Ora albastră, ora lacrimilor, ora vrăjilor. Ora când bebelușul nu se linișteste - iată ce e bine să faci dragă mami
Este ora 18:00 și bebelușul tău dulce a devenit extrem de agitat în ultima oră. Indiferent ce faci, nimic nu-l face fericit! Pare să fie fenomenul "orei albastre, a lacrimilor, a vrăjilor...". Dar ce este acesta?
Citește mai departe... 🕕
- vei citi:
Ce este fenomenul orei albastre, a lacrimilor sau a vrajilor?
Deci, ce poți face pentru a face față acestei ore?
De ce sunt bebelusii mai agitati seara?
Despre plansul bebelusilor, cateva extra informatii care te pot ajuta
Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma
Ce este ora albastra, ora lacrimilor, ora vrajilor?
De ce denumirea de "witching hour" / ora albastra, a lacrimilor - în folclor, ora vrăjitoarelor este o perioadă a nopții asociată cu evenimente supranaturale (atunci ar aparea vrăjitoarele/fantomele etc și sunt cel mai puternice).
Ei bine, la copii, fenomenul "ora albastra, ora lacrimilor, ora vrajilor" poate fi descris ca o perioadă agitată prin care trec aproape toți bebelușii. Are tendința să se întâmple la aceeași oră în fiecare zi și cel mai frecvent apare în orele după-amiezii și seara târziu (17:00 - 00:00) - observați legătura acum, nu?
Fenomenul "ora albastra, ora lacrimilor, ora vrajilor" apare adesea între săptămânile 2 și 3. Va crește în jurul săptămânii 6 și apoi va scădea pe la 3 luni. În acest timp, copilul tău ar putea fi mai agitat decât normal și dificil de calmat. El sau ea ar putea dori să sugă mai des sau din contră, nu va dori deloc la sân. Copilul tău poate părea obosit, dar nu va dormi. De multe ori se pare că bebelușul nu știe ce vrea. În timp ce acest comportament poate fi dificil de gestionat, este important să ne amintim că este normal.
Deși bebelușii noștri nu ne pot spune cauza acestei stări, există anumite motive pentru acest comportament. Unul ar fi scăderea naturală a nivelului de prolactină al mamei (hormonul care produce laptele matern) pe măsură ce ziua progresează, ceea ce duce la un flux mai lent de lapte. Deoarece fluxul de lapte este mai lent, copilul poate deveni frustrat. Dar este o perioadă normală în alăptare.
Suprastimularea poate fi un alt factor care contribuie la starea sufletească a copilului tău. Bebelușul tău nu se poate calma la această vârstă. Deci, până la sfârșitul zilei, devine morocănos, agitat și greu de mulțumit. Odată ce bebelușul ajunge în acest punct, ar putea fi foarte greu să se calmeze. De asemenea, este de cele mai multe ori cea mai aglomerată parte a zilei, când partenerii se întorc acasă de la serviciu, frații mai mari se întorc de la școală, iar mama încearcă să facă prea multe lucruri. Toate acestea pot îngreuna satisfacerea nevoilor tuturor.
Deci, ce poți face pentru a face față fenomenului "ora albastra, ora lacrimilor, ora vrajilor"?
Primul lucru este să-l oferi sânul frecvent, la cerere. Alăptarea este reconfortantă pentru copii. Aceasta permite bebelușilor să se relaxeze.
Purtarea bebelușului într-un sistem ergonomic poate ajuta la calmarea micuțului, de asemenea. Acesta permite copilului să fie aproape de tine, dar tu să ai mâinile libere pentru a face alte lucruri importante.
Scăderea intensității luminei, încetinirea agitației activităților gospodărești și trecerea la o rutină liniștita, pot ajuta adesea.
Contactul piele-pe-piele este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ajuta la calmarea bebelușului. Și tăticii pot face asta, la fel de bine ca mamele!
Dacă bebelușul tău este incontrolabil în acest timp și ești îngrijorată de perioadele îndelungate de plâns, contactează medicul pediatru.
Citeste sfaturile altor mamici 14 sfaturi pentru calmarea unui bebe agitat - de la mămicile care au trecut prin aceasta perioadă
► Citeste si Stii sa interpretezi plansul bebelusului ? Fa acest TEST si vei afla
De ce sunt bebelusii mai agitati seara?
De ce devine bebelusul atat de agitat seara? - se intreaba atat de multe mamici...O explicatie frecvent auzita despre agitatia de seara a bebelusului, este faptul ca volumul laptelui tinde sa fie mai mic spre seara din cauza ciclului natural al hormonilor pe parcursul zilei.
Chiar daca volumul laptelui este mai mic seara, continutul de grasime este de obicei mai mare seara (mai ales daca bebelusului i se permite sa controleze acest lucru prin alaptare), astfel incat cantitatea de calorii pe care copilul o primeste nu trebuie sa fie semnificativ diferita. Fluxul de lapte poate fi mai lent seara, ceea ce poate fi frustrant pentru unii bebelusi citeste in continuare de aici.
Ad-Extra3:
Despre plansul bebelusilor, cateva extra informatii care te pot ajuta
Cand bebelusul nu se opreste din plans: cele 5 sfaturi ale pediatrului celebru Harvey Karp
Plansul bebelusului ofera indicii despre dezvoltarea vorbirii sale
Bebelusii trebuie sa si planga - iata cat si de ce
Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma
Bebelusul tau este agitat, nervos si pare ca nimic nu il multumeste. Ai da orice sa afli secretul care iti va calma copilul.
Iata cateva scenarii care il pot irita si agita pe bebe, dar si solutiile pentru a-l calma... ... articolul complet AICI
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII