Violența domestica in timpul sarcinii. TREBUIE să discutam despre aceste abuzuri si TREBUIE să știi cum să procedezi
Femeile însărcinate prezintă un risc crescut de a se confrunta cu violență în familie (violența domestică). Unele femei sunt afectate de violența domestică atunci când sunt însărcinate, multe pentru prima dată. Sarcina poate determina, de asemenea, agravarea violenței domestice.
Violenta în familie, sau domestică - este orice formă de abuz sau vătămare care se întâmplă în casă. Poate fi fizică, sexuală, emoțională sau chiar financiară. Poate însemna, de asemenea, să fii controlată și izolată social de prieteni și familie. Iată care sunt riscurile asociate cu violența domestică în timpul sarcinii și ce trebuie să știi. 🚨
veti citi
Violența domestică în sarcină este ingrozitoare insa se intampla...
Ce este violenta domestica?
De ce violenta domestica este atat de nociva pentru o femeie insarcinata
De ce este important să obții ajutor pentru daca esti victima abuzului domestic
Violența domestică în sarcină este ingrozitoare insa se intampla...
Violența verbala sau fizica provocată unei femei însărcinate este prea îngrozitoare pentru a ne gândi - dar acesta este chia rmotivul pentru care nu putem sa trecem cu vederea peste aceste abuzuri.
Femeile însărcinate prezintă un risc crescut de a se confrunta cu violență în familie (violenta domestica). Unele femei sunt afectate de violenta domestica atunci când sunt însărcinate, multe pentru prima dată. Sarcina poate determina, de asemenea, agravarea violentei domestice.
Deși este posibil să nu fi fost niciodată victimă a violentei dometice sau ai crezut ca asa ceva nu se poate intampla. fiind însărcinată iti creste profilul de risc. Unele femei cred o sarcina nu le creste riscul insa din pacate, violenta domestica se intampla destul de des femeilor insarcinate.
Ce este violenta domestica?
Violența în familie, sau domestica - este orice formă de abuz sau vătămare care se întâmplă în casă. Poate fi fizica, sexuala, emoționala sau chiar financiara. Poate însemna, de asemenea, să fii controlat și izolat social de prieteni și familie. Violența în familie provoacă frică, lipsa controlului și schimbări în respectul de sine și poate fi dificil pentru unele femei să știe dacă sunt abuzate - nu există un singur model stabilit de fiecare dată în fiecare relație. Adesea, violenta domestica apare încet și multe femei isi dau seama ca au fost abuzate in acest fel cand se uita in spate la o serie de evenimente prin care au trecut. Acest lucru poate crea sentimente de dezamagire, rușine și tristețe.
Un circuit de violenta domestica
Abuzatorii se comportă adesea în moduri similare. Deși circumstanțele sunt unice, există totuși un model care este familiar celor mai mulți.
Faza 1. Lucrurile merg bine, fără probleme reale. Aceasta este numită și „perioada lunii de miere”. Este cazul in care femeile pot încerca să uite că violenta domestica a fost sau este o parte din viața lor; că partenerul lor este într-adevăr minunat și nu a nu este vorba despre nimic care sa insemne de fapt violență...
Faza 2. A fost doar „un accident și nu a vrut să spună asta”. Există o tensiune acumulată. Unele femei simt „schimbarea atmosferei”, au un sentiment că o izbucnire vine și traieste cu grija acelei izbucniri. Din acest motiv, petrec o cantitate enormă de timp și energie ca sa fie pe plac abuzatorului - facandu-i toate poftele, păstrând copiii în liniște și casa curată.
Faza 3. Se produce violență. Dupa violenta, femeile abuzate vor spune ca bine - ca furtuna a trecut - si ca nu mai trebuie o vreme sa fie in tensiunea unei violente ... pentru ca stiu ca urmeaza etapa regretabilă „scuze”.
Faza 4. Scuze, si promisiuni că nu se va mai întâmpla niciodată. Autorii de violenta domestica pot fi foarte pricepuți în construirea simpatiei în partenerii lor. Adesea fac femeia să simtă că a provocat violența prin propriul comportament, că „a cerut-o și dacă nu i-a plăcut, atunci nu s-ar întâmpla ca violenta domestica.
Ad-Extra3:
Ce știm că este adevărat despre violenta domestica
- Violenta domestica este cea mai frecventă formă de abuz.
- Femeile și copiii sunt cel mai frecvent afectati. Statistic, bărbații sunt mai susceptibili să fie abuzatori decât femeile.
- Se întâmplă în toate tipurile de familii cu toate veniturile. Educația, locuința, contextul și religia sunt reprezentate în egală măsură în ceea ce privește violenta domestica.
- Acest abuz poate fi foarte bine ascuns. Unele femei au mijloacele și capacitatea de a-l ascunde mai bine decât altele. SI provoaca mult stres femeii. Citeste Stresul și efectele sale asupra sarcinii
- Multe femei simt un sentiment de rușine și responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă. Ele nu caută ajutor pentru că simt că vor fi văzute „slabe” sau cred ca ele sunt de vina.
- Este întotdeauna distructivă și crudă.
- Abuzatorii nu se schimbă decât dacă doresc acest lucru.
- De obicei se întâmplă în casa familiei unde este bine ascunsă, mai puțin evidentă și nu există alți martori decât cei care au fost abuzați.
- Femeile rămân adesea în relații ce au violenta domestica de dragul copiilor, al casei lor și pentru că nu mai au unde să meargă. De fapt, multe femei din relațiile cu violenta domestica spun că nu părăsesc casa, deoarece știu că partenerul lor se va razbuna.
- Abuzul emoțional este la fel de dăunător ca și abuzul fizic. Este insa mai puțin evident.
Drogurile, alcoolul, starea de sănătate mentală instabilă, istoricul familial și veniturile reduse contribuie la un risc crescut de apariție a violentei domestice.
De ce violenta domestica este atat de nociva pentru o femeie insarcinata
In multe situatii este posibil ca femeile să depindă financiar și să nu aibă mijloacele de a se întreține pe ele si copilul lor. Deci devin mai tolerante și au mai puține șanse să plece. Pentru ca astepta un copil - investesc foarte mult emotional in relatia lor si nu doresc ca „visul” lor de a părinți impreuna să se schimbe . Gândul de a fi un singur părinte le sperie.
Femeile însărcinate sunt mai vulnerabile. Nu trebuie doar să se protejeze pe ele insa si pe copilul lor. Abuzatorii știu acest lucru și profita la maxim. Partenerii de sex masculin pot vedea copilul nenăscut ca pe o amenințare. Este posibil ca mama să-și iubească copilul mai mult decât el, accentul și atenția din relație vor fi departe de el și nu va avea la fel de mult timp pentru el.
Dacă sarcina a fost neplanificată, există un risc mai mare de violenta domestica.
Violența în familie se agravează atunci când abuzatorii consideră că nu sunt sub control și nu sunt „responsabili”. El este gelos de atenția acordată partenerului său și copilului. Poate că crede ca copilul nu este al lui. Acest lucru creează o tensiune profundă și o ură aproape biologică față de copil. Gelozia poate escalada în timpul sarcinii cu acuzații că ar fi avut o aventură.
Poate exista întrerupere în viața lor sexuală. El crede că fără bebeluș lucrurile ar fi mai bune.
Știe că lucrurile se vor schimba și mai mult în viața lor și este speriat de ceea ce va aduce viitorul.
Riscuri asociate cu violența domestică in timpul sarcinii
- Femeia are un risc mai mare de depresie ante și post natal.
- Risc crescut de naștere prematură și complicații generale. Avortul, nașterea unui fat mort, hemoragia sunt mai probabile.
- Riscul de vătămare fizică a mamei include leziuni la sâni și / sau organe genitale, avort spontan, infecție, sângerare și / sau traumatisme la nivelul abdomenului. Copilul poate fi rănit de traume și forță la abdomenul mamei.
Sentimente si frici când vorbim despre violența în familie..Femeile abuzate pot avea teama că comportamentul abuziv se va agrava. Se pot confrunta cu teama ca vor ramane fara locuință și fără venituri. Se pot gandi ca nu are rost sa spuna ca sunt abuzate sau ca nimic nu va ajuta situația...
De ce este important să obții ajutor pentru daca esti victima abuzului domestic
Deoarece efectele violentei domestica pot fi foarte grave. Pentru ca abuzul creează tristete și nefericire adevărată. Cu toții avem dreptul să trăim liber de frică și intimidare.
Copiii care văd violenta domestica în casele lor și relația dintre părinți cred că acesta este modul în care trăiesc familiile. Fetele caută parteneri care abuzează și băieții învață să abuzeze. Ciclul continuă.
Cui pot să povestesc povestea mea despre violența domestică?
- Medicului tau, unui asistent social sau unui consilier. Poti folosi telefonul de mai jos.
- Nu trebuie sa crezi ca esti singura. Tu și copilul nenăscut aveți dreptul să vă simțiți și să fiți în siguranță. Violența în familie este o crimă; nu ești de vină.
- Sarcina poate fi o ocazie pentru tine de a solicita ajutor pentru prima dată. S-ar putea să simțiți că sunteți dispus să „puneți la cale” ceea ce se întâmpla în relația dvs. atunci când „doar voi” ați fost afectat.
Să rămâi însărcinată și să simți un sentiment de protecție față de copilul tău nenăscut schimbă totul. Este nevoie de curaj real pentru a căuta ajutor. Dar, în esență, nevoia ta de a te simți în siguranță pentru tine și pentru copilul tău trebuie să devină mai mare decât teama ta de abuz.
HELPLINE cu număr unic la nivel național destinat victimelor violenței domestice
Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333, pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare de gen sau dicriminare multiplă, reglementat de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. Acest serviciu este asigurat 24/24 ore, 7/7 zile. Numărul este apelabil gratuit din orice rețea cu acoperire națională.
Citeste si Abuzul emotional si violenta domestica dupa nasterea unui copil
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII