6 mituri despre sarcina prelungită sau când bebe nu vrea să se nască - adevărul din spatele acestor mituri

6 mituri despre sarcina prelungita sau cand bebe nu vrea sa se nasca - adevarul din spatele acestor mituri

6 mituri despre sarcina prelungită sau când bebe nu vrea să se nască - adevărul din spatele acestor mituri

Practic, imediat ce vei spune - vom concepe un copil -  vei începe să auzi sfaturi și povești despre când să concepi, cum să ai o fată sau baiat, ce înseamnă anumite simptome ale sarcinii și multe altele. Si iti vei petrece mult timp citind pe Desprecopii.

Pe măsură ce se apropie ziua Z a nasterii, vei începe chiar să auzi povești circulate de femei in varsta sau vecine despre sarcina prelungită sau când bebe nu vrea să se nască.

Dacă ai depășit termenul și ești disperată să faci lucrurile să meargă mai repede, unele dintre aceste remedii și teorii vechi pot chiar să pară plauzibile, dar, din păcate, probabil că nu sunt...Iata 6 mituri despre sarcina prelungita sau cand bebe nu vrea sa se nasca.

- vei citi:
La prima sarcină, bebelușii se nasc întotdeauna mai târziu
Dacă travaliul durează enorm de mult, e băiat
O plimbare cu mașina va induce travaliul
Luna este vinovatul!
Ananasul poate provoca nașterea
După 40 de săptămâni este deja „târziu”

Suntem înconjurați de atot-știitori și experți  - fie ca e sarcină, naștere sau virus...

Pentru aproape orice lucru/eveniment din viață, există cineva care știe pe cineva a cărui soră a celui mai bun prieten al verișoarei a făcut ceva și a ajuns să obțină un anumit rezultat! Undeva pe parcurs, poveștile aleatorii ca acestea încep să câștige popularitate (mai ales de cand cu FB) și să devină răsturnate din context, ca un joc rău de-a telefonul fără fir. În cele din urmă, se pare că toată lumea a auzit o variantă a poveștii, care îi adaugă cumva autoritate, chiar dacă bunul simț ar spune altceva...

Miturile sunt foarte prezente atunci când vine vorba de încercarea de a concepe, sarcina și travaliul / nașterea

Dacă femeie a avut arsuri la stomac în timpul sarcinii și a născut un copil cu mulți păr, brusc, este o regulă. Motivul pentru care aceste povești/mituri sunt atât de răspândite în timpul sarcinii este că, deși știința ne poate spune atât de multe despre bebelușul în creștere, nu este într-un moment în care ne poate spune cu exactitate data nașterii, cum va arăta bebelușul sau cum va decurge travaliul.

Fiecare mit despre sarcină și naștere este diferit, ceea ce înseamnă că viitoarele mame se bazează pe poveștile experiențelor altor femei pentru a le ajuta să-și prezică propria soartă. Dacă se pare că ai sarcina prelungită, s-ar putea să fii în punctul în care vei crede orice poveste auzi, oricât de ciudată ar părea. Deci, pentru a economisi ceva timp și pentru a-ți ușura mintea un pic, iată câteva mituri obișnuite despre bebelușii care nu vor să se nască precum și știința reală din spatele lor.

La prima sarcină, bebelușii se nasc întotdeauna mai târziu

Aceasta este o poveste destul de obișnuită pe care o cred o mulțime de oameni, totuși, deși poate fi cazul unora, cu siguranță nu este adevărată pentru toate femeile. Allen Downey, profesor la Olin College, a analizat tendințele datelor și a constatat că un prim-născut este cu 15% mai probabil să se nască târziu (după 40 de săptămâni), dar este, de asemenea, cu 12% mai probabil să se nască devreme (înainte de 37 de săptămâni). La ceea ce se poate aștepta o mamă pentru prima dată, este o „primă etapă” mai lungă a travaliului, deoarece poate dura până la 19 ore, spre deosebire de o medie de 14 ore pentru sarcinile ulterioare.

Ad-Extra3:

Dacă travaliul durează enorm de mult, e băiat

În calitate de femeie care a îndurat un travaliu zile întregi cu amândoi copiii, pot spune cu încredere, doar pentru că ești în travaliu, nu înseamnă că bebelușul tău se grăbește să iasă. De fapt, travaliul prelungit poate însemna din punct de vedere tehnic că dai naștere târziu, iar miturile spun că travaliul lung înseamnă că ai un băiat. Deși vă pot spune că aceasta nu este o regulă, deoarece amândoi copiii mei sunt de sex feminin, există un studiu de cercetare din 2017 realizat pe 1.550 de femei care a constatat că stadiul activ al travaliului la femeile care au băieți a durat mai mult decât cele care aveau fete.

O plimbare cu mașina va induce travaliul

Uite, odată ce ai ajuns la 40 de săptămâni, ai rămas însărcinată suficient de mult. Nimeni nu te-ar învinui dacă ai vrea să naști acum. Un mit obișnuit este că, dacă bebelușul tău întârzie, plimbarea cu o mașină pe un drum accidentat îți va rupe membranele și va provoca travaliul. Din păcate, Texas A&M Health a dezmembrat acest mit, spunând că „nu există dovezi științifice care să susțină acest mit”.

Luna este vinovatul!

Bebelușul tău ar putea întârzia, pentru că așteaptă luna plină, dacă trebuie crezut acest mit... Adevărul este că  mulți copii se nasc pe timpul nopții cu lună plină și nu din întâmplare. Un studiu de patru ani pe mai mult de 500.000 de nașteri a dovedit că această teorie este un mit. De fapt, luna nu are niciun efect asupra dezvoltării bebelușului și / sau a travaliului, așa cum au spus cercetătorii: „Nu am găsit diferențe semnificative în ceea ce privește frecvența nașterilor, calea nașterii sau complicațiile la naștere în cele 8 faze ale lunii."

Ananasul poate provoca nașterea

Aparent, dacă asculți miturile, ananasul poate provoca nașterea, deoarece fructele dulci vor „coace” colul uterin. Dacă ar fi atât de ușor! OBGYN Elaine Duryea, M.D., a explicat într-un articol al Universității din Texas Southwestern Medical Center că miezul unui ananas conține o enzimă care „descompune proteinele din țesut și este ceea ce face ca limba ta să se furnice sau să dezvolți anumite răni atunci când mănânci ananas”. Cu toate acestea, ea spune că nu există dovezi care să susțină faptul că ananasul are același efect asupra colului uterin, mai ales că acidul din stomac dezactivează esențial enzima, astfel încât corpul nu o absoarbe.

După 40 de săptămâni este deja „târziu”

Când rămâni însărcinată, ți se spune că bebelușul are nevoie de aproximativ 40 de săptămâni pentru a se dezvolta, așa că, odată ce ai ajuns la cele 40 de săptămâni și o zi, copilul ar trebui să fie gata de naștere. Nu este clar dacă este vorba despre un mit sau doar despre o concepție greșită obișnuită, dar în orice caz, data probabilă a nașterii este pur și simplu o estimare. Deci, dacă intri în travaliu la 41 de săptămâni, este posibil să nu fie deloc o sarcină prelungită, doar o dată probabilă a nașterii incorectă. Data nașterii este estimată pe baza ultimului ciclu menstrual, dar într-un articol despre Nașterea bazată pe dovezi (Evidence-Based Birth), Rebecca Dekker, RN, Ph.D., spune că acest lucru nu este întotdeauna corect. Femeile pot avea menstruații neregulate, este posibil să nu ovuleze exact în a 14-a zi a ciclului și nici măcar să nu-și amintească data exactă în care a început ultimul lor ciclu menstrual. În schimb, medicii tind să folosească ultrasunetele ca un indicator mai bun al momentului în care se află un bebeluș în gestație, astfel încât bebelușul tău de 41 de săptămâni poate fi de fapt un bebeluș perfect de 40 de săptămâni.

Citeste Despre o barza tare leneșă in săptămana 41 - jurnal de sarcină

Miturile sunt cu siguranță distractive, dar ar trebui luate cu un grăunte de sare

Temperamentul, genul și intrarea mai târziu în lume a bebelușului tău se bazează în întregime pe biologie, nu pe lună sau pe un drum accidentat cu mașina. Deci, dacă nu aștepți cu răbdare să vină bebelușul tău, ridică-ți picioarele umflate, relaxează-te și ia niște ananas (nu pentru că va grăbi lucrurile, doar pentru că este delicios).

► Citeste si 10 lucruri ciudate pe care orice femeie însărcinată le face

10 superstitii despre sarcina sau ce mai spun babele despre sarcina

Cele 40 de saptamani de sarcina sunt perioada in care vei primi cele mai multe sfaturi ... pentru ca toata lumea pare sa stie totul despre sarcina ...  Dar este si perioada in care vei primi multe intrebari foarte personale „Ce vei avea? Cat de mare este? Cand vei naste? Vei dori sa nasti prin cezariana? Ce nume ii vei pune? Il vei alapta la san sau nu?” Apoi, fiecare intrebare adresata este urmata de un sfat, caci nu este nimic care sa scoata mai usor la iveala teoriile si simplele afirmatii asa cum o face sarcina.

Desi unele sfaturi si sentimente sunt nesolicitate si enervante ,superstiile adauga culoare si amuzament oricarei sarcini. Iata 10 superstitii despre sarcina sau ce mai spun babele despre sarcina ...

Despre miturile sarcinii, mai cititi

14 mituri fantastice despre sarcina, din intreaga lume

Babele de martie: ce inseamna, cum se alege baba de martie si cum arata

Burtică mare sau mică? Lată sau ingustă? Poate dimensiunea sau forma burticii prezice o sarcină sanatoasă?

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii © 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII