Sindromul celei de a doua nopți a nou-născutului - iată ce trebuie să știi dragă mami de bebe nou-născut
Nou-născuții dorm, mănâncă și plâng. Știm asta. Dar la cât de mult somn ar trebui să ne așteptăm? Cât de mult plâns este normal? Faptul ca vrea sa suga tot timpul este un semn de avertizare? Ceea ce vrei cu adevărat să știi este: „Cum știu dacă bebelușul meu este bine ????”
• Sindromul celei de a doua nopți este comportamentul manifestat de majoritatea nou-născuților a doua noapte - Continuă să citești și îți vom spune ce trebuie să știi.
- vei citi:
Ce este Sindromul celei de a doua nopți cu nou-născutul?
De ce se întâmplă sindromul a doua noapte?
Tehnici de supraviețuire sindromului celei de a doua nopți
Semne de avertizare
Ce este Sindromul celei de a doua nopți cu nou-născutul?
Sindromul celei de a doua nopți este comportamentul manifestat de majoritatea nou-născuților a doua noapte. Primul lucru de reținut este că majoritatea nou-născuților o fac. Este normal. Se caracterizează prin alăptarea frecventă. Foarte, foarte frecventă. Incredibil de frecventă chiar. Sesiunile de alăptare pot fi foarte lungi, durând o oră sau mai mult. Sau pot fi foarte scurte, urmate de o perioadă de somn la fel de scurtă.
Dacă îl pui în pat, de obicei se va trezi și va dori să sugă din nou. Bebe vrea sa pape la cerere - de citit Alăptarea la cerere: tot ce trebuie să știi pentru un bebe fericit
S-ar putea să te gândești la oricare dintre aceste lucruri:
Cum poate să-i fie foame? Tocmai l-am hrănit.
Cum poate continua să mănânce? Trebuie să fi supt tot laptele.
Dacă ar rămâne treaz și ar suge suficient timp, s-ai sătura și apoi ar dormi.
Probabil nu primește deloc lapte și de aceea vrea să sugă continuu.
Dacă ai ultimul gând, te-ai înșelat de cele mai multe ori!
De ce are loc sindromul celei de a doua nopți ?
Gândește-te o clipă la existența bebelușului tău PÂNĂ în acest moment. A petrecut nouă luni în acel loc frumos, cald și confortabil. Toate nevoile i-au fost satisfăcute. Totul era perfect și era hrănit în mod constant. Apoi totul se schimbă. Radical. Gândește-te la asta un minut. În primul rând, există ore și ore de masaj intens. Apoi se trezește strâns printr-un pasaj destul de îngust. Este brusc întâmpinat de aerul rece. Să fim sinceri, tot aerul se simte rece când ești ud. Sperăm că este pus piele pe piele cu tine, mami. Apoi este frecat cu pături și prosoape. Prosoape! Nu am întâlnit niciodată un prosop de spital foarte moale, nu-i așa?
La un moment dat, un stetoscop rece i se pune pe piept, iar un termometru i se aruncă sub axilă. Apoi vin hainele. Te-ai gândit vreodată cum se simt hainele pentru prima dată? Există și schimbările de scutec. Majoritatea nu adoră schimbarea scutecului în acele zile timpurii. Ce parte din asta pare reconfortantă? Dacă ai spune partea cu piele pe piele, atunci ai avea dreptate. Sunetul vocii mamei și parfumul pielii ei.
Instinctele nou-născutului îl vor conduce de obicei spre sân, unde se simte brusc bine, deoarece suptul este foarte liniștitor - eliberează endorfine. Întreaga experiență a nașterii trebuie să fie destul de epuizantă. Probabil că se gândește la același lucru pe care îl gândim tu și cu mine după o experiență foarte intensă. „Am nevoie de o odihnă bună”. Este obișnuit să doarmă mult în primele 24 de ore de viață. Are sens. În prima zi are adesea mulți vizitatori. Bebelușul este trecut și ținut din brațe în brațe.
Există multă stimulare care determină adesea ore de somn îndelungate pentru nou-născut. Apoi vine noaptea și toată lumea pleacă acasă și începe sindromul celei de-a doua nopți. Iar bebelușul tău vrea să sugă TOT TIMPUL.
Bebelusul meu vrea sa stea la san tot timpul! Este normal? Da, asa se relaxeaza
Se pare că s-ar putea să nu mai dormi niciodată. (Îmi amintesc că m-am gândit exact la acest lucru ca și tine). Acesta este al doilea lucru de reținut: alăptarea este mai mult decât simplă hrană pentru bebeluși. A fi la sân este reconfortant. Este liniștitor. Bebe se simte în siguranță. Al treilea și cel mai important lucru de reținut: acesta este un comportament sănătos normal. Repetă-ți asta: Normal, Sănătos. Toate aceste aspirații te ajută să semnalizezi corpului să producă lapte! Sugarii alăptați la cerere au:
Mai puține probleme cu icterul
O creștere mai bună în greutate
O alăptare mai bună în general
Ad-Extra3:
Tehnici de supraviețuire a sindromului celei de a doua nopți
Acum, că știi cât de benefică este alăptarea pentru bebelușul tău, nu te va deranja deloc să nu dormi, nu? De, sigur! Nu am să mint, va fi greu. Știm cu toții că lipsa somnului este o formă de tortură. Secretul este de a minimiza lipsa de somn și de a avea un plan B. Un pui de somn după-amiaza (sau seara devreme sau oricând) trebuie să fie o prioritate maximă pentru tine. Toată chestia asta cu a dormi când bebelușul tău doarme nu este minciună, mami!
Dacă faci parte dintre acei oameni care pur și simplu nu pot dormi în timpul zilei, atunci nu dormi. Să-ți spui că trebuie să dormi este o modalitate sigură de a nu putea adormi. Planifică-ți să te odihnești doar. Stinge luminile, închide ochii. Numără înapoi de la 100. Redă sunete ale oceanului sau alte sunete liniștitoare. Lasă-ți mintea să ia o pauză. Fă-ți un plan B dacă nu mai reziști. Dacă te regăsești în acel moment când plângi mai tare decât bebelușul tău și spui „Nu pot face asta!” (Hei, se întâmplă!) treci la planul B.
Roagă-ți partenerul să aibă grijă de copil și fă câteva ture în sus/jos și pe holurile spitalului. Dacă ești deja acasă, mergi în altă cameră din casă. Uneori, dacă ai un plan B pregătit, nici nu vei mai avea nevoie de el. Acest plan va funcționa mai bine dacă partenerul.
Semne de avertizare
Alăptarea frecventă este normală. Cu toate acestea, unele lucruri sunt semne de avertizare că ceva nu este ok, cum ar fi plânsul inconsolabil sau bebelușul tău nu suge, doar plânge.
A suge dar fără a înghiți. De asemenea, lipsa scutecelor umede pentru o perioadă mai lungă de 12 ore. În a doua zi de viață, bebelușul ar trebui să aibă cel puțin două scutece umede. Letargie - dacă bebelușul nu suge și vrea doar să doarmă.
Sincer? Îmi fac mai multe griji pentru un bebeluș care doarme mult decât pentru bebelușul care vrea să mănânce constant.
Dacă te afli în spital, se vor monitoriza toate lucrurile importante. Dacă un bebeluș nu suge bine, asistenta îi va verifica probabil glicemia. Dacă bebelușul nu suge cel puțin la fiecare trei ore, folosește o pompă de sân. Dacă ești acasă și te gândești să suni medicul, asigură-te că știi când a fost ultimul scutec umede și ultima sesiune de hrănire. Verifică temperatura bebelușului. Probabil că medicul va dori să cunoască aceste informații.
Păstrarea unui jurnal te va ajuta să ții evidența hrănirilor dacă bebelușul nu suge frecvent. De asemenea, te va ajuta să ții evidența scutecelor.
Ca și în toate lucrurile, și asta va trece. A doua noapte se va încheia. Dacă bebelușul adoarme fericit, vine dimineața mai repede :)
► Citeste in continuare Prima saptamana acasa cu noul-nascut
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Despre bebelusul nou-nascut, citeste si
Bebelusul nou-nascut: schimbarile majore prin care trece in primele zile dupa nastere
autor: Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII