Bebelușii învață să recunoască limba maternă încă din burtica mamei - așa că poti să ii spui deja povești

Bebelusii invata sa recunoasca limba materna inca din burtica mamei - asa ca poti sa ii spui deja povesti

Bebelușii învață să recunoască limba maternă încă din burtica mamei - așa că poti să ii spui deja povești

În timp ce cresc in burtica mamicii, bebelușii încep să învețe limba lor maternă.

Oamenii de știință au descoperit că bebelușii în vârstă de doar câteva ore pot diferenția sunetele de limba lor maternă și de o limbă străină. Studiul indică faptul că bebelușii încep să absoarbă limbajul încă din uter, mai devreme decât se credea anterior. Asadar - vorbeste cu bebelusul cât mai des.

- vei citi:
Mecanismele senzoriale și cerebrale pentru auz sunt dezvoltate la 30 de săptămâni de sarcină
Nou-născuții se nasc gata să învețe
Fetușii învață prenatal sunetele limbii materne
Sugarii sunt cei mai buni cursanți
Vorbeste cu burtica ta pentru ca bebe te aude si invata!

Mecanismele senzoriale și cerebrale pentru auz sunt dezvoltate la 30 de săptămâni de sarcină

Mecanismele senzoriale și cerebrale pentru auz sunt dezvoltate la 30 de săptămâni de sarcină, iar noul studiu arată că bebelușii nenăscuți ascultă cum vorbesc mamele lor în ultimele 10 săptămâni de sarcină, iar la naștere pot demonstra ceea ce au auzit.

Mama poate influența creierului copilului”, a spus Patricia Kuhl, coautor și codirector al Institutului pentru Învățare și Științe ale Creierului de la Universitatea din Washington. „Sunetele vocale ale mamei sunt cele mai puternice unități și fătul le înmagazinează.”

Nou-născuții se nasc gata să învețe

Anterior, cercetătorii au arătat că nou-născuții se nasc gata să învețe și încep să facă discriminări între sunetele limbii în primele luni de viață, dar nu au existat dovezi că învățarea limbajului a avut loc in utero.

Fetușii învață prenatal sunetele limbii materne

„Acesta este primul studiu care arată că fetușii învață prenatal despre sunetele de vorbire specifice limbii materne”, a spus Christine Moon, autor principal și profesor de psihologie la Pacific Lutheran University din Tacoma, Wash. „Acest studiu mută rezultatul măsurabil al experienței cu sunetele limbajului de la vârsta de șase luni până înainte de naștere.”

Rezultatele vor fi publicate într-un număr viitor al revistei Acta Paediatrica.

Patruzeci de sugari, în vârstă de aproximativ 30 de ore cu același număr de fete și băieți, au fost studiați în Tacoma și Stockholm, Suedia. În spital, bebelușii ascultau sunete vocale în limba lor maternă și în limbi străine.

Interesul lor pentru sunete a fost captat în timp au supt o suzetă care a fost conectată la un computer ce a măsurat reacția bebelușilor la sunete. Suptul mai lung sau mai scurt la sunete necunoscute sau familiare este dovada învățării, deoarece indică faptul că sugarii pot face diferența între sunetele auzite în uter.

În ambele țări, bebelușii la naștere au supt mai mult la auzul limbii străine decât la auzul limbii materne.

Ad-Extra3:

Sugarii sunt cei mai buni cursanți

Cercetătorii spun că sugarii sunt cei mai buni cursanți, iar descoperirea modului în care absorb informațiile ar putea oferi detalii despre învățarea continuă.

Hugo Lagercrantz, profesor la Institutul Karolinska din Suedia, a fost un alt coautor. Studiul a fost finanțat de Institutul Național de Sănătate și Universitatea Pacific Lutheran din S. Erving Severtson Forest Foundation Programul de cercetare universitară.

► Citeste si Trimestrul al treilea de sarcina - iata cum sa vorbesti cu bebelusul tau inainte de nastere

Vorbeste cu burtica ta pentru ca bebe te aude si invata!

Vorbeste cu burtica ta. Stiai ca exercitiile de vorbire pentru bebelusi, efectuate acasa pot incepe chiar din burtica, ca parte a ingrijirii zilnice a sarcinii?

Un studiu recent a confirmat faptul ca bebelusii sunt foarte preocupati de sunetele si cuvintele din jurul mamicii si chiar le pot intelege cand e vorba de o limba straina ... mai departe

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 4 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Sarcina in 40 de saptamani - cu 40 de videori unice

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2020)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII