5 Mituri spulberate cu privire la somnul nou-născutului

5 Mituri spulberate cu privire la somnul nou-nascutului

5 Mituri spulberate cu privire la somnul nou-născutului

Somnul unui nou născut este incă din primele zile ... un subiect stresant pentru proaspeții părinti.

Deși toate sfaturile pe care le primesc mămicile despre nou-născuți și somnul lor sunt cu siguranță bine intenționate, nu întotdeauna sunt de folos sau bune. Află care dintre sfaturile privind somnul nou-născutului nu trebuie ascultate și de ce.

- vei citi:
Părintele deține controlul asupra modului în care doarme nou-născutului
Adăugarea cerealelor în biberon îl va ajuta pe bebe să doarmă
Ține copilul treaz în timpul zilei și va dormi mai bine noaptea
Bebelușii dorm în liniște
La 3 luni, bebelușii ar trebui să poată dormi toată noaptea

Mitul nr. 1: Părintele deține controlul asupra modului în care doarme nou-născutului

Realitate: în primele câteva luni de viață ale unui bebeluș, ritmul circadian (instinctele care spun unei persoane când să doarmă și când să se trezească) nu sunt încă complet dezvoltate. Asta înseamnă că nu realizează neapărat dacă este zi sau noapte.

„Unele cicluri de somn ale bebelușilor vor fi scurte și altele mai lungi”, spune dr. Jacqueline Winkelmann, medic pediatru certificat și consilier șef al consiliului medical Miku. „Bebelușii, în special copiii nou-născuți, vor dormi când sunt gata și se vor trezi pentru că trebuie hrăniți, schimbați sau pentru că sunt supărați și vor doar companie.” Este în regulă dacă nou-născutul tău pare să nu aibă niciun fel de program de somn. Este însă important să aibă o rutină de culcare, dar nu-ți fă griji dacă nu are rezultat imediat.

Mitul nr. 2: Adăugarea cerealelor în biberon îl va ajuta pe bebe să doarmă

Realitate: indiferent cine ți-a spus asta - nu-l crede! Niciun studiu nu a demonstrat că cerealele adăugate în biberon îl vor ajuta să adoarmă sau să doiarmă mai bine. De fapt, „introducerea solidelor, inclusiv a cerealelor, înainte de vârsta de patru luni poate provoca probleme digestive la copiii mici și nu este recomandată”, spune dr. Winkelmann.

Mitul nr. 3: Ține copilul treaz în timpul zilei și va dormi mai bine noaptea

Realitate: s-ar putea să pară logic - la urma urmei, oamenii nu dorm mai bine când sunt obosiți? - dar este FALS. „Un bebeluș care nu doarme bine în timpul zilei va fi obosit, morocănos și va dormi prost!” spune dr. Winkelmann.

Ad-Extra3:

Mitul nr. 4: Bebelușii dorm în liniște

Realitate: bebelușii nu au nevoie de liniște deplină pentru a adormi. Gândește-te doar de unde au venit - pântecele tău, care este un loc destul de zgomotos! „Privarea completă de zgomot poate fi de fapt contraproductivă”, spune dr. Winkelmann. „Aparele de/cu zgomot alb și zgomotele naturale vor crea un mediu mai natural pentru bebeluș să doarmă.”

Mitul nr. 5: La 3 luni, bebelușii ar trebui să poată dormi toată noaptea

Realitate: vestea bună este că nimic nu este în neregulă cu bebelușul tău dacă nu doarme toată noaptea la vârsta de 3 luni. Vestea proastă este că bebelușul tău nu va dormi neapărat toată noaptea la vârsta de 3 luni. Probabil că va dormi pe perioade mai lungi până la această vârstă, dar nu te aștepta la opt ore de somn! O așteptare mai rezonabilă ar putea fi cinci sau șase ore pe noapte, ceea ce este încă un upgrade major de la doar câteva ore!

► Citeste in continuare Cat timp putem lasa un bebelus sa planga? Iata stadiile in functie de varsta bebelusului - sfatul medicului pediatru

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 

Sectiunea Somnul Bebelusului - ghid complet.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII