Greșelile mămicilor de bebeluși nou-născuti: iată cat de des trebuie hrăniti bebelușii și de ce
Unele mămici fac greșeala de a-si lăsa bebelușul nou-nascut să doarmă prea mult între hrăniri, probabil din cauza epuizării și a propriei nevoi de a se odihni puțin. Dar asta este o greșeală, spune un medic pediatru celebru.
Iată cat de des trebuie hrăniti bebelușii și de ce.
- vei citi:
În primele câteva săptămâni, bebelușul trebuie hrănit des
Rgresia de somn a bebelușului
Programul de alăptare al unui bebe nou născut - 3 lucruri esențiale
Cand bebelusul nu ia in greutate: la ce trebuie sa fii atenta
Alte greșeli ale mămicilor de bebeluși
În primele câteva săptămâni, bebelușul trebuie hrănit des
„În primele câteva săptămâni, bebelușul trebuie hrănit des - la fiecare două până la trei ore, chiar dacă nu cere”, - spune un cunoscut medic pediatru american - Dr Tanya Altman, - autor al cartii de succes Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5 and The Wonder Years - si membru al Academiei Americane de Pediatrie.
„Odată ce și-au recâștigat greutatea la naștere și aveți acordul medicului pediatru, putem spera ca bebelusul sa doarma trei pana la cinci ore intre mese - DAR în primele câteva săptămâni, bebelușii trebuie treziți si hraniti la fiecare 2 ore".
Regresia de somn a bebelușului
Dacă faci totul bine și bebelușul tău crește și se dezvoltă corect, spune Dr. Altmann, este perfect posibil ca bebelușul să doarmă 4-5 ore la vârsta de 4 - 6 luni. Reține însă că unii bebeluși regresează între trei și patru luni și încep să se trezească mai frecvent și să se hrănească mai des. Pentru ca exista niste pusee importante de crestere - vezi aici Infografic al celor 10 puseuri de crestere ale bebelusului
„De obicei le spun părinților... dacă de fiecare dată când te trezești este o prăjitură cu ciocolată pe noptiera ta, ai începe să mănânci în fiecare seară și te-ai trezi așteptându-te să o gasești acolo”, a spus ea. "- La fel și cu bebelușii, nu?"
Primul an al bebelusului sau cele 52 de saptamani ale bebelusului, crucial pentru dezvoltarea ulterioara a copilului. Iata in detalii concrete, de la saptamana la saptamana, cum creste, ce prefera, cum doarme, cum invata si cum invata sa creasca frumos.
Programul de alăptare al unui bebe nou născut - 3 lucruri esențiale
Programul de alăptare al unui nou-născut este stabilit chiar de bebelus. Iar pentru ca nou născutul are un stomacel mic insă trebuie să crească ... el stie cel mai bine când il răzbate foamea.
Iată de ce este bine să iti alăptezi bebelusul la cererea lui, cum variază foamea bebelușului in funcție de laptele pe care il primește și trei sfaturi esențiale când e vorba despre bebelușii alăptați.
Ad-Extra3:
Cand bebelusul nu ia in greutate: la ce trebuie sa fii atenta
Cand bebelusul nu ia in greutate, orice mamica este ingrijorata si chiar panicata. Iata detalii importate despre ritmul in care creste un bebelus, cate grame ar trebui sa ia pe luna, cum putem sa stim ca bebelusul mananca suficient si cand ar trebui sa ne ingrijoram. Citeste detalii despre cand bebelusul nu ia in greutate: semnale, cauze, probleme.
Alte greșeli ale mămicilor de bebeluși
Greșelile mămicilor de bebeluși: bebe nu eructează adică nu elimină aerul după ce papă
Greșelile mămicilor de bebeluși: au o temperatură NEADECVATĂ în camera bebelușului
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021
referinte
Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5 Paperback – October 13, 2009
by American Academy Of Pediatrics (Author)
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII