Greșelile mămicilor de bebeluși: bebe nu eructează adică nu elimină aerul după ce papă

Greselile mamicilor de bebelusi -  bebe nu eructeaza adica nu elimina aerul dupa ce este hranit

Greșelile mămicilor de bebeluși: bebe nu eructează adică nu elimină aerul după ce papă

Bebelușul este agitat și nu doarme dupa ce este hrănit? Te-ai asigurat că a eructat?

• Una dintre greșelile cheie pe care multe mămici le pot face este de nu aștepta ca bebe să elimine în mod corespunzător aerul din stomacel după hrănire (să eructeze). Iată cum ne putem ajuta bebeluțul să ragâie.

veti citi
Bebelușul se trezește plângând
Eșecul pre-eructării
Alte greșeli ale mămicilor de bebeluși
Odiseea colicilor: cum am scăpat de acești monștri mici 

Bebelușul se trezește plângând

Multe mamici (si tatici) sunt speriați în privința manevrării nou-născutului. De multe ori il pun pe bebe repede la somn după hrănire (fara sa eructeze - ragâie), deoarece se tem că nu-l țin corect in brate - avertizează Academia Americana de Pediatrie (AAP).

Rezultatul este că bebelușul devine in scurt timp agitat, poate scuipa și avea un gag sau vomita, pierzând o parte din laptele prețios. Sau se poate trezi într-o oră maxim, plângând de durere.

Dacă nu reușești să scoți tot aerul acela prins după hrănire - numit eructare  -  tu și copilul veți suferi.

„Primesc tot timpul apeluri de urgenta în care părinții spun că bebelușul este liniștit după hrănire, dar apoi se trezește plângând pentru următoarele 2 1/2 ore”,  spune Dr Tanya Altman,  - autor al cartii de succes  Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5 and The Wonder Years  - si membru al Academiei Americane de Pediatrie.

Cum il ajutam pe bebe sa elimine gazul din stomacel?

Există mai multe tehnici de eructare pe care le poți încerca până când o găsești pe cea care funcționează cel mai bine pentru bebelușul tău.

eructatie bebelusi

Cea mai cunoscută metoda este de a pune bebelușul peste umăr, îți așezi copilul în sus pe piept, cu bărbia sprijinită pe umăr și cu fața întoarsă într-o parte, cu burtica ferm pe piept. Bate sau freacă cu blândețe spatele bebelușului până când elimină aerul.

S-ar putea să îți ia 10 minute la sfârșitul hranei dar bebelușul va fi fericit si reducem riscul colicilor.

O altă tehnică obișnuită este să plasezi copilul cu fața în jos peste poală și să-l mângâi sau să-i freci ușor spatele. Alte tehnici includ exerciții pentru bebeluși pe podea, bicicleta cu picioarele, sau mișcarea picioarelor în sus și în jur, cu o mișcare circulară în fiecare direcție.

Se mai poate așeza bebelușul în poziție verticală pe poală, cu fața spre lateral. Folosind o mână pentru a sprijini capul bebelușului în față, pune cealaltă mână pe spatele bebelușului. Ținând fundul bebelușului ferm în poală, mișcă-i tot corpul printr-o mișcare circulară mică și lentă spre stânga pentru o vreme, apoi spre dreapta un pic

• Citeste aici Eructația bebelușului: 3 poziții prin care bebelusul elimină gazele care il pot face agitat

Eșecul pre-eructării

Cei mai mulți dintre noi ne gândim la eructare după ce copilul mănâncă. Însă experții spun că ar trebui să pregătim bebelușul pentru eructare.

"Încearcă să elimini aerul prins cu cel puțin două minute înainte de a începe orice hrănire", recomanda spune Dr Tanya Altman. „Acest lucru ajută la eliminarea problemelor privind colicile pe care nou-născuții o au adesea în primele 30 de zile.”

"Dacă începi fără gaze în stomac, îl hrănești și apoi elimini iar aerul ingerat, bebe va fi mult mai confortabil și mai fericit", a adăugat spune Dr Tanya Altman.

Alte greșeli ale mămicilor de bebeluși

Greșelile mămicilor de bebeluși: prepararea incorectă a laptelui formula și modul gresit in care bebe e atașat la sân

Greșelile mămicilor de bebeluși: nu iși pun bebelușul să stea pe burtică

Greșelile mămicilor de bebeluși: au o temperatură NEADECVATĂ în camera bebelușului

Greșelile mămicilor de bebeluși nou-născuti: iată cat de des trebuie hrăniti bebelușii și de ce

Odiseea colicilor: cum am scăpat de acești monștri mici

Sunt o mamica care a supravietuit in ultimele cinci luni alaturi de un bebelus cu colici. A fost greu - asa ca lupta mea si a bebelusului meu cu acesti monstri mici, colicii  - pare a fi o odisee...Vrei sa afli cum poti supravietui acestei perioade dificile... esti proaspat parinte si bebelusul nu se opreste din plans!? Iata cateva sfaturi pentru a supravietui cu un bebelus ce sufera de colici: Odiseea colicilor: cum am scapat de acesti monstri mici

Despre colicii bebelusului, mai poti citi

Alimente care cauzeaza colici bebelusului in perioada alaptarii

Tratamente si remedii pentru colicile bebelusului

Biberoanele anticolici: mit, realitate si marketing

Esti o mămica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
referinte

Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5 Paperback – October 13, 2022
by American Academy Of Pediatrics (Author)

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII