Copilul tău are o imaginație de invidiat? Pune-l la joacă!

Copilul tau are o imaginatie de invidiat? Pune-l la joaca!

Copilul tău are o imaginație de invidiat? Pune-l la joacă!

Imaginația este critică în dezvoltarea copilului. Einstein a spus: „Imaginația este mai importantă decât cunoașterea”.

Imaginația este ușa posibilităților. Aici începe creativitatea, ingeniozitatea și gândirea în afara granițelor pentru dezvoltarea copilului. Jocul imaginativ și creativ este modul în care copiii învață despre lume. În timpul jocului imaginativ, copiii manipulează materiale, se exprimă verbal și non-verbal, planifică (intenționat sau neintenționat), acționează, interacționează, reacționează și încearcă diferite roluri.

De asemenea, copiii doresc întotdeauna să fie centrul atenției

Este normal ca cel mic să dorească să fie centrul atenției acasă. Pune-te în locul lui. Nu ai face la fel?

Copilul tău nu vrea să te enervezi pe el și nu vrea să-l cerți sau să-l pedepsești. Insistența este doar modul în care a învățat să comunice cu tine. El nu vrea să fie centrul atenției. De fapt, vrea doar să fie fericit și să se înconjurat de fericire, de cei pe care-i iubește.

Toată lumea, indiferent de vârstă, are nevoie de atenție!
Ne simțim bine când cineva își concentrează toată atenția asupra noastra. La fel simte și un copil. Chiar mai mult, copiii au nevoie de atenție pentru a crește, a dezvolta stima de sine și a simțului pozitiv al identității, dar și pentru a înflori și a reuși în viață. Există chiar cercetări care arată că atenția părinților are legătură cu eliberarea hormonilor de creștere a copiilor.

Desigur, vrei să îi oferi atenție copilului tău. Uneori, însă, se pare că are nevoie de multă atenție și timp, mai mult decât poate simți că ai tu de oferit. Nu trebuie să fii acolo în fiecare minut al fiecărei zile, dar ia în considerare când să le acorzi, cât de mult și ce fel de atenție.

În multe familii, ambii părinți lucrează. Unii părinți au două locuri de muncă. Dar cea mai importantă slujbă este să fii părinte. Când vii acasă după serviciu, acordă primele treizeci de minute copiilor tăi. Faceți orice împreună în fiecare zi, sau doar vorbiți.

Și fiindcă imaginația copilului este legată de atenția pe care el o cere constant părinților, iată câteva modalități de a petrece timpul împreună dar și de a consolida baza imaginației sale:

Crede în plictiseală

Mulți părinți simt instinctiv că cei mici nu mai au libertatea pe care au experimentat-o ​​în propriile lor copilării, dar totuși sunt prinși de presiunea de a-și implica copiii în activități structurate, conduse de adulți. Ai încredere că alegerea perioadelor de inactivitate este cel mai bun cadou pe care îl poți face copilului tău. Nu uita: jocul liber s-a dovedit a spori încrederea, abilitățile de rezolvare a problemelor, rezistența, conexiunile social-emoționale și multe altele.

Ai răbdare!

Cu programele tot mai încărcate de activități și excesul de tehnologie în societatea actuală, se petrece puțin timp în construirea imaginației. Trebuie să luptăm pentru libertatea copiilor noștri de a se deconecta și de a petrece timpul explorând și descoperind cine sunt.

Ad-Extra3:

Programează o pauză fără televizor sau jocuri video

O mare parte din timpul liber al copiii noștri astăzi este petrecut pe ecrane, ceea ce nu duce la dezvoltarea imaginației, abilități de comunicare și sentimentul de mirare. Deși va fi o provocare inițial, vei reuși. La masă de exemplu, nimeni nu are voie cu telefonul la el! Plimbările cu mașina pot fi lipsite de tehnologie. Setează o regulă conform căreia telefoanele nu pot fi utilizate în mașină și la masă, apoi experimentează conexiunile minunate pe care le ai cu copilul!

Lasă copilul să vină cu idei, să fie lider

Deși ocazional copiii ar putea avea nevoie de un adult, scopul trebuie să fie să îi lăsăm să vină ei cu idei de joacă/activități. Atâta timp cât sunt în siguranță, urmează regula "Pentru 30 de minute tu ești liderul!".

„Munca” poate fi distractivă

Activitățile pe care tu le vezi ca treburi plictisitoare, sunt de fapt unele dintre cele mai distractive activități pentru copii! Curățenia casei, vopsitul unui gard, greblat frunzelor uscate, udarea plante și spălatul mașinii pot fi super distractive. Dar sa nu uitam de gătit!

Provoacă-ți copilul

Este distractiv să găsești modalități de a aduce noi provocări în viața de zi cu zi a copilului. Aproape orice activitate poate fi transformată într-un joc: cât de repede putem pune masa, cât de repede ne putem pregăti pentru școală sau de culcare, de câte ori putem prinde o minge, câte mașini roșii vom vedea, al cui avion de hârtie poate zbura cel mai departe. etc.

 

Alte activitati pentru copii:

Glume pentru copii
Ghicitori
Proverbe si zicatori
Labirinturi
Desene de colorat, planse de colorat
Povesti (24)
Cantecele pentru copii
Poezioare
39 de jocuri in aer liber
 

Dezvoltarea intelectuala a copilului (4-12 ani)

Copiii si internetul...
Alegerea unui animal de casa
Fun Science: Cu noi sunteti diferiti!
Software educational pentru copii: util si distractiv
Alegerea unui sport pentru copil
Importanta familiei in procesul de invatare
Mami, ce inseamna moartea?
Invatati cum invata ei: Modurile in care sunt inteligenti
Inteligenţele multiple

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jocuri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII