Nasterea prin operatie cezariana poate cauza infertilitate. Mie asa mi s-a intamplat - confesiunile unei mamici

Nasterea prin operatie cezariana poate cauza infertilitate. Mie asa mi s-a intamplat - confesiunile unei mamici

Nasterea prin operatie cezariana poate cauza infertilitate. Mie asa mi s-a intamplat - confesiunile unei mamici

Pentru unele femei, o naștere prin cezariană poate sta la baza infertilității. Femeile trebuie să fie mai bine informate despre efectele și consecințele unei cezariene.

Nașterea prin operație cezariană poate provoca infertilitate, dar înainte de asta, te poate duce la disperare. Mie așa mi s-a întâmplat - confesiunile unei mămici. 😔

veti citi
Nasterea prin operatie cezariana poate produce infertilitate. Mie asa mi s-a intamplat
Am conceput foarte repede, apoi am avut infertilitate inexplicabila
Sindrom cicatricial cezarian
Control dupa o nastere prin cezariana?

Nasterea prin operatie cezariana poate produce infertilitate. Mie asa mi s-a intamplat

Pentru unele femei - nasterea prin cezariana poate fi cauza imposibilitatii de a mai face un copil. Pentru ca intr-adevar, cezariana poate provoca infertilitate. Iata confesiunea unei mamici povestita pe forumul Desprecopii.

În octombrie 2016 am avut o cezariana de urgenta - acel gen de nastere in regim de urgenta in care nu esti intrebata despre planuri de nastere iar anestezistul are timp doar să întrebe: „ești alergica la vreun medicament?” înainte de a te trânti sub anestezie. Genul de nastere în care nu-ți vezi bebelusul cum se naste ...

Am conceput foarte repede, apoi am avut infertilitate inexplicabila...

Fiul nostru a fost conceput în prima lună în care am încercat... Când avea aproape doi ani, am început să incercam iar sa concepem un bebe - dar fara succes. Iar in curand va avea patru ani. Ultimii doi ani au fost sumbri, lună de lună de nimic, nimic, nimic, pline de avorturile spontane foarte timpurii.

Diversi medici de familie au fost optimiști, dar la un moment dat am decis sa vedem ce se intampla cu adevarat : ne-am dus la o clinica specializata in probleme de fertilitate. Au efectuat teste și au pus o mulțime de întrebări și ne-au plasat în acea categorie captivantă, infertilitate inexplicabilă.

Mai întâi am luat clomifen, un gen de medicament care determină ovarele să elibereze mai multe ouă. Am dat greș la câteva zile după testul pozitiv. Pe măsură ce cheagurile de sange s-au elimnat ... am căzut și eu mental și am petrecut săptămâni de depresie si disperare.

Apoi ne-am gandit la urmatoarele arme - FIV.

De multe ori în timpul procesului de FIV, o baghetă cu ultrasunete se introduce in vagin astfel incat specialiștii să poată număra ouăle și să măsoare foliculii și lucrurile; într-una din acele momente, medicul a văzut lichid în uterul meu. Cu siguranță, lichidul nu ar fi trebuit să fie acolo. Cu toate acestea, a fost din nou la următoarea mea ecografie câteva zile mai târziu. La sfatul specialistului nostru am decis să continuăm cu colectarea ovulelor dar am hotarat sa înghețăm orice embrioni până când ne putem da seama ce este acel lichid și să ne ocupăm de el.

Pe drumul spre casă am căutat pe Google câteva variante privind „fertilitatea si fluid in uter”. Asa am aflat ca se poate intampla ca o cicatrice de la cezariană sa se vindece într-un mod ciudat și sa provoace infertilitate.

Sindrom cicatricial cezarian

RMN a confirmat diagnosticul. Am avut un defect cicatricial prin cezariană, cunoscut și sub numele de nișă, pungă, istmocel, diverticul sau sindrom cicatricial cezarian.

Imaginați-vă o mica punga - un mini-buzunar scos din peretele musculos din interiorul uterului. Si apoi ganditi-va ca se umple cu sânge menstrual în fiecare lună și ținându-l pe sânge timp de o săptămână sau cam așa - provocand mic infectii si inflamatii de la luna la luna. Profesioniștii din domeniul medical numesc amestecul „citotoxic” și acesta este un cuvânt pe care nu-l doriți nicăieri în apropierea uterului: înseamnă „toxic pentru celulele vii”. Spermatozoizii sunt celule vii. La fel și embrionii.

Iată ipoteza acceptată pe scară largă a modului în care acel lichid afectează fertilitatea: în fiecare lună uterul meu ar produce o mulțime de minunat mucus întins menit să mențină sperma în viață pe durata înotării lor lungi către trompele uterine. Și în fiecare lună acel lichid citotoxic ar fi spălat de mucus și amestecat cu el.

Mai mult decât atât, inflamația constantă cauzată de defect schimbase probabil natura căptușelii mele uterine, făcând implantarea - punctul în care embrionul se cufundă și sarcina apare tehnic - mult mai dificila.

Pe măsură ce am consultat specialiști și am citit literatura medicală, am înțeles că aceasta este o afecțiune la nivelul cuspidului. În acest moment, aproape nimeni nu știe despre asta. Mulți dintre cei care o fac sunt convinși - chiar și în absența studiilor controlate randomizate standard de aur - că provoacă infertilitate și că este timpul să începem să informăm femeile.

"Cunoașterea este putere si cu siguranță cred că femeile ar trebui să știe și nu cred că vei speria pe nimeni” - mi-a spus medicul.

„Cred că aceasta este o cauză a infertilității, și cred că este una care este probabil nerecunoscută în multe situații”, a spus el.

Cu alte cuvinte: sunt femei care dupa o nasterea prin cezariana  - la fel ca mine, habar nu au, ca acest lucru le împiedică să rămână însărcinate din nou.

Citeste si Semnele unei infectii dupa o nastere prin cezariana si cum le poti preveni - sfatul medicului ginecolog

Ad-Extra3:

Control dupa o nastere prin cezariana?

L-am intrebat pe medicul specialist in fertilitate - Ar trebui ca femeile să fie verificate în mod curent pentru defecte cicatriciale după o operatie prin cezariana?

Nu - nu trebuie. Probabil ca se va crea o problemă care nu există ... Se va ajunge in situatii in care se va incerca remedierea prin operatie a unor femei care nu au astfel de probleme. Marea majoritate a femeilor cu acest sindrom vor rămâne însărcinate fără nicio problemă, așa că, dacă începeți să le verificați, adăugați anxietate și îngrijorare. ”

Mai rău: putem produce tratarea excesivă a femeilor. Chirurgia corectivă își asumă propriile riscuri și „ar trebui să fie o procedură destul de neobișnuită”.

Informarea femeilor despre refectele unei nasteri prin cezariana, pe de altă parte, ar trebui să fie de rutină, dar ar trebui făcută cu grijă. Nu am vrea ca femeile care au nevoie de o operație cezariană să o evite din cauza defectelor.

Cu toate acestea, medicii trebuie sa le informeze pe femei despre riscurile si eventualele efecte ale unei cezariene. Si nu ar trebui acceptate cezariane la femei care doresc o cezariană doar pentru comoditate sau pentru a-și proteja zona pelviană.

Despre nasterea cezariana, citeste si

Cezariana este o rana pe uter. Iata cum te vei recupera acasa si 6 lucruri de care trebuie sa ai grija - sfatul medicului ginecolog

Refacerea dupa o nastere prin cezariana

Recuperarea dupa cezariană: lucrurile pe care nu ți le spune nimeni

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
realizat dupa un topic de pe forumul Desprecopii

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Mădălina
    Mădălina trimis la 31/8/2021

    Buna ...acum 5ani si jumatate am nascut prin cezariana de atunci nu am mai ramas însarcinata niciodata nu neam protejat niciodata... am facut numeroase investigatii dar fara niciun rezultat nu se gaseste problema toate analizele sunt bune si ale mele si ale soţului meu ... suntem disperaţi ne mai dorim copii si noi si mai ales copilul nostru aveti vreo idee cam care ar fi cauza??

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII