Fumatul în timpul sarcinii poate provoca probleme de sănătate pe termen lung copiilor. Efectele sunt foarte serioase

Fumatul in timpul sarcinii poate provoca probleme de sanatate pe termen lung copiilor. Efectele sunt foarte serioase

Fumatul în timpul sarcinii poate provoca probleme de sănătate pe termen lung copiilor. Efectele sunt foarte serioase

Fumatul în timpul sarcinii afectează modul în care bebelușul preia oxigenul, modul în care acesta se dezvoltă, și are efecte negative care pot apărea de la naștere până la maturitate.

• Când o mamă fumează în timp ce este însărcinată, bebelușul absoarbe monoxidul de carbon, nicotina și alte substanțe chimice cauzatoare de cancer în țigări.

Daca o femeie este insarcinata si fumeaza, șansele de avort spontan sunt crescute semnificativ - iata sfatul doamnei doctor ginecolog.

- vei citi:
Femeile care fumează pot avea dificultăți în a concepe
Fumatul în timpul sarcinii duce la alte repercusiuni pentru copil
Renunțarea la fumat, în orice moment, este un lucru bun
Sarcina și fumatul: ce inseamnă pentru bebelus și de ce trebuie să renunți la acest drog

Femeile care fumează pot avea dificultăți în a concepe

Daca o femeie este insarcinata si fumeaza, șansele de avort spontan sunt crescute semnificativ. Fumatul în timpul sarcinii reprezintă cauza a 10% din avorturile spontane, potrivit American Lung Association și 20-30% dintre copiii cu greutate mică la naștere - spune doamne doctor ginecolog Danielle ter Horst.

Se consideră că un bebeluș are o greutate mică la naștere atunci când copilul are mai puțin de 10 percentile de greutate pe baza numărului de săptămâni de gestații (de exemplu, timpul petrecut în uter înainte de naștere.

American Lung Association explică modul în care bebelușii cu greutate mică la naștere sunt predispuși la suferință respiratorie, sângerări la nivelul creierului și infecții la naștere. Cu toate acestea, problemele lor nu se termină în copilărie.

Copiii cu greutate mică la naștere au complicații pe termen lung. Până la maturitate, aceștia sunt mai susceptibili de a avea diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială și dizabilități intelectuale și de dezvoltare, conform American Lung Association.

Fumatul în timpul sarcinii duce la alte repercusiuni pentru copil

Un efect imediat, evident, este buza despicată și palatul despicat, dintre care ambele sunt legate de fumat. Alte consecințe pot include sindromul morții subite la sugar, tulburarea deficitului de atenție, tulburarea de hiperactivitate a deficitului de atenție și depresia, deoarece efectele fumatului dezvoltă țesuturi cerebrale și mesageri chimici pentru sistemul nervos (neurotransmițători).

Renunțarea la fumat, în orice moment, este un lucru bun

Corpul începe să se vindece imediat. La douăzeci de minute după renunțare, ritmul cardiac scade la un nivel normal. Într-o perioadă scurtă de 12-24 de ore, nivelul de monoxid de carbon din sânge scade la normal și riscul de infarct este redus semnificativ. În 2 săptămâni până la 3 luni după aceea, riscul de infarct scade, iar funcția pulmonară începe să se îmbunătățească.

Având în vedere aspectul captivant al nicotinei, nu este surprinzător faptul că este nevoie de o medie de nouă încercări pentru a renunța la fumat. Unii oameni au renunțat la prima încercare, iar pentru alții poate dura mai mult.

O astfel de substanță chimică și toxică poate schimba viața bebelușului. Nu trebuie să renunți la fumat singură. Ajutorul este acolo, doar cere-l!

Ad-Extra3:

Sarcina și fumatul: ce inseamnă pentru bebelus și de ce trebuie să renunți la acest drog

Cand esti insarcinata si astepti in copil, lucrurile se complica si mai mult dacã esti fumatoare de ne-oprit. Adevarul este ca de acum, efectele nocive ale nicotinei nu te mai privesc numai pe tine, ci il afecteazã si pe bebelusul pe care il porti in burtica.

Iată, va prezentăm cele mai eficiente metode pentru a te lãsa de fumat în speranța că acest lucru nu va produce o stare de stres suplimentară.

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Dr. Danielle ter Horst 

Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, 
Medic colaborator la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII