Am avut trei nașteri vaginale și fiecare a fost diferită datorită epiduralei - experiențele unei mămici
Am avut trei nașteri naturale și fiecare a fost diferită. Prima naștere a fost vaginală și am optat pentru anestezie epidurală, dar au apărut unele complicații din cauza acesteia. La a doua naștere, am ales să născ natural, fără niciun fel de medicamente, însă a fost mult mai dureroasă. Pentru a treia naștere vaginală, am optat din nou pentru epidurală, dar a fost necesară și o epiziotomie.
→ Iată experiența unei mămici de la Desprecopii, care a trecut prin trei nașteri vaginale cu diverse opțiuni și experiențe.
- vei citi:
Prima întâmplare cu epidurala nu a fost plăcută
Bebe doi s-a născut fără nici un medicament
Al treilea bebe a venit din nou cu epidurală
Beneficiile nasterii naturale
10 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala
Despre nasterea naturala
Prima întâmplare cu epidurala nu a fost bine simtita
Am nascut primul copil prin nastere vaginala cu epidurala. La al doilea copil am optat pentru nașterea complet naturală cu al doilea copil pentru că am avut o epidurală la primul, cu trei ani în urmă și au existat unele probleme. Am simțit că ceva nu este ok și am rugat asistenta să verifice epidurala - s-a dovedit că nu funcționa corect. După ce a fost „fixată”, am avut încă dureri mari și am ajuns cu un picior drept complet amorțit.
Îmi amintesc clar că soțul meu m-a ajutat să șchiopătez / să mă trag cu piciorul la fereastra pentru a o vedea pe bebelina noastră!
Citeste Epidurala la nastere. Iata care sunt beneficiile si riscurile unei astfel de anestezii.
Bebe doi s-a născut fără nici un medicament insa durerea a fost mai mare
Așadar, când a venit timpul pentru bebelușul numărul doi, m-am gândit că am trecut practic prin naștere fără ajutorul epiduralei prima dată (pentru ca nu a functionat) și că de data aceasta durerea va fi aproximativ aceeași, minus piciorul meu coplet amortit. După cum s-a dovedit, acea epidurală trebuie să fi făcut mai mult decât credeam, deoarece durerea a fost considerabil mai mare.
Al treilea bebe a venit din nou cu epidurală
Al treilea bebe a venit pe lume tot prin nastere naturala - vaginala - dar am avut și o epiziotomie... Dar, în general, mă bucur că am făcut-o. Plănuiam să fac asta fără medicamente cu bebelușul numărul trei. La un moment dat în timpul travaliului, durerea a fost la maximum, iar asistenta a crezut că mai am aproximativ 30 de minute de travaliu. Așa că am ales epidurala în ultimul moment, care a început să-și facă efectul exact în momentul în care trebuia să împing. A fost un fel de compromis perfect!
Informeaza-te! Citeste Nasterea vaginala pas cu pas: pregatiri, stadii si cum decurge travaliul
Ad-Extra3:
Beneficiile nasterii naturale
Unul dintre beneficiile nasterii naturala este experienta de senzatii, care nu ar putea fi resimtite in orice alt moment. Dvs. si partenerul dvs. veti fi legati in totalitate de copilul dvs. intr-un mod unic. Unii pretind ca nasterea dureaza mai putin fara utilizarea medicamentelor pentru durere sau a celor de declansare a procesului. Indiferent ce cale veti alege pentru a naste, imbarcati-va pentru aceasta calatorie cu incredere si cu credinta ca o nastere sanatoasa este cea potrivita.
Odata ce veti ajunge acasa de la spital (sau daca ati nascut la domiciliu), veti avea un nou set de responsabilitati - grija pentru "pachetelul" dvs. de bucurie! Cu bebelusii nu este intotdeauna usor, unii dintre ei jucandu-se la modul cel mai serios cu nervii parintilor lor, chiar inainte de a deschide complet ochii. Trebuie sa fiti pe deplin constienti ca in primele zile si saptamani lucrurile pe care nu le-ati luat in serios, se vor adeveri. Deasemenea, trebuie sa stiti ca privarea de somn creeaza probleme minore, iar stresul este cel care va face sa va simtiti rau.
10 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala
Esti insarcinata si incerci sa te decizi ce vrei sa faci cand va veni sorocul nasterii. Probabil ca te-ai gandit la o nastere naturala, insa iti este teama ca nu vei reusi sa o duci la bun sfarsit. Dar trebuie sa stii ca atat pentru mama, cat si pentru copil, exista o multime de beneficii ale nasterii naturale si foarte multe abordari diferite ale travaliului, fara a folosi medicatie. Daca ai luat in considerare posibilitatea nasterii naturale, insa inca nu te-ai hotarat sa o faci, aici sunt 10 motive bune pentru a oferi o sansa naterii natural.
Esti insarcinata si ti-e frica de nastere? Evita sa asculti alte povesti oripilante despre nastere. Iata ce spune medicul despre cele trei frici majore
Esti insarcinata si ti-e frica de nastere? Cele mai mari spaime despre travaliu si nastere sunt spuse de femei altor femei. Dar, un medic ne explică de ce nu trebuie să-ți fie frică de naștere - și încurajează femeile să înceteze să perpetueze teama durerii travaliului.
Pentru majoritatea femeilor, travaliul este dureros, dar corpul și inima ta pot face față durerii. O să fie bine!..mai departe
Despre nasterea naturala merita citit si:
Cum sa nasti mai repede – mituri si adevaruri despre grabirea nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Nasterea naturala (vaginala)
Nasterea prin metoda Lamaze
Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:
8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere
Forum despre nasteri
Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.
autor: o mamica de pe forumul Desprecopii
Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII