Când se rupe APA: legende și senzații - de fapt iată ce trebuie să ȘTII
Ruperea apei unei femei însărcinate este un semnal care aduce panică în rândul viitorilor părinți. Travaliul timpuriu este un mister pentru multe dintre noi, dar singurul lucru pe care îl știm din filme este că apa se rupe și, deodată, începe nașterea. Scena ne este bine cunoscută: o viitoare mămică, gata să nască, face cumpărături într-un magazin și, deodată, un suvoi de apă face leoarcă toată podeaua, înspăimântând-o. Noi, ca femei însărcinate, ne așteptăm la același lucru.
Adevărul este că nu se întâmplă așa pentru marea majoritate a graviduțelor...
despre ruperea apei, inaintea nasterii veti citi:
Cand se rupe apa - legende si mituri urbane
Uneori, apa nu se rupe
Atunci cand se rupe apa
Care este senzatia
In primul rand se rupe apa, si apoi urmeaza travaliul, corect?
Despre nastere
Cand se rupe apa - legende si mituri urbane
Travaliul timpuriu este un mister pentru multe dintre noi, dar singurul lucru pe care il stim din filme este ca apa se rupe si, ca, deodata incepe nasterea. Scena ne este bine cunoscuta: o viitoare mamica, gata sa nasca, face cumparaturi intr-un magazin, si deodata, un suvoi de apa face leoarca toata podeaua, inspaimantand-o, iar noi, ca femei insarcinate ne asteptam la acelasi lucru. Adevarul este ca nu se intampla asa pentru marea majoritate a gravidutelor.
Uneori, apa nu se rupe
Uneori, atunci cand apa "se rupe", nu va fi mai mult decat o scurgere usoara, iar alteori nici macar o scurgere constanta, care sa coboare pe picior sau sa ude lenjeria de corp. Pentru unele dintre femei, acest lucu se confunda cu senzatia de a urina mai des, de abia atunci puteti descoperi un lichid de culoare rozalie pe hartia igienica, care sa va anunte scurgerea, dar altfel decat senzatia de a urina mai des.
Daca observati ca urinati mai mult decat de obicei si nu exista nici o anormalitatea in culoare, ar trebui sa va anuntati medicul.
Atunci cand se rupe apa
Cele mai multe dintre povestile pe care le-ati auzit in legatura cu acest aspect sunt acelea in care viitoarea mamica este in pat. Este foarte probabil ca travaliul sa inceapa in timpul noptii, asa incat nu trebuie sa va faceti griji cu privire la podeaua magazinului in care va faceti cumparaturile. Indiferent de locul in care se va intampla, nu va imaginati ca veti avea parte de un galon de lichid, ci de cel mai probabil o cantitate egala cu cea a unei cesti sau doua de cafea, cu care va veti descurca fara probleme. De cele mai multe ori copilul este suficient de coborat, asa incat, capul lui va bloca fluidul de la nivelul colului uterin, astfel incat restul lichidului va ramane in interior.
Ad-Extra3:
Care este senzatia de rupere a apei
Daca aveti o scurgere, este foarte probabil ca nu veti avea nici un indiciu ca aveti asa ceva; nu veti avea senzatia ca vi se scurge un lichid. In cazul in care se rupe apa, s-ar putea sa simtiti ca un fel de explozie inainte de a simiti lichidul, si multe dintre viitoarele mamici stiu exact ce se intampla. Chiar daca apa se rupe complet, s-ar putea sa nu simtiti nimic iesit din comun, doar apa care se scurge pe picior sau sub dvs. atunci cand va treziti.
In primul rand se rupe apa, si apoi urmeaza travaliul, corect?
Sansele ca apa sa se rupa - ca prim semn ca sunteti in travaliu sunt foarte mici, mai mici de 10% intr-o sarcina la termen. Ruperea apei inainte de inceperea contractiilor este ceva destul de neobisnuit.
Adevarul este ca, de obicei, apa nu se va rupe de la sine pana nu sunteti intrata bine in travaliu, uneori, chiar in timp ce impingeti fatul. Apa este conceputa pentru a va ajuta atat pe dvs. cat si copilul dvs. sa simtiti mai putina presiune in timpul contractiilor cu care va confruntati, asa ca este menita sa ramana intacta pana la finalul procesului nasterii. Uneori se intampla asa, alteori nu, dar de cele mai multe ori veti intra in travaliu cu apa inca sigilata in interiorul pantecelui.
Citeste pe larg despre pregatirea corpului copilului pentru nastere.
Despre nastere mai cititi:
Informatia conteaza
Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Vaputeti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
Forum despre nasteri
Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.
autor: dr. Anamaria Lupu, pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII