Riscul de avort spontan este influențat de sănătatea tatălui. Iată de ce ambii parteneri definesc viața viitorului bebe
Un studiu recent sugerează că bărbații care intenționează să fie tați ar trebui să încerce să aibă grijă de sănătatea lor mai întâi.
Cercetătorii au descoperit că, atunci când viitorii tați aveau afecțiuni de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială sau obezitatea, șansele ca partenera să aibă avort spontan sau un făt născut mort cresc.
- vei citi:
Tăticii pot schimba rezultatele sarcinii
Diagnosticul tatălui în corelație cu riscul pierderii sarcinii
Calitatea spermei scade odată cu înaintarea în vârstă
Sănătatea familiei este importantă pentru sănătatea unui copil
Genele tatălui contribuie la formarea placentei
Tăticii pot schimba rezultatele sarcinii - dar si sanatatea bebelusului
Rezultatele studiului nu demonstrează că sănătatea unui tată afectează în mod direct evolutia sarcinii partenerei, au spus experții. Dar, având în vedere că obiceiurile de sănătate și stil de viață ale bărbaților pot afecta calitatea spermei, este plauzibil ca tăticii să schimbe rezultatele sarcinii - si anume sanatatea bebelusului si daca sarcina ajunge la termen.
„Avem nevoie de mai multe studii pentru a afla mecanismele”, a declarat cercetătorul principal Dr. Michael Eisenberg, director de medicină reproductivă masculină și chirurgie la Universitatea Stanford School of Medicine din California.
Între timp, a spus el, barbatii sunt incurajati să mănânce sănătos, să facă mișcare și să controleze mai bine orice condiții cronice de sănătate.
Constatările, publicate online pe 18 decembrie 2020 în revista Human Reproduction, se bazează pe înregistrări de asigurări care acoperă aproape 959.000 de sarcini din SUA. Aproape 173.000 s-au încheiat cu pierderea sarcinii - avort spontan, nașterea unui făt mort sau sarcină ectopică (când un ovul fertilizat se implantează în afara uterului).
• de citit pe larg: Cum influenteaza genele mamei sanatatea copilului
Diagnosticul tatălui în corelație cu riscul pierderii sarcinii
Echipa lui Eisenberg a analizat dacă diagnosticele de sănătate ale taților înainte de concepție au arătat o corelație cu riscul pierderii sarcinii. În general, studiul a constatat că riscul pierderii sarcinii a crescut odată cu numărul problemelor de sănătate pe care le-a avut un tată.
Dacă un bărbat avea o componentă a sindromului metabolic, de exemplu, riscul pierderii sarcinii a crescut cu 10%. Dacă avea trei sau mai multe componente, aceasta a crescut cu 19%, au descoperit anchetatorii.
Sindromul metabolic este o colecție de factori de risc pentru boli de inimă și accident vascular cerebral. Include obezitatea, hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și diabetul de tip 2.
Calitatea spermei scade odată cu înaintarea în vârstă
Studiile anterioare au legat vârsta înaintată a tatălui de rezultatele mai slabe ale sarcinii, posibil deoarece calitatea spermei scade odată cu înaintarea în vârstă.
Dar, în acest studiu, descoperirile nu au fost explicate de vârsta mai înaintată, a spus Eisenberg. La orice vârstă, contează o sănătate precară la tată.
Desigur, bărbații cu mai multe condiții de sănătate ar putea avea și o parteneră care are o stare de sănătate mai slabă. Dar echipa lui Eisenberg a explicat sănătatea viitoarelor mame și nu a explicat pe deplin concluziile privind sănătatea taților.
Ad-Extra3:
Sănătatea familiei este importantă pentru sănătatea unui copil
Dr. Rahul Gupta - medic la California University spune „Se stie ca sănătatea ambilor parinti este importantă pentru sănătatea unui copil”. Unul dintre motive este că cei mici învață obiceiurile de viață de la adulții din jurul lor, a remarcat el.
Genele tatălui contribuie la formarea placentei
Noile descoperiri, potrivit lui Gupta, sugerează că influența unui tată începe încă de la concepție. Exact de ce, nu este clar. Dar, a spus el, cercetările anterioare au arătat că genele tatălui contribuie la formarea placentei - și pierderea sarcinii este adesea asociată cu probleme de placentă.
"Acesta este un domeniu al științei care trebuie dezvoltat mai mult", a spus Gupta. Deocamdată, a fost de acord cu Eisenberg că sănătatea viitorilor tați nu trebuie ignorată. „Multă vreme”, a remarcat Gupta, „nu am gândit așa”.
Sănătatea femeilor rămâne „primordială” atunci când vine vorba de rezultatele sarcinii, a spus Eisenberg. Dar, a adăugat el, viitorii tați pot face bine ei înșiși și familiei lor, luându-și și ei sănătatea în serios.
10 simptome care pot anunta pierderea sarcinii
A discuta despre pierderea unei sarcini este dureros si nu ar trebui sa se intample nici unei femei care isi doreste un copil. Insa, din pacate acest lucru se intampla unor femei.Trecand peste greutatea in sine a subiectului, e important de stiut aceste simptome pentru ca ele, detectate la timp, ar mai putea eventual (sa nu) salva sarcina. Iata 10 simptome care pot anunta pierderea sarcinii.
► Citeste Cum sa aveti cel mai sanatos copil - pornind de la ziua conceperii sale - niste sfaturi care te vor ajuta
Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri
Avortul spontan este o trauma pentru o femeie care isi doreste un copil.
Iata o serie de intrebari si raspunsuri ... si cat de important este suportul emotional care te ajuta sa fii puternica si sa o iei de la capat. Succes! Citeste Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri.
Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan
Fricile de sarcina fac parte din galeria de spaime ale gravidelor. Un studiu facut pe Desprecopii a concluzionat ca cea mai mare frica de sarcina a gravidutelor este avortul spontan.
Fricile de sarcina, acele emotii si spaime pe care le traiesc femeile insarcimate sunt absolut normale. Pentru viitoarea mamica - fricile de sarcina sunt emotii si dragoste incipiente de mama. Gravidutele isi doresc un bebe sanatos si o nastere lina - dar pana la momentul nasterii, intervin spaimele: de ce ma doare capul, de ce nu misca bebe, de ce am sangerari...citeste pe larg despre frica de avort spontan aici.
Despre durerea pierderii unei sarcini cititi:
Durerea pierderii unei sarcini
Doua liniutze....
Mi-e dor de bebele meu
Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor creste noi amintiri
SURSE: Michael Eisenberg, MD, profesor asociat, urologie, și director, medicină reproductivă masculină și chirurgie, Universitatea Stanford School of Medicine, Stanford, California; Rahul Gupta, MD, MPH, MBA, ofițer șef medical și de sănătate și vicepreședinte senior,
March of Dimes, Arlington, Va .; Reproducerea umană, 18 decembrie 2020 (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII