Greșeala nr 1 a graviduțelor in trimestrul trei al sarcinii - se concentrează numai pe subiectul nașterii

Greseala nr 1 a gravidutelor in trimestrul trei al sarcinii - se concentreaza numai pe subiectul nasterii

Greșeala nr 1 a graviduțelor in trimestrul trei al sarcinii - se concentrează numai pe subiectul nașterii

Pregătirea pentru naștere poate fi descurajantă și copleșitoare, în același timp fiind incredibil de interesantă. Multe femei intră în supraîncărcare de informații, nu știu unde să apeleze sau în ce metodă testată în timp să creadă.

Dragă mămică, nu te concentra doar pe naștere, ci pe ce se va întâmpla de acolo mai departe.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să trăiești momentul, să ai încredere în intuiția ta pentru a trece prin naștere, dar pe cât de uimitor ar fi - să îți amintești că nu este sfârșitul, ci începutul. Deci, iată prima și cea mai mare greșeală pe care cu siguranță o poți evita, pregătindu-te pentru naștere:

- vei citi:
Te concentrezi doar pe naștere și nu pe ce se întâmplă după aceea
Poți să-ți aduni prieteni/familia în jurul tău
Prima lună după naștere este crucială pentru o recuperare sănătoasă
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Travaliul de la A la Z: ghid complet

Greșeala nr. 1 a mămicilor: Te concentrezi doar pe naștere și nu pe ce se întâmplă după aceea

Se concentreaza doar pe nastere  de parca acolo e finalul cursei.

Aceasta este o greșeală obișnuită pe care o fac multe femei la prima sarcină - mai ales in al treilea trimestru al sarcinii. Se gandesc numai la evenimentul nasterii, de parca totul se termina in aceea zi. Ba dimpotriva - totul incepe de acolo - pentru ca din clipa in care iesi cu bebelusul in brate pe poarta maternitatii incepe calatoria cea mai grea. Aceea de mamica incepatoare. Dar - da, e foarte normal sa faci greseala de a ignora acest lucru - la primul bebe.

Nasterea bebelusului este un inceput si nu un sfarsit

Ceva de luat în considerare pentru cel puțin prima lună după naștere, este cine va găti mâncarea - pentru că, tu ca proaspătă mamă nu vei avea timp. Cine va curăța casa și va spăla - din nou, nu vei avea timp, iar dacă partenerul nu a făcut niciodată aceste sarcini, este posibil să aibă nevoie de ajutor.

Pentru tine mami  - trebuie sa stii asta 

PRIMELE ZILE DE ALĂPTARE: cum începe alaptarea și cum știm că merge bine - un ghid complet

Lohiile dupa nastere (Lochia). Cum sunt, cum evolueaza si ce trebuie sa stii - diagrama

30 de lucruri pe care le afli dupa ce devii mamica

Poți să-ți aduni prieteni/familia în jurul tău

Pune-i pe toți pe o listă, astfel încât să vă puteți ajuta reciproc când aveți copii sau cineva este bolnav. Așadar, pentru o perioadă de timp specifică, toți prietenii tăi ar putea să-ți pregătească mese și apoi, în timpul lor de nevoie, o poți face pentru ei.

Ad-Extra3:

Prima lună după naștere este crucială pentru o recuperare sănătoasă

Din punct de vedere al medicinei chineze, prima lună după naștere este crucială pentru o recuperare sănătoasă. Tu, ca proaspătă mămică, nu trebuie să faci altceva decât să dormi, să mănânci, să-ți hrănești copilul, să-ți îngrijești copilul și să te speli. Trebuie să te odihnești cât mai mult posibil, deoarece te vei trezi în timpul nopții des. La început, alăptarea durează de la 40 de minute la 90 de minute și acest lucru se întâmplă de șase până la zece ori pe zi - deci este cu adevărat o slujbă cu normă întreagă când te gândești la asta.

O zi de neuitat: ziua in care nasti

Este ceva obisnuit pentru o femeie insarcinata sa fie oprita pe strada, in lift sau in magazin de alte femei cu cuvintele: Cind eram eu insarcinata....sau lasa-ma sa iti povestesc despre momentul nasterii...Se pare ca o burtica mare este o invitatie pentru acest gen de destainuiri si povete. De ce vor femeile sa vorbeasca despre experienta nasterii chiar la multi ani dupa eveniment?

Este destul de clar ca aceasta zi nu este o zi obisnuita. Este ziua cind femeia devine mama, cind partenerul ei devine tata iar parintii ei devin bunici. Dar aceasta zi este mai mult decit o simpla zi, este o piatra de hotar in viata oricarei femei. Desprecopii.com este alaturi de tine citeste mai departe aici.

Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii

Frica de travaliu este ceva firesc, indiferent daca esti la prima nastere sau daca ai mai trecut prin aceasta experienta. Nimeni nu iti va ascunde faptul ca travaliul este dureros din punct de vedere fizic, insa ceea ce nu trebuie sa uiti este ca indiferent cat doare si cat dureaza, este un sacrificiu care preceda un moment suprem de fericire  acela in care iti vei tine in brate puiul. Daca te vei gandi mereu la asta si daca te vei informa corect din timp, partea mai grea va fi mai usor de traversat. Si nu uita ca pe forumul DC poti gasi sprijin si incurajari de la mamici care au trecut deja prin experienta travaliului.

Frica de nastere este, pentru unele gravidute - o grija obsedanta. Daca esti la prima sarcina si mai ales daca te apropii de momentul magic al nasterii, probabil ca iti pui deja intrebari despre cum va fi travaliul, o experienta care genereaza adesea panica in randul viitoarelor mamici. Iata cum o invingi frica de nastere si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii.

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor

 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE. 

autor: redactor Desprecopii  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII