Balonarea in timpul sarcinii - cat este de normal si cum putem reduce disconfortul abdominal?

Balonarea in timpul sarcinii - cat este de normal si cum putem reduce disconfortul abdominal?

Balonarea in timpul sarcinii - cat este de normal si cum putem reduce disconfortul abdominal?

Odată ce ai aflat că ești însărcinată, este posibil să începi să te simți umflată și balonată (disconfort abdominal) mai mult decât în mod normal.

Toate aceste senzații pot fi incomode și jenante, dar sunt normale.

- vei citi:
De ce ne simțim mai balonate în timpul sarcinii?
Ar trebui să fiu îngrijorată?
Putem reduce la minimum gazele și balonarea în timpul sarcinii?
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

De ce ne simțim mai balonate în timpul sarcinii?

Când ești însărcinată, corpul tău produce în mod natural mai mult progesteron pentru a te ajuta să îți hrănești copilul. Este un lucru bun. Dar aceste niveluri crescute de hormoni relaxează, de asemenea, mușchii din tot corpul, inclusiv mușchii intestinali. Din această cauză, digestia încetinește. Asta înseamnă că este mai ușor să se acumuleze gaze. Și este mai greu să controlezi eliberarea acestora...

În plus, mai târziu în timpul sarcinii, bebelușul va exercita o presiune suplimentară asupra abdomenului, ceea ce poate contribui la creșterea gazelor.

Ar trebui să fiu îngrijorată?

Vestea bună este că aceste gaze suplimentare și balonarea nu cauzează rău bebelușului. Singurul rău este, poate, demnitatea ta :)

Putem reduce la minimum gazele și balonarea în timpul sarcinii?

Din fericire, răspunsul este da. Aceste sfaturi vor diminua disconfortul și reduce senzația de balonare:

Află ce alimente declanșează gazele și balonarea. Unele mame consideră utilă păstrarea unui jurnal alimentar. Dacă observi mai multe balonări și gaze după ce ai consumat broccoli și fasole, atunci evită-le. Alte alimente care cauzează în mod obișnuit gaze includ cerealele integrale, conopida, varza, sparanghelul și varza de Bruxelles. Nu elimina în totalitate aceste alimente sănătoase, bogate în fibre și proteine, deoarece sunt pline de substanțe nutritive bune. Dar ai grijă când și cât de mult consumi.

Mănâncă încet. Dacă mănânci repede, probabil că înghiți și mult aer, care se poate așeza în stomac pentru a forma bule de gaze și provoca balonare. Încetininește ritmul și mestecă bine alimentele. Consumul de porții mai mici poate ajuta, de asemenea. Planifică-ți trei mese mici, cu două sau trei gustări între ele.

Stai departe de băuturile carbogazoase, zaharoase și de alimentele grase, prăjite. Toate acestea produc gaze.

Bea multă apă. Hidratarea ajută la digestie și poate preveni constipația. Vei înghiți mai puțin aer dacă bei încet.

Consumă mai multe fibre. Da, creșterea fibrelor precum cele din fructe și legume verzi poate produce gaze. Dar, în timp, o dietă plină de fibre poate reduce constipația, care poate fi o cauză importantă a durerii abdominale. Dacă nu consumi deja o dietă bogată în fibre, adaugă aceste alimente încet în dieta ta pentru a permite corpului să se adapteze.

Exerciții fizice regulate. Pe lângă faptul că sunt bune pentru sănătatea ta generală, exercițiile fizice contribuie la stimularea digestiei.

Poartă haine largi. Îmbrăcămintea strânsă în jurul abdomenului poate pune presiune suplimentară pe burtică și poate contribui la acumularea de gaze.

Citeste si Efectele hormonilor pe parcursul sarcinii - cum afectează hormonii emoțiile de-a lungul celor 3 trimestre de sarcină

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

Ad-Extra3:

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2020)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII