Mi-aș dori să mă fi bucurat mai mult de sarcină și să ma ingrijorez mai puțin - despre fricile de sarcină

Mi-as dori sa ma fi bucurat mai mult de sarcina si sa ma ingrijorez mai putin - despre fricile de sarcina

Mi-aș dori să mă fi bucurat mai mult de sarcină și să ma ingrijorez mai puțin - despre fricile de sarcină

M-am îngrijorat atât de mult cât am fost însărcinată, încât am uitat să mă bucur de sarcina...

Dacă aș putea călători înapoi în timp pentru a vorbi cu sinele meu, i-aș spune mai întâi să nu se mai îngrijoreze, să stea cu picioarele ridicate și să se bucure de liniște și pace.

- vei citi:
Pe măsură ce lunile treceau și griile erau altele
Cum voi naște? Când?
Cum îmi voi păstra independența?
Toate grijile mele „de ansamblu” rămân importante până în prezent
Dacă aș putea călători înapoi în timp pentru a vorbi cu mine
Adevărul este că zilele sunt lungi, dar anii sunt scurți
Vei fi o mamă minunată, o știu!

Pe măsură ce lunile treceau și griile erau altele

Când am fost însărcinată cu primul meu baietel, mi-am făcut multe griji. Multe! La început, m-am temut că nu voi înceta niciodată să vomit. M-am îngrijorat de avortul spontan. M-am îngrijorat că nu mă îngraș suficient, și apoi că mă îngraș prea mult. Pe măsură ce lunile treceau și faptul că în interiorul meu creștea un om real, grijile mele s-au schimbat. Până în al doilea trimestru, au avut două temeri distincte: supraviețuirea pe timpul travaliului și a nașterii și trecerea la acest nou rol de mamă.

Cum voi naște? Când?

Primul set de preocupări este destul de auto-explicativ. Cum voi naște? Când? Cum se va simți? Sunt pregătită? A avea un copil pentru prima dată este o experiență atât de nouă. Nu există niciun precedent. Pentru mine, cel mai bun mod de a aborda necunoscutul a fost supra-cercetarea, gândirea excesivă, supra-analiza și supra-obsesia. Am încercat să citesc toate materialele și să fac toate cursurile posibile.

Citeste si 7 frici de sarcina la primul bebe - pe care nu ar trebui totusi ca gravidutele sa le aiba

Cum îmi voi păstra independența?

Al doilea set de preocupări legate de sarcină a mers puțin mai adânc. M-am trezit considerând implicațiile filosofice ale aducerii pe lume a unei persoane mici în familia noastră. Cum îmi voi păstra independența? Mă voi simți în continuare "eu"? Cum voi echilibra munca și maternitatea? Ce impact va avea meseria de părinte asupra căsniciei? Voi putea vreodată să-mi mai văd prietenii? Am simțit că o bombă era pe punctul de a exploda, distrugându-mi vechea viață...

Privind în urmă, toate aceste gânduri sunt și au fost incredibil de valabile. Dar cantitatea mare de timp pe care am depus-o făcându-mi aceste griji nu mi-a făcut prea mult bine.

Foarte puțin din ce ține de travaliu și naștere este sub controlul femeilor. Da, poți veni cu un plan. Da, poți și trebuie să pledezi pentru alegerile tale. Dar bebelușii au un mod de a face lucrurile în conformitate cu propria lor agendă. Ceea ce nu înseamnă că nu ar trebui să te pregăteștii pentru procesul de naștere, dar că este important să fii conștientă că s-ar putea să nu funcționeze totul conform planului.

Ad-Extra3:

În mod similar, toate grijile mele „de ansamblu” rămân importante până în prezent

Dar când acel nou născut s-a înfipt în scaunul auto pentru prima dată pe drumul spre casă, nu am mai fost îngrijorată de traiectoria carierei mele sau de cât de des aș ajunge la yoga. În schimb, creierul meu se învârtea cu fragmente de sfaturi pe jumătate uitate de la asistente și întrebări - casa este suficient de caldă? De ce tipul ăla conduce atât de repede?

Apoi am ajuns acasă și orele s-au transformat în zile care s-au transformat în săptămâni, care s-au transformat în luni și au fost atât de multe de învățat...

Dacă aș putea călători înapoi în timp pentru a vorbi cu mine

Dacă aș putea călători înapoi în timp pentru a vorbi cu mine, mi-aș spune mai întâi să nu mă mai îngrijorez, să ridic picioarele sus și să mă bucur de liniște și pace. Apoi mi-aș recomanda să-mi canalizez toată acea energie de îngrijorare spre a afla despre practicile creșterii unui om mic. Se pare că majoritatea femeilor însărcinate, inclusiv eu, petrecem atât de mult timp gândindu-se la cum să aducă bebelușul în această lume încât uită să ia în considerare ce se va întâmpla după.

Nu vorbesc de elemente de bază sau de linii largi. Nu cum să alegi căruciorul perfect sau cele mai bune scutece (răspunsul: nu). Vorbesc despre detalii. Cât de des ar trebui să-mi hrănesc copilul? Cât ar trebui să mănânce? Care este cel mai bun mod de a trata mastita? Cum și când și unde faci prima baie? Câte straturi de haine ar trebui să poarte un copil în pat? Când pot începe pomparea și cum se face asta? Care este cel mai bun mod de a încălzi laptele matern înghețat? Dacă sunt bolnavă, bebelușul îmi poate lua boala? Este confuzia mamelonului un lucru real? Ar trebui să doarmă atât de mult / atât de puțin / des sau rar? Acesta este lucrul la care aș dori să mă gândesc eu, însărcinată.

Adevărul este că zilele sunt lungi, dar anii sunt scurți

Și lunile sunt scurte și, înainte de a-ți da seama, bebelușul are 6 luni și se târăște peste tot și încearcă să-ți fure o mușcătură de pizza și dintr-o dată trebuie să-ți faci griji cu privire la alimentele solide, la școală și apoi facultate. Crezi că vei avea timp nesfârșit să cercetezi aceste repere îndepărtate și apoi brusc sunt la ușa ta - și ești epuizată și copleșită și nu mai ai energie să mai citești încă un articol.

Vei fi o mamă minunată, o știu!

Deci, dragă Eu însărcinată, sfatul meu este următorul: Pregătește-te pentru naștere. Gândește-te la imaginea de ansamblu, dar studiază și lucrurile mici. Cere mamelor sfaturi, trucuri și recomandări, nu doar în primele zile, ci și în primii ani. Urmărește videoclipuri din surse de încredere, cum ar fi un consultant în materie de alăptare sau somn, pentru a vedea cum să faci efectiv acel lucru. Fă un curs online, stai cu prietenii și familia care au copii pentru a afla mai multe.

Este greu să știi ce nu știi de fapt, așa că încearcă să răsfoiesti site-uri pentru proaspete mămici. Vei întâlni o mulțime de idei și informații care îți vor deschide mintea către realitatea creșterii unui copil. Nu vei absorbi totul acum și este în regulă.

Te descurci bine, dragă Eu însărcinată. Indiferent dacă nașterea merge conform planului sau nu, totul va funcționa. Încearcă să îți faci mai puține griji. Concentrează-vă asupra a ceea ce poți controla și a modului în care te poți pregăti pentru naștere și nu numai. Vei fi o mamă minunată, o știu!

Despre fricile de sarcina, citeste si

Frica de a face sex: din galeria fricilor de sarcina

Poate afecta alimentatia mamei sanatatea fatului din burtica? - din fricile fiecarei gravidute

Frica de a naste inainte de a ajunge la spital: o frica a multor gravidute - iata ce e de facut

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII