se adaugă sparanghel cu branza și se mixează până când este foarte fin. Pune supa înapoi în cratiță. Se încălzește (nu sefierbe!) și se adaugă mărarul tocat mărunt.

Ad-Extra3:

Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare

Probabil pana acum bebelusul tau a descoperit cateva alimente care ii sunt pe plac. Si in acelasi timp stie cum sa refuze o mancare. Cu toate acestea nu putem spune ca este un copil mofturos la mancare. Pentru a-l numi "mofturos" trebuie sa mai treaca ceva timp :) Refuzul mancarii poate fi cauzat de mai multe lucruri, precum o durere de dinti, o preocupare mare pentru lucruri noi, etc.. Si pentru ca aceasta perioada poate fi destul de frustranta pentru parinti, va recomandam sa va inarmati cu multa rabdare si cu gandul ca nu va dura o vesnicie. Oferiti-i o dieta echilibrata formata din fructe, legume si proteine si nu il fortati sa manance. Iata si cateva idei de retete speciale pentru bebelusii in varsta de 10 luni>>

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.

 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare 

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului, retete si sfaturi despre diversificare

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita (cost 4,99 euro - one time).

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

autor: redactor  desprecopii.com (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII