Cum alegem crema de protecție solară potrivită pentru bebeluși și copii? - sfatul medicului dermatolog
Bebelușii și copiii au nevoie de soare, dar cercetările medicale în domeniu au demonstrat că expunerea repetată și neprotejată la ultraviolete (UV), încă din copilărie, poate provoca diverse leziuni la nivelul pielii. Arsurile solare suferite la vârste mici reprezintă una dintre cauzele apariției la vârsta adultă a melanomului - cel mai sever tip de cancer de piele.
Bebelusii sub 6 luni trebuie feriti de lumina directa a soarelui. Evitați utilizarea protecției solare. Pielea tânără a bebelușului nu are capacitatea de a metaboliza și de a elimina substanțele chimice care se găsesc adesea în cremele de protecție solară.
Cum alegem crema de protectie solara potrivita pentru bebelusi si copii?
Ne raspunde la aceste intrebari dna dr. Doina Tabacila, Medic Primar Dermatologie - Clinica Medicover Victoriei.
În cazul bebelușilor mai mici de 6 luni ar trebui să se evite expunerea la soare fie ea chiar și indirectă
În cazul bebelușilor mai mici de 6 luni ar trebui să se evite expunerea la soare fie ea chiar și indirectă, iar copiii până în vârstă de 3 ani ar trebui expuși doar în mod indirect la soare. La această vârstă protecția solară se recomandă să fie una de tip mecanic (expunerea căruciorului la un loc cu multă umbră, purtarea pălăriei și a hainuțelor cât mai lejere dar care să acopere mare parte din corp). Protecția solară este recomandată pentru bebelușii de peste 6 luni, încercând evitarea pe cât posibil a expunerii la soare sub orice formă a celor sub 6 luni.
După vârsta de 6 luni, bebelușii expuși la soare în mod indirect se vor proteja cu creme speciale de protecție solară atât în vacanțe cât și la plimbarea zilnică
Puteți alege creme speciale pentru copii cu SPF 50+, cu spectru larg, care să confere protecție împotriva UVA și UVB și, eventual, rezistente la apă. În alegerea celei mai potrivite creme de protecție solară pentru bebeluși se ține cont de ingredientele active din formula sa. De reținut faptul că, cel puțin pâna la vârsta de 12 ani, se recomandă cremele de protecție solară pentru copii care au în formulă și filtre fizice, precum oxidul de zinc și dioxidul de titan.
Oxidul de zinc și dioxidul de titan formează o barieră la suprafața pielii, un scut care reflectă radiațiile UV. Aceste două ingrediente nu sunt absorbite de piele ceea ce înseamnă că au o siguranță sporită pentru bebelușul tău.
Bebelusii sub 6 luni trebuie feriti de lumina directa a soarelui. Evitați utilizarea protecției solare. Pielea tânără a bebelușului nu are capacitatea de a metaboliza și de a elimina substanțele chimice care se găsesc adesea în cremele de protecție solară.
Un alt aspect important de care trebuie să ținem cont când alegem crema de protecție solară este legat de lista de ingrediente a cremei
Nu sunt recomandate cremele de protecție solară care conțin parfum, uleiuri esențiale, deoarece acestea sunt substanțe ce pot irita pielea sensibilă a copiilor și pot afecta bariera cutanată (cei mai afectați de acești agenți iritanți sunt copiii cu dermatită atopică).
Ad-Extra3:
În cazul copiilor mai mari, cărora le place să se bălăcească în piscină sau în apa mării, vom opta pentru o cremă de protecție solară care, în plus, este rezistentă la apă
Pentru a își menține protecția, crema se va reaplica din 2 în 2 ore. Producătorii de dermatocosmetice au venit în sprijinul acestor nevoi specifice ale celor mici cu creme de protecție solară care să întrunească toate aceste cerințe.
Sfaturi pentru aplicarea cremei de protecție solară
Știm, vara toată lumea se gândește la mare, soare, bălăceală, însă e foarte important să ne protejăm corespunzător de lumina soarelui și să aplicăm corect crema de protecție solară.
Află sfaturile noastre pentru a te bucura de o vacanță fără griji și arsuri solare Mai departe...
Bebelusul la plimbare: de citit
Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?
Trebuie sa poarte bebelusul intotdeauna o caciulita? Afla cand si de ce
Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelus
Cum alegeti un hotel child friendly?
9 boli care se pot lua de pe plaja
Primul contact cu nisipul plajei al bebelusului
Canicula: cum protejam bebelusul de caldura verii, sfaturi importante
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII