Testul de toleranta la glucoza, experienta mea - jurnal de sarcina

Testul de toleranta la glucoza, experienta mea - jurnal de sarcina

Testul de toleranta la glucoza, experienta mea - jurnal de sarcina

Buna mamici! Astazi as vrea sa va povestesc despre experienta mea cand am fost sa fac testul de toleranta la glucoza. Acesta se face pentru a verifica daca mamica are sau nu diabet gestational (diabet de sarcina).

- vei citi:
Test de toleranta la glucoza
Cum se face testul de toleranta la glucoza
Eu am avut noroc si totul a fost bine
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii DeeaAndreea92 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Test de toleranta la glucoza

Astazi as vrea sa va povestesc despre experienta mea cand am fost sa fac testul de toleranta la glucoza. Acesta se face pentru a verifica daca mamica are sau nu diabet gestational (diabet de sarcina). Eu a trebuit sa il fac la 26 de saptamani, recomandat de medic. Am mers cu emotii la cabinet deoarece auzisem dinainte ca este un test destul de incomod (solutia pe care trebuie sa o bei este foarte dulce iar timpul de asteptare pana la finalul testului este de 2 ore)... Am sunat inainte sa intreb daca trebuie sa cumpar eu glucoza (necesara pentru test) deoarece unele laboratoare nu o pun la dispozitie.

Cum se face testul de toleranta la glucoza

Testul se face dimineata, dupa un repaus alimentar de minim 8 ore. Apa am avut voie sa beau si inainte si in timpul testului de aceea va sfatuiesc sa aveti la voi o sticluta. Mi s-a luat sange din vena (pentru aflarea glicemiei) dupa care a trebuit sa beau o solutie formata din 75g glucoza si vreo 300 ml apa. Desi solutia a fost fff dulce am reusit sa o beau usor usor dupa care m-am asezat pe un scaun. Urmatoarea parte a testului consta in recoltarea de sange la o ora si apoi la 2 ore dupa ingestia acelei solutii.

M-am simtit binisor vreo 45 de minute dupa care am inceput sa transpir ff tare si sa vad negru in fata ochilor. Am iesit putin afara sa iau o gura de aer curat (a fost f grea asteptarea pentru ca aveam si masca pe fata) apoi am revenit cumintica pe scaun. Dupa acest episod mi s-a recoltat sange a 2 oara si iar am asteptat. Am inceput sa imi revin, iar dupa inca o ora mi s-a recoltat pentru ultima data sange si am plecat acasa urmand sa primesc rezultatele online a doua zi.

Eu am avut noroc si totul a fost bine

Testul in sine nu este greu ci mai mult incomod deoarece dureaza destul de mult si ti se poate face rau de la cresterea brusca a glicemiei. Eu am avut noroc si totul a fost bine, glicemia fiind in limite normale la toate cele 3 recoltari. Totusi am inceput sa reduc putin dulciurile (mananc ff mult dulce) dar si fainoasele. Sunt foarte fericita ca totul a trecut cu bine si astept cu nerabdare sa imi strang puiutul in brate!

Autor - DeeaAndreea92, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Ad-Extra3:

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII