Când bebe plânge fară motiv, există motive. Iată care pot fi cauzele si ce poti face - dragă mami obosită

Cand bebe plange fara motiv, exista motive. Iata care pot fi cauzele si ce poti face - draga mami obosita

Când bebe plânge fară motiv, există motive. Iată care pot fi cauzele si ce poti face - dragă mami obosită

Bebe plange fara motiv - ma poate ajuta cineva va rog?
Bebe e hranit? Verificat. Scutecul este curat? Verificat. Nu are febră? Verificat... Deci, de ce plânge bebelușul tău?


Bebelușii au propriile motive întemeiate. Dar chiar și cei mai înțelepți părinți nu pot citi mintea copiilor lor - iar bebelușii nu pot vorbi să ne spună ce nu este în regulă.

Dacă mai ai nevoie de strategii pentru a liniști bebelușul, citește mai departe. Din fericire, îi poți oferi confort fără a cunoaște cauza suferinței. Iată câteva metode încercate și reale:

- vei citi:
Dă-i bebelușului ceva de supt
Înfașă bebelușul
Muzică și ritm pentru bebe
Zgomotul alb face minuni
Aerul proaspăt si apa caldă
Mişcarea și masajul
Oferă-ți o pauză


Bebe plange fara motiv!!! - ajutor

Ma poate ajuta cineva va rog? Bebe vrea laptic si la 10 -20 de min dupa ce e alaptata , tin sa menționez ca alăptez la san si avem 9 saptamani acum, ar putea fi vorba de un puseu de creștere? Mananca cate 20 de min dupa care adoarme si in 10 min iar vrea si tot asa, noaptea se trezeste foarte des sa zic din 2 in 2 ore daca nu mai des, mănâncă 5 -10 min adoarme la loc si tot asa .

Ce ma sfătuiți? A mai pățiți cineva asa ceva ? Colici nu are pentru ca daca ar avea ar plange intruna dar asa se liniștește la săn dupa ce papă - intreaba o mamica obosita in sectiunea de INTREBARI
 

zz

 

Dă-i bebelușului ceva de supt

In primul rand trebuie sa stii ca suptul poate stabiliza ritmul cardiac al bebelușului, îi poate relaxa stomacul și poate calma membrele care se agită. Oferă-i o suzetă sau un deget pe care să-l prindă și se va liniști. In plus, ar putea fi vorba despre un puseu de crestere - citeste aici despre aceste perioade cand bebelusul are nevoie de mai multa hrana din motovul simplu ca ... creste mai mult.

Citeste si 5 lucruri despre puseele de creștere ale bebelușului pe care orice mămica trebuie să le știe

&Infașă bebelușul

Nou-născuților le place să se simtă la fel de calzi și de siguri ca în uter: încearcă să înfeși copilul într-o păturică sau să-l porți într-un wrap aproape de tine, pentru a recrea acel sentiment. Unii bebeluși răspund mai bine la alte forme de confort, cum ar fi mișcarea ritmică sau suptul unei suzete.

"Fiicei mele îi place să fie înfășată... strâns. Cu cât este mai strâns, cu atât este mai mare zâmbetul ei. Are și o pătură preferată pe care o încălzesc în uscător câteva minute înainte."
- Ana

Ad-Extra3:

Muzică și ritm pentru bebe

Încearcă să pui muzică, să-i cânți un cântec de leagăn sau melodia ta preferată și să dansezi prin cameră cu bebe. Experimentează cu diferite tipuri de muzică pentru a vedea la ce răspunde copilul mai bine.

"Am găsit cel mai bun mod de a-l alina pe micuțul nostru: punem muzică și dansăm cu el. Corpul său se relaxează după aproximativ două melodii și chiar adoarme uneori. Ritmul și mișcarea par să facă minuni."
- Tatiana

Zgomotul alb face minuni

Bâzâitul unui aspirator s-ar putea să nu pară foarte liniștitor pentru tine, dar mulți copii sunt liniștiți de un flux constant de zgomot alb” care blochează alte zgomote - la fel ca sunetul constant al sunetelor corporale pe care le-au auzit în uter.

"Un lucru care îmi calmează bebelușul este sunetul apei. Stau cu el, în brațe, cu robinetul deschis și fredonând cântecul său preferat aproape de ureche. În câteva minute s-a liniștit!"
- Mihaela

"Zgomotul alb al ventilatorului funcționează excelent. De obicei durează doar câteva secunde și este din nou calmă."
- Iulia

Aerul proaspăt si apa caldă

Uneori, pur și simplu deschizând ușa sau ieșind afară cu bebelușul, îi poate opri plânsul instantaneu. Dacă funcționează, savurează momentul!

Ca și aerul proaspăt, apa caldă poate calma și opri lacrimile bebelușului. Încearcă să ții bebelușul în brațe sub un dușcald. Dacă nu îi place zgomotul sau stropitul apei, e ok, scoate-l de acolo, dar unii bebeluși adoră acest lucru.

Mişcarea și masajul

Mișcarea implicată în a fi purtat în brațe sau într-un sistem ergonomic poate fi suficientă. Alte modalități de a pune copilul în mișcare: un scaun balansoar sau un leagăn; o plimbare cu căruciorul sau cu mașina.

Majorității bebelușilor le place să fie atinși, așa că un masaj ar putea fi exact ce au nevoie. Nu trebuie să cunoaști mișcările perfecte - atâta timp cât sunt blânde și lente, acestea ar trebui să aducă confort.

"Dacă am încercat totul și fiul meu încă plânge, o iau de la capăt. Îi scot toate hainele, îi schimb scutecul, îl masez cu puțină loțiune calmantă, îl îmbrac, îl țin aproape de mine și, dacă tot plânge, îl hrănesc. Se pare că funcționează întotdeauna."
- Crina

Oferă-ți o pauză, mami!

Un bebeluș care plânge, care nu poate fi ușor liniștit, pune mult stres pe părinți. Din fericire, pe măsură ce bebelușul tău va crește, va fi mai capabil să se calmeze și o mare parte din plâns se va opri.

Între timp, nu te simți vinovată să ai grijă de tine. Te va face un părinte mai răbdător și mai iubitor. Când atingi limita, încearcă aceste sfaturi:


Pune copilul într-un loc sigur și lasă-l să plângă pentru o vreme.
Sună un prieten sau o rudă și cere-i sfaturi sau ajutor.
Lasă pe cineva în care ai încredere să preia o vreme îngrijirea copilului.
Pune muzică liniștitoare pentru distragerea atenției.
Respiră adânc.
Nu uita: plânsul în sine nu îl va răni pe bebeluș - și este posibil să aibă nevoie doar de eliberare.
Repetă-ți: „Copilul meu va depăși această fază”.
Orice ai face, nu-ți exprima frustrarea scuturând copilul.

"Sunt proaspăta mămică, mă descurc cu nopțile nedormite și scutecele murdare, dar plânsul poate fi un pic copleșitor. Am plâns cu copilul. Uneori, când devine prea mult, fac un pas înapoi, respir adânc, îi predau copilul soțului meu și îi spun că este „timpul pentru MINE acum”."
- Alexandra

"Când fiul meu plânge fără motiv, încerc să-i citesc cărți și să-i arăt pozele. Uneori are doar gaze și îl las să se întindă pe burtică și asta-l ajută. Alteori trebuie doar să plângă, așa că l-am lăsat să plângă timp de cinci minute și apoi încerc să-l liniștesc iar."
- Diana

"Încerc mereu să-mi amintesc ce mi-a spus cineva odată: "Uneori toată lumea are nevoie doar de un plâns bun. Cum te-ai simți dacă ai avea nevoie să plângi și cineva nu te-ar lăsa, dar ai încerca totul pentru a te opri din plâns..." Acum îmi țin copilul și îl las să plângă. Știe că sunt acolo și se va opri când se va simți mai bine."
- Caty

"Mi-a luat ceva timp să aflu că este ok să-mi pun copilul în pătuțul lui pentru o pauză în timpul crizei de plâns. Uneori, doar o pauză de cinci minute de la plâns este suficientă pentru a reîmprospăta un părinte obosit și frustrat și pentru a-i oferi energia pentru a continua."
- Lidia

De ce sunt bebelusii mai agitati seara?

De ce devine bebelusul atat de agitat seara?  - se intreaba atat de multe mamici...O explicatie frecvent auzita despre agitatia de seara a bebelusului, este faptul ca volumul laptelui tinde sa fie mai mic spre seara din cauza ciclului natural al hormonilor pe parcursul zilei.

Chiar daca volumul laptelui este mai mic seara, continutul de grasime este de obicei mai mare seara (mai ales daca bebelusului i se permite sa controleze acest lucru prin alaptare), astfel incat cantitatea de calorii pe care copilul o primeste nu trebuie sa fie semnificativ diferita. Fluxul de lapte poate fi mai lent seara, ceea ce poate fi frustrant pentru unii bebelusi citeste in continuare de aici.

► Citeste si In brate la mami bebelusul simte mai putina durere. Studii noi confirma importanta contactului cat mai strans cu bebelusul

Despre plansul bebelusilor, cateva extra informatii care te pot ajuta

Cum stim ca bebelusului ii e foame si cum este plansul de foame al bebelusului? Iata cum plange si cand e flamand.

Cand bebelusul nu se opreste din plans: cele 5 sfaturi ale pediatrului celebru Harvey Karp

Plansul bebelusului ofera indicii despre dezvoltarea vorbirii sale

Bebelusii trebuie sa si planga - iata cat si de ce

Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma

Bebelusul tau este agitat, nervos si pare ca nimic nu il multumeste. Ai da orice sa afli secretul care iti va calma copilul.

Iata cateva scenarii care il pot irita si agita pe bebe, dar si solutiile pentru a-l calma... ... articolul complet AICI 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII