Ești însărcinată? Iată ce spune mărimea burticii despre tine - slalom printre mituri și adevăruri
Cât de mult spune mărimea burticii de gravidă despre tine? O burtică mare înseamnă un copil mare? O burtică mare inseamnă o naștere mai grea?
Răul de dimineață afectează mărimea burticii? Care este adevărul și care este ficțiunea? Avem intrebarile si raspunsurile...
- vei citi:
1. O burtică mare înseamnă un copil mare?
2. O burtică mică înseamnă un travaliu mai ușor?
3. A avea un bebeluș mare la naștere este ereditar?
4. Există riscuri legate de o bubrtică mai mare?
5. Poate subponderabilitatea să afecteze lucrurile?
6. Și a fi supraponderal?
7. Va afecta greața de dimineață dimensiunea bebelușului?
La fel ca bebelușii, burticile sunt de toate formele și dimensiunile.
La fel ca bebelușii, burticile sunt de toate formele și dimensiunile. O primă sarcină poate fi mai mică și mai perfectă, dar nu este întotdeauna cazul. Dimensiunea burticii depinde (evident) de câți bebeluși porți și (mai puțin evident) de felul în care este poziționat bebelușul și de cantitatea de lichid amniotic din uter.
Dar ca orice în timpul sarcinii, există multe mituri despre burtici și este important să separăm faptele de ficțiune.
1. O burtică mare înseamnă un copil mare?
Nu neapărat. Unele mame arată și se simt ca și cum ar fi inghitit un pepene intreg și sunt destul de șocate când nasc un mic pui de 3.100 grame. O burtică mare poate însemna pur și simplu mult lichid amniotic.
Citeste Lichidul amniotic: de ce este important nivelul sau in timpul sarcinii
Porti sarcina jos sau sus?
Ad-Extra3:
2. O burtică mică înseamnă un travaliu mai ușor?
Nu, un travaliu poate fi la fel de greu cu un bebe de 2.700 grame cum este și cu unul de 5.400 grame. Cât de grea este nașterea are mai mult de-a face cu poziția bebelușului și cât de relaxată și mobilă rămâi în timpul travaliului - mai ușor de spus decât de făcut, desigur!
3. A avea un bebeluș mare la naștere este ereditar?
Este posibil, dar de multe ori au atât de mult de-a face cu factorii sociali, cât și cu genetica. Dacă un părinte este supraponderal, probabilitatea ca un copil să aibă probleme cu greutatea este mai mare.
4. Există riscuri legate de o burtică mai mare?
O gravidă cu o burtică mai mare nu este de obicei mai expusă riscului decât una cu o burtică mai mică. Acestea fiind spuse, greutatea suplimentară in timpul sarcinii poate contribui la probleme precum hemoroizii sau varicele.
5. Poate subponderabilitatea să afecteze lucrurile?
IMC-ul ar trebui să fie undeva între 19 și 25. Dacă este semnificativ sub 19, riscurile de a avea un copil cu o greutate scăzută sau de a intra în travaliu devreme, cresc. Doar respectă o dietă sănătoasă.
Citeste si: Greutatea in timpul sarcinii - cat este sanatos si cat nu
6. Și daca esti supraponderala?
Dacă Indicele de masa corporala iMC-ul depășește 30, riscurile de complicații precum hipertensiunea arterială, diabetul și preeclampsia cresc - și acestea pot fi grave. Nu ar trebui să urmezi o dietă, dar este important să nu mănânci pentru doi! Ține evidența aportului de calorii și redu alimentele bogate în grăsimi și zahăr, pentru a reduce la minimum creșterea în greutate.
7. Va afecta greața de dimineață dimensiunea bebelușului?
Cu excepția cazului în care ai o versiune extremă a greții de dimineață - hyperemesis gravidarum - este puțin probabil ca bebelușul să fie în pericol. Încearcă să consumi alimente simple - puțin și des. În general vorbind, greața va trece după primul trimestru de sarcină.
► Citeste si 10 lucruri ciudate pe care orice femeie însărcinată le face
10 superstitii despre sarcina sau ce mai spun babele despre sarcina
Cele 40 de saptamani de sarcina sunt perioada in care vei primi cele mai multe sfaturi ... pentru ca toata lumea pare sa stie totul despre sarcina ... Dar este si perioada in care vei primi multe intrebari foarte personale „Ce vei avea? Cat de mare este? Cand vei naste? Vei dori sa nasti prin cezariana? Ce nume ii vei pune? Il vei alapta la san sau nu?” Apoi, fiecare intrebare adresata este urmata de un sfat, caci nu este nimic care sa scoata mai usor la iveala teoriile si simplele afirmatii asa cum o face sarcina.
Desi unele sfaturi si sentimente sunt nesolicitate si enervante ,superstiile adauga culoare si amuzament oricarei sarcini. Iata 10 superstitii despre sarcina sau ce mai spun babele despre sarcina ...
Despre miturile sarcinii, mai cititi
14 mituri fantastice despre sarcina, din intreaga lume
Babele de martie: ce inseamna, cum se alege baba de martie si cum arata
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2020)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © Desprecopii 2020
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII