Putem pune un aparat de aer condiționat in camera bebelușului? Iată care sunt regulile de siguranță pentru ca bebe să nu se imbolnavească
Deși un aparat de condiționat in camera in care doarme bebelusul NU este neaparat necesar, este o metodă eficientă de racire a aerului din timpul zilelor sau nopților caniculare.
Ca părinte, vrei desigur sa iti pastrezi bebelusul în siguranță și confortabil în orice moment. Iar pentru ca perioadele de canicula sunt tot mai dese, puteți lua în considerare utilizarea unui aparat de aer condiționat sau a unui racitor pentru camera bebelușului. Cu toate acestea, utilizarea unui aparat de aer condiționat în camera in care doarme bebelușului este foarte diferită de situatia in care in acea incapere dorm doar niste adulti. Iata ce trebuie sa stiti despre utilizarea unui aparat de aer condiționat în camera in care doarme bebelușul, pentru ca bebelusul sa nu se imbolnaveasca :
veti citi
Putem avea un aparat de aer condiționat în camera unui bebeluș?
Cum să folosiți în siguranță un aer conditionat în jurul unui bebeluș
Pastreaza bebelusul bine hidratat
Alte modalități de a pastra bebelusul la o temperatura confortabila
Putem avea un aparat de aer condiționat în camera unui bebeluș?
Deși un aparat de condiționat (AC) in camera in care doarme bebelusul NU este neaparat necesar, este o metodă eficientă de racire a aerului din timpul zilelor sau nopților calde.
Este OK să folosiți un aparat de aer condiționat în camera copilului, dar trebuie să luați câteva măsuri de precauție foarte importante.
Mulți medici sunt de acord că este OK să folosești un aparat de aer condiționat si e de preferat decât să lasi un nou-născut să stea într-un mediu extrem de cald și umed. Bebelusii nu au inca posibilitatea naturala de a-si ajusta temperatura corpului și sunt vulnerabili la bolile legate de căldură și la supraîncălzire. Aceasta poate provoca deshidratare, erupții cutanate pe corp, epuizare de la căldură sau chiar șoc termic. Mulți experți consideră că o cameră răcoroasă va ajuta copilul să doarmă confortabil și va reduce riscul de sindrom de moarte subită la sugari.
Cum să folosiți în siguranță un aer conditionat în jurul unui bebeluș
O cameră foarte rece ar putea, de asemenea, să scadă prea mult temperatura copilului. Prin urmare, dacă intenționați să utilizați un aparat de aer condiționat, trebuie să urmați aceste sfaturi.
Mențineți întotdeauna o temperatură confortabilă a camerei
Orice schimbare a căldurii și umidității exterioare va afecta răcirea aparatului de AC și încăperea s-ar putea răci foarte repede. Acest lucru poate deveni inconfortabil pentru copil. Prin urmare, trebuie să fixati temperatura la o setare confortabilă, care nu este prea caldă sau prea rece. Cel mai bine este să mențineți un interval între 23 și 25 de grade celsius. Trebuie să vă asigurați că nu devine prea frig pentru copil in camera. Dacă aparatul nu are un cronometru, puteți utiliza un ceas cu alarmă. Opriți aparatul AC după ce camera a devenit suficient de racoroasa pentru ca bebelusul să poată dormi.
Vezi si Mamici, aceasta este temperatura ideala in camera pentru un nou-nascut.
Păstrați copilul departe de fluxul direct de aer rece
Asigurați-vă că bebelușul nu sta direct in curentul de aer conditionat. Îmbrăcați copilul cu hainute ușoare, astfel încât picioarele și brațele să fie acoperite. Puneți o caciulita foarte subtire pe cap și folosiți șosete de bumbac pentru a acoperi picioarele.
Bebelusul trebuie sa fie imbracat cu un strat mai gros de imbracaminte decat un adult insa nu trebuie infasat in timpul verii. Puteți utiliza o paturica ușoară pentru a acoperi copilul atunci când aparatul AC este pornit. Dacă intenționați să utilizați aparatul AC toată noaptea, ar putea fi o idee bună să îmbrăcați bebelușul în hainute calduroase. Dacă copilul este bine acoperit, va exista un risc scăzut de a se imbolnavi datorita schimbărilor de temperatură.
Verificati periodic modul de functionare al aparatului
Trebuie să va asigurati ca aparatul functioneaza corect. Filtrele aparatului de aer conditionat trebuie verificate si curatate lunar pentru a evita supraincarcarea cu bacterii a aparatului.
Pastreaza bebelusul bine hidratat
Folosirea aparatului de AC poate usca pielea și, prin urmare, este important să îl păstrați pe bebe bine hidratat în permanență. Din acest motiv puteți păstra un bol cu apă în cameră. Acesta va impiedica uscarea excesiva a aerului, si pastrarea aerului in limite normale de umiditate.
Nu mutati bebelusul rapid într-un loc cald, după ce il luati din camera cu aer conditionat.
La o schimbare brusca a temperaturii, bebelusul s-ar putea îmbolnăvi. Prin urmare, opriți curentul de aer conditionat și acordați timp bebelusului pentru a se obișnui cu temperatura exterioară.
Ad-Extra3:
Alte modalități de a pastra bebelusul la o temperatura confortabila
Dacă nu sunteți convins de ideea de a utiliza un aparat de aer condiționat în cameră, iată câteva sfaturi alternative pentru a raci aerul din camera
Imbracati-va bebelusul in haine ușoare din bumbac
Folosiți un ventilator si un dezumidificator
Folosiți perdele pentru a bloca căldura și a păstra camera racoroasa
Verificați mâna, pieptul și picioarele copilului pentru a vă asigura că este confortabil și nu s-a racorit prea tare. Dacă intenționați să folosiți aparatul de aer condiționat, trebuie să luați măsurile de precauție necesare. Fiți conștienți de o schimbare bruscă a temperaturii și asigurați-vă că bebelușul dvs. nu este niciodată prea rece sau supraincalzit.
► Citeste aici multe sfaturi utile Pastreaza-ti bebelusul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Cat de mult doarme un bebelus?
Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului. Citeste pe larg multe raspunsuri la intrebarea: Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Esti mami sau tati de bebe? Te așteptăm in grupul BABYLAND - mamici de bebelusi 🥰😘💞❤️ Comunitatea Desprecopii #desprecopii
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII