3 Rețete de supe pentru bebelușii de 9 luni - a patra lună de diversificare
Supa este un aliment ideal pentru bebeluși. Caldă și lichidă, copilul nu va avea nicio problemă înghițind-o, ba chiar va mai cere. De asemenea, este super sănătoasă atunci când adaugi legume pe care de altfel poate nu le preferă și gustoasă dacă este făcută în mod corect.
Iată 3 retete de supe delicioase pentru bebelusii de 9 luni.
- vei citi:
Supă cu vită si orz
Supă de conopidă, cremoasă sau nu
Supă cremă de mazăre
Retete pentru bebelusii de 9 luni
Ciorbă cu vită si orz
Ingrediente:
• 250g carne de vită (tăiată cubulețe)
• 2 morcovi (curățați și tăiați cubulețe)
• 1 ceapă mică, tocată mărunt
• 1 păstârnac, cubulețe
• ½ cățel de usturoi, zdrobit
• ¼ linguriță de leuștean și pătrunjel verde
• 6 căni de apă
• ½ ceașcă de orz
Preparare:
Adaugă toate ingredientele și adu-le la fierbere - cu excepția verdețurilor ce vor fi puse la final. Asigură-te că utilizezi o cratiță suficient de mare.
Odată ce începe să fiarbă, poți reduce focul la minim și lasă să fiarbă timp de aproximativ o oră. Verificv nivelul apei și adaugă mai mult pentru a menține consistența.
Odată ce carnea de vită și orzul sunt fierte, oprește focul și lasă supa să se răcească timp de aproximativ 15 minute înainte de a o transfera în robotul de bucătărie. După mixare se adaugă verdețurile tocate marunt.
Supă de conopidă, cremoasă sau nu
Conopida este bogată în vitaminele A și C, precum și fitochimicale care pot preveni cancerul. Această supă este o opțiune bună în timpul iernii, dar atenție - poate produce bebelușului gaze.
Ingrediente:
• 6 căni supă de pui
• 1 conopidă
• 2 morcovi, tocați cubulețe
• 1 ceapă, tocată cubulețe
• 2 linguri unt
• 1 cățel de usturoi, zdrobit
• un vârf de nucșoară
• un vârf de scorțișoară
Preparare:
Curăță morcovii. Taie conopida cubulețe.
Folosește un vas mare și topește untul la foc mic. Adaugă usturoiul și ceapa și sotează-le până devin translucide. Adaugă condimentele, amestecă bine, apoi toarnă supa.
Se adaugă conopida și se aduce la fierbere. Reduc focul la mic, pune un capac și fierbe la foc mic aprox. 30 de minute, până ce conopida și morcovii sunt moi. Se amestecă ocazional.
Lasă supa să se răcească timp de 10 minute, apoi mixeaz-o până ajunge la consistența dorită. Unii preferă o supă complet fină, în timp ce alții se bucură de unele bucăți de legume.
Dacă vrei, înlocuiește 2 căni de apă/supă cu lapte.
Supă cremă de mazăre
O altă rețetă preferată de supă este cea de mazăre. Este o supă cremoasă, catifelată și fină.
Ingrediente:
• 2 linguri unt
• 1 ceapă mică tocată
• 2 căței de usturoi, tocați
• 3 căni supă de legume
• 3 căni de mazăre verde proaspătă sau congelată
• smântână pentru servire
• mărar tocat
Preparare:
Topește untul într-o cratiță la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul, amestecând frecvent pentru a nu se arde, aproximativ 5 minute, până se înmoaie.
Se adaugă supa de legume și mazărea. Adu la fierbere și pune capacul. Se fierbe până când mazărea este moale, aproximativ 15-20 de minute.
Folosind un blender, mixează supa până devine cremoasă.
La final se adaugă smântâna și mărarul.
Opțional - pătrunjel proaspăt.
Nu ai smântână? Poți folosi iaurt simplu!
Ad-Extra3:
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Uite ca au trecut si primele 3 luni de diversificare. Cu siguranta au fost momente cand credeai ca nu va fi atat de greu, insa toate mamicile trec prin astfel de momente, asa ca nu te ingrijora. Toti bebelusii au perioade cand nu vor sa manance. Important este sa iti pastrezi rabdarea, calmul, si sa nu te panichezi. Iar ca lucrurile sa decurga ceva mai usor, iti venim in ajutor cu 10 retete speciale pentru bebelusii ce au implinit 9 luni
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.
Alergiile la bebelusi
Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?
Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.
Citeste si: Reactii la alergiile alimentare
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului, retete si sfaturi despre diversificare
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita (cost 4,99 euro - one time).
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII
autor: redactor desprecopii.com (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII