Bebelușii plâng în burtica mamei - dar iată cum și de ce trebuie să te bucuri pentru acest lucru

Bebelusii plang in burtica mamei - dar iata cum si de ce trebuie sa te bucuri pentru acest lucru

Bebelușii plâng în burtica mamei - dar iată cum și de ce trebuie să te bucuri pentru acest lucru

Da, bebelușii plâng în burtica mamei dar nu este acelasi tip de plans pe care îl vor avea indată ce vor ieși în lume.  Când bebelușul plânge în pântece, folosește versiunea tăcută sau non-vocală a plânsului. Acest tip de plâns poate fi recunoscut prin mișcări ale corpului și expresii faciale.

Când un bebeluș plânge în pântecele mamei sale, acest lucru indică o coordonare bine dezvoltată între creierul sau, sistemul nervos și corpul sau. O coordonare îmbunătățită este un semn că creșterea bebelușului este adecvată, iar răspunsurile la stimulii externi se dezvoltă in mod normal.

→ Iată mai multe detalii fascinante despre cand și cum știm ca bebe plange în burtica, de ce este important să plangă - și ce vrea să ne mai comunice.

veti citi
Oare ce face bebe acolo in burtică?
Bebelusii nenăscuți plâng cu adevărat în uterul mamei?
Cum răspunde la stimuli un bebeluș în uter?
Când și de ce începe să plângă un fetus?
Cum știm ca bebe plange in burtică?
Ce se întâmplă când bebelușii plâng în pântece?
De ce este important ca un fetus să plângă

Oare ce face bebe acolo in burtică?

Una dintre cele mai mari curiozitati ale viitorilor părinti este sa stie sau sa isi imagineze ce face fatul in burtica in care creste...

Raspunsul depinde foarte mult de examenele cu ultrasunete și interpretările specialistului pentru a ști cat mai exact ce face micuțul lor acolo. Viitoarele mame, pe de altă parte, pot experimenta o mulțime de lucruri atunci când fătul se mișcă în burtica lor.

Bineinteles, e o incantare sa simti cum misca bebe. Pentru ca miscandu-se, el se loveste de peretii uterului si stii ca e activ. OK, toată lumea știe că fetușii se mișcă în uter, dar, știai că plâng și ei?

Bebelusii nenăscuți plâng cu adevărat în uterul mamei?

Da - bebelușii plâng în pântece, dar nu este neapărat acelasi tip de plans pe care il vor avea indată ce vor ieși în lume. Cercetările arată că fetușii prezintă stări diferite de activitate in burtica mamei. Comportamentele cunoscute anterior erau treaz activ, somn liniștit, treaz liniștit și stare activă. Al cincilea mod descoperit în ultima vreme a fost cel al plânsului. Se crede că plansul este o etapă importantă în ceea ce privește dezvoltarea fătului în interiorul uterului. Dar, cum și de ce se întâmplă? - afla in continuare.

Cum răspunde la stimuli un bebeluș în uter?

Bebelușii încep să învețe tehnici pentru a face față lumii exterioare în timp ce sunt încă în burtica mamei lor. În timpul unui studiu, s-a constatat că un făt de 16 săptămâni cu urechi subdezvoltate poate raspunde la sunete.

De asemenea, studiul a relevat că fetușii răspund lovind cu picioarele atunci când li se vorbește și se atinge burtica. Bebelușii reacționează, în general, la stimuli care se află în afara uterului, cum ar fi lumina, sunetul, mișcările mamei și chiar cea mai mică presiune fizică asupra uterului mamei. Fătul se poate mișca, poate fi uimit, poate urina și chiar poate face un salt.

Vezi aici Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii pregatit de specialistii de la Desprecopii.

Un alt studiu realizat cu un grup de femei însărcinate în al treilea trimestru de sarcina a dezvăluit modul în care fetusii au reacționat la muzica care a fost redată cu difuzoarele așezate aproape de burta mamelor. Experimentul a dezvăluit, de asemenea, că întreruperea muzicii a declanșat răspunsuri similare plânsului în 10 fături. Această dovadă a sugerat că bebelușii plâng în pântece atunci când sunt declanșați de stimuli externi.

Ad-Extra3:

Când și de ce începe să plângă un fetus?

Până în săptămână 20 de sarcina, fătul îi cunoaște deja mișcările de respirație. Isi poate mișca fălcile pentru a deschide gura, își poate tremura bărbia și extinde limba. În acest moment, fatul poate chiar să înghită. La începutul celei de-a douăzeci și patra săptămâni, bebelușii devin capabili să producă sunete de plâns și să răspundă la zgomotele din mediul extern.

S-ar putea să vă mai întrebați de ce plâng bebelușii în pântece. La fel cum se întâmplă cu nou-născuții și copiii mici, bebelușii din pântece plâng să comunice și să-și arate nemulțumirea. Deci, ce vor să comunice? Ei bine, bebelușul tău nenăscut poate plânge pentru a-ti comunica foamea, oboseala, frica sau doar pentru a te anunța că are nevoie de liniste sau sa iti auda vocea.

Cum știm ca bebe plange in burtică?

Indicații că bebelușul tău nenăscut plânge.

Uneori, poți asista la un plâns tacut în interiorul uterului în timp ce tocmai esti la o ecografie. Semnele ar putea fi -

- O respirație lunga cu gura deschisă și scăderea limbii.
- Bebelușul se angajează într-o respirație mai rapidă, cu o pauză între inhalare și expirație pentru stabilire.
- Pufăitul și tremurul buzelor inferioare.
- Deschiderea gurii, scoaterea limbii și respirații neregulate de mai multe ori înainte de expirare
- Strângerea pieptului cu buze tremurătoare și respirații rapide, apoi înclinarea capului.

Să aruncăm o privire la ce se întâmplă cu adevărat atunci când bebelușii plâng în pântece.

Ce se întâmplă când bebelușii plâng în pântece?

Când un bebeluș plânge în pântecele mamei sale, acest lucru indică o coordonare bine dezvoltată între creierul sau, sistemul nervos și corpul sau. O coordonare îmbunătățită este un semn că creșterea bebelușului este adecvată, iar răspunsurile la stimulii externi se dezvoltă in mod normal.

Plânsul în interiorul uterului ar putea indica, de asemenea, una sau toate următoarele:

- Mușchii faciali sunt bine dezvoltați.

- Îmbunătățirea tehnicii de respirație a fătului.

- Abilități de plâns non-vocal.

- Abilitatea de a recunoaște stimulii externi, în special sunetul și atingerea.

Unii părinți se întreabă, de asemenea, dacă își pot auzi copilul plângând în pântece? Studiile au arătat că plânsul poate fi tăcut dar puternic. Când bebelușul plânge în pântece, folosește versiunea tăcută sau non-vocală a plânsului. Acest tip de plâns poate fi recunoscut prin mișcări ale corpului și expresii faciale.

În mod clar, un fat care plange indică o creștere și o dezvoltare adecvata. Și acesta este unul dintre motivele pentru care un făt ar trebui să răspundă la stimuli externi. Cu toate acestea, există și alte motive pentru care este important ca un făt să plângă.

De ce este important ca un fetus să plângă

Plânsul ajută la dezvoltarea aspectelor fizice și psihologice ale bebelușului. Ajută la marirea plămânilor și indică faptul că organele au început să se coordoneze și să funcționeze corect. Mișcările fătului, inclusiv cea pentru plâns, descriu coordonarea dintre creier și restul corpului.

De asemenea, fătul tău comunică cu tine prin plâns. Când bebelușul tău plânge, este o expresie de suferință. Dacă, după ce ți-ai urmărit copilul plângând printr-o ultrasunete, îți mangai burtica, bebe va înțelege probabil că îți pasă. Această înțelegere si comunicare va deschide calea pentru dezvoltarea unui sentiment de legatura intre mama si bebe.

Ne-am obisnuit sa corelam adesea plânsul doar cu nemulțumire sau nefericire. Dar, din punct de vedere științific, plânsul înseamnă funcționarea corectă a creierului și a corpului. Dacă se întâmplă să-ți vezi bebelușul plângând în uter, nu te ingrijora, deoarece simbolizează vitalitatea. Este un indicator important al creșterii și dezvoltării fătului și implică si ca abilitățile sale motorii funcționează bine.  

► Citeste si 7 activitati pe care le face bebelusul inca din burtica mamei

Tot despre comunicarea cu bebelusul din burtica, merita citit:

Cum se formeaza preferintele culinare ale copilului inca din burtica mamei

Sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii

Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri

Vorbeste cu burtica ta: bebe te aude si invata!

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut  

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII