3 rețete de supe pentru bebelușii de 7 luni - diversificarea sanatoasa

3 retete de supe pentru bebelusii de 7 luni - diversificarea sanatoasa

3 rețete de supe pentru bebelușii de 7 luni - diversificarea sanatoasa

La vârsta de 7 luni, bebelușul mănâncă deja câteva alimente solide, dar principala sa sursă de nutriție este în continuare laptele matern sau formula.

Supele cremă rămân în continuare o sursă importantă de vitamine și minerale, deoarece pot fi preparate din diverse legume și chiar fructe. Haideți să vedem ce supe putem prepara bebelușului la vârsta de 7 luni și ce altceva îi mai putem pregăti:

- vei citi:
Supă de legume și cous cous (7 luni +)
Supă cu sfeclă roșie (7 luni +)
Supă de pui (7 luni +)
Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Alergiile la bebelusi
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Supă de legume și cous cous (7 luni +)

Supa cu un mix de legume pentru bebeluși este soluția perfectă pentru micii mofturosi la mâncare. Asigură-te că aceste legume au fost deja oferite bebelușului individual în trecut pentru a te asigura că nu este alergic la niciuna dintre ele.

supe bebelusi legume 1

Ingrediente:

• cca 2 cești mix de legume tocate (morcov, cartof, fasole verde, dovlecel, gogoșar, puțin praz)
• 2 linguri de cous cous deja gătit
• puțin ulei de măsline
• câteva frunze de pătrunjel verde proaspăt tocat
• opțional: puțin iaurt

Preparare:

Legumele spălate, curățate și tocate se fiert într-o oală sub presiune sau pur și simplu într-o cratiță cu apă cât să le acopere cu jumătate de palmă.
După ce sunt fierte și moi, se mixează într-un piure fin, se adaugă cous cous-ul gătit, uleiul de măsline și frunzele tocate de pătrunjel (apă cât să ajungă la consistentă dorită).
Se adaugă la final - opțional - puțin iaurt.

Supă cu sfeclă roșie (7 luni +)

Această supă este bogată în beta-caroten, folat, fier, magneziu și alți nutrienți și este benefică pentru copiii care sunt anemici sau au un nivel scăzut de hemoglobină.

supa sfecla rosie bebelusi

Ingrediente:

• 2 cartofi
• 1 sfecla mica
• 1/2 de morcov
• 1/2 ceapa
• 1/2 radacina de patrunjel
• 3 linguri de orez fiert sau chiar bulgur
• optional: iaurt pentru servire

Preparare:

Legumele spălate, curățate și tocate se fiert într-o oală sub presiune sau pur și simplu într-o cratiță cu apă cât să le acopere bine cu jumătate de palmă.
Dupa ce legumele sunt fierte se mixeza bine cu un blender (se mai adauga apa daca este nevoie), se adauga orezul fiert, iar la final in castronel putin iaurt - optional.

Citeste si Piure de cirese cu sfecla rosie pentru bebelusi

Supă de pui (7 luni +)

Ingrediente:

• 1 copănel de pui (din sursă sigură)
• 1/2 de morcov, tocat cubulețe
• 1/2 rădăcina de pătrunjel, tocată cubulețe
• 1 ceapă întreagă
• frunze de pătrunjel
• un sfert ardei gras roșu, tocat cubulețe

supa de pui bebelusi

Preparare:

Copănelul de pui se dă în clocot o dată, se aruncă apă, apoi se pune din nou la fiert în apă deja fierbinte, curată. Se adaugă ceapa întreagă și legumele tocate (morcov, rădăcina de pătrunjel și ardeiul gras sau gogoșarul).
Se lasă la fiert până ce carnea și legumele sunt fierte, apoi se scoate ceapa și copănelul (se aruncă pielița și osul), se alege carnea ce apoi va fi pusă înapoi în supă.
Se mixează supa cu un blender - atenție să nu fie prea multă apă în supă deja - iar la final se adaugă câteva frunze de pătrunjel proaspăt tocat.

Ad-Extra3:

Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare

Ati trecut cu brio de prima luna de diversificare a bebelusului. Felicitari! Acum aveti o idee cum se desfasoara lucrurile si ca nu este chiar atat de dificil. Sau este ...? In orice caz, solutia e sa ridicati capul si sa mergeti mai departe, chiar daca bebelusul nu este inca fan mancare solida. Toti trecem prin asta, credeti-ma! Se respecta in continuare regula celor 3 zile pentru orice aliment nou introdus.

Si acum, haideti sa vedem cateva retete pentru a doua luna de diversificare, luna 7>>

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare 

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului, retete si sfaturi despre diversificare

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita (cost 4,99 euro - one time).

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

autor: redactor  desprecopii.com (c) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII