O treime dintre nou-născuți sunt infectați cu virusul Covid-19 înainte sau în timpul nașterii

O treime dintre nou-nascuti sunt infectati cu virusul Covid-19 inainte sau in timpul nasterii

O treime dintre nou-născuți sunt infectați cu virusul Covid-19 înainte sau în timpul nașterii

Analiza cazurilor neonatale raportate constată că majoritatea bebelușilor contractează virusul în spital, iar jumătate dintre nou-născuții cu coronavirus sunt asimptomatici.

Aproape o treime din infecțiile cu coronavirus la nou-născuți sunt contractate în uter sau de la mamă în timpul travaliului, a constatat un studiu al cazurilor raportate.

- vei citi:
O treime dintre nou-născuți sunt infectați cu Covid înainte sau în timpul nașterii
Majoritatea bebelușilor au fost infectați în spital
Jumătate dintre nou-născuții cu coronavirus erau asimptomatici
Medicii nu au găsit niciun risc suplimentar privind alăptarea

O treime dintre nou-născuți sunt infectați cu Covid înainte sau în timpul nașterii

Aproape o treime din infecțiile cu coronavirus la nou-născuți sunt contractate în uter sau de la mamă în timpul travaliului, a constatat un studiu al cazurilor raportate.

În timp ce Covid-19 este rar la nou-născuți, medicii au fost dornici să înțeleagă riscurile potențiale cu care se confruntă bebelușii în cazul în care testele ar arăta că au infecția imediat după naștere.

Medicii din Franța au examinat 176 de cazuri de infecții cu coronavirus neonatal în care sugarii au avut rezultate pozitive cel puțin o dată sau s-a constatat că au anticorpi împotriva virusului.

Majoritatea bebelușilor au fost infectați în spital

Majoritatea bebelușilor, aproximativ 70%, au fost infectați în spital, unde mama, personalul medical, alți pacienți, membrii familiei și vizitatorii prezintă un risc potențial de infecție. Restul infecțiilor au fost transmise direct de la mamă înainte sau în timpul nașterii.

Daniele De Luca, director medical de pediatrie și îngrijiri critice neonatale la spitalul Antoine Béclère din Paris, a declarat că, în ciuda faptului că este rar, este important ca medicii să fie conștienți de faptul că nou-născuții se pot naște cu virusul sau pot să-l contracteze în timp ce sunt spitalizați. „La începutul pandemiei, unii au susținut că acest virus nu va atinge niciodată bebelușii. Este rar, dar există”, a spus el.

Jumătate dintre nou-născuții cu coronavirus erau asimptomatici

Recenzia, publicată în Nature Communications, a constatat că jumătate dintre nou-născuții cu coronavirus erau asimptomatici. Dintre cei care au dezvoltat simptome, 64% au avut scanări pulmonare anormale, 52% au avut probleme de respirație, 44% au avut febră și 36% au avut dificultăți de hrănire, diaree și vărsături.

Un număr mic de bebeluși, aproximativ 18% care s-au îmbolnăvit de virus, au dezvoltat simptome neurologice, de la iritabilitate și letargie la probleme cu tonusul muscular care au făcut membrele să fie prea moi sau prea rigide.

Cazurile din recenzie ar putea fi la capătul mai rău al spectrului pentru nou-născuții cu Covid-19, deoarece medicii sunt mai predispuși să raporteze cazuri îngrijorătoare, iar revistele sunt mai predispuse să le publice. De Luca a spus că, chiar și dintre cei analizați, foarte puțini au avut boli severe și aproape toți s-au recuperat. Trei copii incluși în recenzie au murit din cauze care nu aveau legătură.

Ad-Extra3:

Medicii nu au găsit niciun risc suplimentar privind alăptarea

După ce au examinat cum s-au infectat nou-născuții și ce simptome au dezvoltat, medicii au analizat dacă mamele cu Covid-19 au trecut infecția prin contact strâns sau alăptare. Medicii nu au găsit niciun risc suplimentar privind alăptarea, dar dacă mama era infectată, șansele de a transmite virusul bebelușului în primele zile erau de aproape cinci ori mai mari decât dacă mama și bebelușul ar fi fost ținuți la distanță.

„Știm că contactul direct piepe pe piele dintre mamă și bebeluș are o mulțime de avantaje, dar dacă mama este simptomatică, ar fi mai bine ca, pentru câteva zile să fie precauți”, a spus De Luca, adăugând că mama ar putea dori să pompeze laptele, astfel încât poate fi dat de un membru al familiei până când nu mai este un pericol de infectare. "Dacă nu pot fi separați și, în unele cazuri, este imposibil, mama ar trebui să încerce să fie extrem de atentă în timp ce este simptomatică și, dacă este posibil, să utilizeze PPE și gel de mâini pentru a reduce riscul transmiterii."

Dr. Helen Mactier, președintele Asociației Britanice de Medicină Perinatală a spus: „Această lucrare oferă dovezi liniștitoare pentru a adăuga la ceea ce știm deja. Covid-19 neonatal este foarte rar și, în general, este o boală ușoară. Nu există niciun motiv pentru a modifica recomandările actuale conform cărora mama și copilul pot rămâne împreună, cu excepția cazului în care există un motiv medical pentru care copilul să fie internat într-o unitate neonatală. Foarte important, această lucrare oferă dovezi bune despre siguranța alăptării, care ar trebui bineînțeles încurajată.”

Despre coronavirus citeste si:

Simptome ale infectarii cu virusul coronavirus COVID-19
Care este diferenta dintre o raceala, gripa si coronavirus?
Testul de depistare al coronavirusului SARS-CoV-2
5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului
Coronavirusul si sarcina - GHID
Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc
Pneumonia cauzata de Covid-19 este diferita si mai severa - iata de ce
Covid-19 - scenariul de evolutie a bolii. 7 faze esentiale cu simptome specifice

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

 

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

sursa: theguardian.com, Nature Communications (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII