Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: Fii o egoistă ințeleaptă
Mami, corpul tau minunat a creat o alta fiinta si a adus-o pe lume. Iar acum acea mica fiinta este dependenta de tine pentru a primi dragoste si mancare. Recunoașterea schimbărilor fizice ca parte a unui moment uimitor din viața ta este o parte importantă a respectării noului tău trup. De asemenea, este normal să treci prin niște urcușuri și coborâșuri emoționale pe măsură ce te adaptezi in rol de mama.
Responsabilitățile care decurg din cresterea unui bebe - hrăniri frecvente, treziri nocturne și gestionarea scutecelor - pot fi copleșitoare. „Este firesc să te simți obosita, dezamăgita, frustrata sau trista în zilele următoare nașterii, pe măsură ce nivelul hormonilor fluctuează dar este la fel de important sa iti ofeti mici momente de rasfat si bucurie. O plimbare, un masaj, o seara linistita...
- vei citi:
Este important să știi să fii egoist cu înțelepciune
Să ai grijă de tine nu este egoist, ci un lucru „egoist înțelept"
Dupa nasterea bebelusului: 4 mituri de care se izbeste fiecare mamica
Te gandesti uneori la viata de dinainte?
Iata ce povesteste o mamica pe forumul Desprecopii:
Am fost o persoană cu o viata activa - înainte de a-l avea pe fiul meu la 28 de ani. Lucram la o firma internationala. Eram activa, faceam sport si multe activități diferite, cum ar fi hiking, volei și ciclism. Aveam un grup mare de prieteni și ieșeam des. Soțul meu și cu mine ne place să călătorim și am profitat de fiecare ocazie pentru a zbura și a avea o nouă aventură. Am locuit în oraș și ne-a plăcut să ținem pasul cu noi deschideri de restaurante și festivaluri de vară - eram nelipsiti de la Electric Castle sau Untold...
Când s-a născut bebele nostru - urma sa aflu ca viața mea se schimbase pentru totdeauna pentru că „vechiul” meu a murit în acea zi și am renăscut ca mamă. Din acel moment, viața mea s-a învârtit în jurul lui și, mai târziu, și în jurul celui de-al doilea copilas. Un lucru care se spune este adevărat; M-am îndrăgostit și nimic nu s-a putut compara vreodată cu dragostea pe care am simțit-o pentru copiii mei.
Din momentul un care am devenit mamă, practic nu am dormit niciodată (așa s-a simțit). Încercam să-mi dau seama ce să fac cu un bebeluș plângăcios care să mă țină treaza pe un ciclu de trei ore de mâncare și somn. Acest lucru nu mi-a lăsat prea mult timp să fac niciunul dintre lucrurile pe care le făceam anterior. Am simțit încet că vechiul meu e pe moarte și l-am vrut înapoi! Iar după ce am avut al doilea copil, lucrurile s-au înrăutățit, pentru că acum aveam timp zero să fac oricare dintre lucrurile pe care le făceam și îmi simțeam identitatea pierduta pentru totdeauna...Acum, privind in urma, imi dau seama ca am facut greseala de a pune intotdeauna copiii pe primul loc al prioritatilor mele - fara sa am deloc grija de trupul si sufletul meu. Iar copiii merita o mama sanatoasa si fericita? Da - ei au nevoie de asta pentru a creste echilibrat.
Dar asta NU inseamna sa fii o mama egoista - ci o mama cu un egoism intelept.
Este important să știi să fii egoist cu înțelepciune
Există o mulțime de tratamente pentru de well-being pentru gravide, cum ar fi masajul, yoga, acupunctura, etc. Insa, dupa naștere, dintr-o dată ești prioritatea numărul doi, iar bebe nou-născut este numărul unu!
Ei bine, nu este ok, deci pune deoparte ceva timp pentru tine, indiferent dacă este vorba de o plimbare, masaj sau orice altceva. Si chiar de o seara doar pentru tine. Este foarte important!
Poți decide să ai o seara doar pentru tine - o dată pe lună timp de o oră. Suntem siguri că poți aranja ca partenerul sau un prieten să aibă grijă de noul bebe în timp ce faci acest lucru doar pentru tine. Așa cum a spus odată Dalai Lama: „Este important să știi să fii egoist cu înțelepciune” și cred că acest lucru nu este mai adevărat decât pentru proaspetele mame, deoarece uită să mai aibă grijă de ele.
Citeste si Nu am stiut ca recuperarea dupa nastere este cu mult mai grea decat travaliul - confesiuni de mamica
Să ai grijă de tine nu este egoist, ci un lucru „egoist înțelept"
Este necesar să te asiguri că îți rămâne suficientă enewrgie pentru bebelușului tău și familia ta. Înțelegem cât de greu poate fi în primele zile să faci orice pentru tine. Totuși, știm, de asemenea, că, dacă îți iei puțin timp numai pentru tine, va face o diferență uriașă pentru toți - merită!
Alte greseli pe care le fac unele mamici dupa nasterea bebelusului, care le impiedica recuperarea
Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: cum trebuie să fie alimentația și mișcarea
Ad-Extra3:
Dupa nasterea bebelusului: 4 mituri de care se izbeste fiecare mamica
De-a lungul Odiseei Sarcinii, viitoarea mamica viseaza cu ardoare momentul magic in care isi va tine bebelusul in brate. La acea zi frumoasa care pare inconjurata de nori roz de fericire...
Dupa nastere insa, norisorul cel roz incepe sa se dizolve. Alaptarea, noptile nedormite, colicii si plansul bebelusului ... sunt lucruri atat de reale care o aduc brusc cu picioarele pe pamant. Si totusi, si in aceasta perioada groaznic de terestra exista mituri care se desumfla ca niste baloane.
Iata, cu simpatie si intelegere, despre miturile cu care te intalnesti dupa nasterea copilului tau.
Cum scapam de kilogramele in plus, dupa nastere
Nu, nu sunteti singura mamica care doreste sa scape de kilogramele in plus de dupa sarcina.
Ati dori sa reveniti la o forma fizica mai buna. Si la kilogramele dinaintea sarcinii. In luna ianuarie numarul abonamentelor la salile de fitness si gimnastica explodeaza, bicicletele medicinale sunt scoase la lumina de sub mormanele de obiecte casnice, iar jogger-ii pot fi vazuti pe alei cu echipamente sportive nou-noute.
Dar daca sunteti o mama ocupata, trecerea brusca la exercitii fizice regulate poate fi dificila – oricat de motivata ati fi. A gasi timp pentru asa ceva poate fi cea mai mare provocare. Iata sfatul de la Desprecopii.com :)
Despre revenirea dupa nastere, mai citeste:
Rectocelul si nasterea
Durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza
Cum prevenim incontinenta urinara dupa nastere ?
Abdomenul plat, o provocare pentru mamici?
Recuperarea dupa cezariana: lucrurile pe care nu ti le spune nimeni
La 3 luni de la nastere: trierea hainelor de gravida
Remedii homeopate folosite dupa nastere
Durerea epiziotomiei si activitatea sexuala dupa nastere
4 strategii pentru mame obosite
6 greseli ale mamicilor in ce priveste somnul lor
Acum faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor
In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai.
Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului. Iar pagina default a browserului devine forumul mamicilor inteligente de pe Desprecopii.com. Clubul in care ati intrat este cel al parintilor si are o multime de mebri. Bine ai venit!
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII