Bebelușul tău a inceput să facă primii pași mai devreme decât ceilalti? Iată ce veste bună este asta

Bebelusul tau a inceput sa faca primii pasi mai devreme decat ceilalti? Iata ce veste buna este asta

Bebelușul tău a inceput să facă primii pași mai devreme decât ceilalti? Iată ce veste bună este asta

Cercetările arată că abilitățile motorice ale bebelușului tău i-ar putea prezice șansele succesului în viață.

Dacă bebelușul tău face primii pași mai devreme decât ceilalți, probabil ești foarte mândră .... dar asta poate prezice, de asemenea și multă mândrie de acum înainte. Un studiu publicat în jurnalul Pediatrics a descoperit că bebelușii ale căror abilități motorii (mersul de-a bușilea, statul în funduleț, primii pași) se dezvoltă mai devreme pot fi destinați succesului ulterior în viață.

- vei citi:
Abilitățile motrice prezic dezvoltarea abilităților cognitive
Intervenirea timpurie poate îmbunătăți mult rezultatele dezvoltării unui copil
Dar studiul nu este o reprezentare perfectă
Dezvoltarea motorica a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur

Abilitățile motrice prezic dezvoltarea abilităților cognitive

Exista o legatura anume intre dezvotarea motorie timpurie a bebelusului si performantele viitoare ale copilului?

"Constatările noastre sunt în concordanță cu cele ale studiilor efectuate în urmă cu câteva decenii, care arată că vârsta la care un copil a atins mai repere aceste pietre de hotar majore, au fost predictori ai performanței ulterioare a copilului în ceea ce privește abilitatea cognitivă", a spus Akhgar Ghassabian, MD, PhD, medic pediatru renumit la Universitatea New York, SUA - și autorul principal al studiului publicat in revista Pediatrics.

„Având în vedere progresele în îngrijirea prenatală, stilul de viață al femeilor și copiilor contemporani, progresele în medicina pediatrică și intervențiile timpurii, am întreprins acest studiu pentru a stabili dacă calendarul marilor repere s-a corelat cu dezvoltarea ulterioară într-un eșantion contemporan de copii din Statele Unite."

Echipa de cercetători a analizat 599 de rapoarte înregistrate de mamele copiilor născuți între 2008 și 2010 ca parte a studiului.
Mamele au înregistrat când copiii lor au stat în funduleț pentru prima dată fără sprijin, s-au târât pentru prima dată și au mers fără ajutor.

"În acest studiu, părinții au finalizat o evaluare ușor de administrat asupra progreselor copiilor lor, care a servit ca un indicator util al dezvoltării ulterioare", a spus Ghassabian despre metodele studiului.

Autorii studiului au descoperit o legătură între vârsta la care copiii au stat pentru prima dată în picioare singuri și abilitățile lor cognitive la 4 ani. De exemplu, majoritatea bebelușilor stau independent la aproximativ 9 luni și, potrivit autorilor studiului, cei care nu au stat singuri până la 11 luni au avut scoruri de test mai mici la 4 ani.

Intervenirea timpurie poate îmbunătăți mult rezultatele dezvoltării unui copil

Această nouă cercetare poate face mai mult decât să ne ajute să înțelegem cum se dezvoltă anumiți copii. „A fi capabil să identifici din timp orice întârziere în dezvoltarea unui copil este foarte important. Intervenirea timpurie poate îmbunătăți mult rezultatele dezvoltării unui copil”, a spus Ghassabian. "De asemenea, identificarea oricărei abateri de la dezvoltarea normală și, ulterior, diagnosticul, este un proces stresant pentru părinți. Părinții sunt foarte conștienți de etapele de dezvoltare ale copiilor lor."

Dar studiul nu este o reprezentare perfectă

În primul rând, când a fost vorba despre gemeni, rezultatele au fost puțin complicate. "Pentru gemeni, predictorii cheie ai dezvoltării ulterioare, cum ar fi vârsta gestațională și greutatea la naștere, umbresc potențialul rol predictiv al reperelor în copilărie", a spus Ghassabian.

Acestea fiind spuse, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina dacă debutul abilităților motorii poate prezice cu adevărat abilitățile cognitive mai târziu în viață și dacă această asociere continuă la vârsta adultă.

Ad-Extra3:

Dezvoltarea motorica a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur

Mai intai isi ridica barbia, apoi pieptul, apoi va sta in fudulet, mai apoi va incerca sa se ridica singurel, apoi va merge sau nu ca un catel prin casa si la um moment dat va merge singur ... O frumoase poveste de dezvoltare motorica a bebelusului. Citeste aici calendarul de dezvoltare motorica a bebelusului.

Dezvoltarea motorie a bebelusului, citeste si

Bebelusul sta in fundulet: cand si cum | Desprecopii.com

Dezvoltarea motorie a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur - infografic | Desprecopii.com

Mersul de-a busilea al bebelusului: cum si cand | Desprecopii.com

Cand sta bebe in fundulet? 5 lucruri de stiut | Desprecopii.com

Cand se rostogoleste bebe? 5 lucruri de stiut | Desprecopii.com

Cand incep bebelusii sa faca cu manuta "Pa pa!" | Desprecopii.com

Mersul in patru labute - la ce varsta incepe bebelusul descoperirea lumii si ce rol are pentru dezvoltarea motorie | Desprecopii.com 

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).

Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
sursa studiu aici

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII