6 ani este vârsta regulilor iubitoare, a obiectivelor, a prieteniei și a aprecierii

6 ani este varsta regulilor iubitoare, a obiectivelor, a prieteniei si a aprecierii

6 ani este vârsta regulilor iubitoare, a obiectivelor, a prieteniei și a aprecierii

Varsta de 6 ani. La ce să ne așteptăm la vârsta de șase ani?

Acesta este un moment de schimbare remarcabilă a abilităților sociale și cognitive. Copilul de 6 ani se îndreaptă spre mai multă independență, atât intelectual cât și emoțional. Există o trecere de la învățare prin observare și experiență, la învățare prin limbaj și logică.

- vei citi:
Copilul de 6 ani tânjește după afecțiunea părinților și a profesorilor
Partea tristă la copilul de 6 ani este că începe să-și piardă imaginația
Copilul de 6 ani iubește regulile
Aceasta este vârsta în care jocul de același sex este dominant
Copiii la șase ani înțeleg relațiile, atât pozitive, cât și negative
Jocul de grup le oferă un sentiment de securitate

Copilul de 6 ani tânjește după afecțiunea părinților și a profesorilor

Alegerile pot fi dificile la această vârstă, deoarece copilul se luptă cu impactul deciziei lor. Adică, dacă aleg înghețata de ciocolată în locul înghețatei cu vanilie, atunci trebuie să accepte faptul că nu vor mânca înghețata cu vanilie. Această realizare a impactului alegerilor asupra calității vieții lor poate fi profundă la unii copii.

Copilul de 6 ani începe să înțeleagă că anumite cuvinte pot răni sentimentele și, totuși, în același timp, fiecare persoană are sensibilități diferite.

Ca la fiecare vârstă, structura este importantă pentru a facilita adaptarea

În cazul copilului de 6 ani, structura îi oferă ajutor pentru adaptarea la școală. A-ți urmări copilul performând este esențial pentru stima de sine, deoarece are nevoie de un public semnificativ pentru abilitățile nou dobândite. La fel, lauda este foarte importantă la această vârstă.

Partea tristă la copilul de 6 ani este că începe să-și piardă imaginația

Jocul fantastic scade considerabil. Copiii de șase ani doresc să colecționeze lucruri „reale” și vor să facă fotografii „reale”. Vor să se angajeze în lume ca și când ar fi adulți. Fantezia jocului lor scade.

Ad-Extra3:

Copilul de 6 ani iubește regulile

Regulile reduc anxietatea astfel încât să nu fie nevoit să se îngrijoreze de ceea ce ar trebui să facă. Lăsat în voia sa, dezvoltă adesea jocuri cu reguli și ritualuri extinse. Ordinea este extrem de importantă. Ordinea oferă copilului de 6 ani ocazia să se simtă în siguranță în ceea ce altfel ar fi o lume înfricoșătoare.

Aceasta este vârsta în care jocul de același sex este dominant

Fetele și băieții se joacă diferit. Jocul băieților tinde să fie dur, competitiv și nu foarte verbal. Jocul fetelor implică fantezie creativă și tinde să fie mai cooperant. Mulți părinți își fac griji cu privire la copilul lor care dorește să se joace cu sexul opus la această vârstă și, totuși, preferințele de joacă sunt legate de temperament, nu de orientarea sexuală.

Dr. JoAnn Deak a menționat că 20% dintre fete au creierul în stilul băieților și 20% dintre băieți au creierul în stilul fetelor. Cu alte cuvinte, copiii de la această vârstă vor să se joace cu alți copii care au creiere similare.

Copiii la șase ani înțeleg relațiile, atât pozitive, cât și negative

Pe măsură ce sentimentele evoluează, la fel și capacitatea de a avea un cel mai bun prieten și de a avea un dușman. Copiii la șase ani înțeleg relațiile, atât pozitive, cât și negative. Pe măsură ce abilitățile lor cognitive se dezvoltă, aceasta este epoca gândirii alb-negru. Lucrurile sunt corecte sau greșite, minunate sau teribile. Termenul de mijloc nu a intrat încă în gândirea lor.

Jocul de grup le oferă un sentiment de securitate

Cluburile de copii sunt foarte utile în acest sens. O activitate de grup, cum ar fi un puzzle sau plantarea unei grădini, se poate simți foarte plină de satisfacții. Copiii au nevoie de un sentiment de împlinire.

Colecțiile sunt importante pentru mulți copii de 6 ani, deoarece acest lucru le oferă un sentiment de putere. Colecționarea lucrurilor le amintește de locul lor în lume. O colecție le oferă un sentiment de unicitate și un sentiment de proprietate. Acest lucru îi ajută, de asemenea, să-și dezvolte un sentiment de responsabilitate față de ei înșiși.

La această vârstă începe lectura și, ca atare, intră într-o nouă lume a povestirii. Citirea îi ajută să dezvolte idei pe care le place să le împărtășească altora. Angajându-se în cuvântul scris, ei sunt mai capabili să înțeleagă sentimentele altora.

A împărți este normal la această vârstă - este abilitatea de a-și aștepta rândul, care face parte din zona mai extinsă a dezvoltării autocontrolului. Conflictele se pot dezvolta, dar pot negocia pentru a găsi fericirea. Le place să coopereze pentru un scop de grup (de exemplu, o piesă de teatru).

În esență, 6 este vârsta regulilor iubitoare, a obiectivelor, a prieteniei și a aprecierii. Copilul de 6 ani dezvoltă noi domenii de stăpânire și își dorește apreciere pentru asta.

Ca adulți, încă râvnim la bucuria de a învăța lucruri noi și încă ne dorim ca alții să ne aprecieze creșterea. Dar cum a spus William Faulkner, „Trecutul nu este mort. De fapt, nici măcar nu este trecut”.

Maseluta de 6 ani si importanta sigilarii timpurii

In jurul varstei de 6 ani copiii incep sa piarda dintisorii temporari, care sunt inlocuiti de cei permanenti. Distrasi de acest fenomen, parintii trec cu vederea ceea ce se intampla in spatele ultimului molar de lapte... mai ales atunci cand nu exista simptome de eruptie dentara, cum se intampla in cazul dintilor temporari (durere, gingie inflamata, temperatura corporala usor crescuta citeste in continuare aici.

Copilul de 6 ani: dezvoltare intelectuală și socială

Copilul de 6 ani este în plină dezvoltare intelectuală si socială. Are nevoie de indrumare si absoarbe cu sete informatiile din jurul său. Este o varstă minunată de care depinde intregul sau drum educational si social, de mai departe. Mai departe...

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII